YAVUZ DİZDAR VE AHMET RASİM KÜÇÜKUSTA’YA DİSİPLİN İNCELEMESİ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Meslektaşlarımıza duyuru

7 Aralık 2018

Dr. Yavuz Dizdar ve Dr. Ahmet Rasim Küçükusta’nın basın yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan ve meslektaşlarımızın büyük tepkilerine ve şikayetlerine yol açan;  hekimlik mesleğini rencide edici, hasta-hekim ilişkisini zedeleyici ve hasta sağlığını olumsuz yönde etkileyecek sözleri nedeniyle tabip odamız tarafından disiplin incelemesi başlatılmış olup sürecin tarafsızlığı nedeniyle bu aşamada daha fazla bilgi/görüş tarafımızdan paylaşılmayacaktır.

Meslektaşlarımıza saygılarımızla duyururuz.

İstanbul Tabip Odası
Yönetim Kurulu

Kaynak: https://www.istabip.org.tr/5106-meslektaslarimiza-ve-kamuoyuna-duyuru.html

***

Hürriyet’ te Mesude Erşan‘ ın haberi:

Odadan soruşturma
 

Yaptıkları açıklamalar ve yazdıkları kitaplarla hekimlik mesleğini rencide edici, hasta-hekim ilişkisini zedeleyici ve hasta sağlığını olumsuz yönde etkileyecek sözleri nedeniyle radyasyon onkoloğu Yrd. Dr. Yavuz Dizdar ve göğüs hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta hakkında, İTO (İstanbul Tabip Odası) disiplin incelemesi başlattı.

İTO Yönetim Kurulu konuyla ilgili duyurusunda, “Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan, meslektaşlarımızın büyük tepkileri ve şikâyetlerine yol açan; hekimlik mesleğini rencide edici, hasta-hekim ilişkisini zedeleyici ve hasta sağlığını olumsuz yönde etkileyecek sözleri nedeniyle tabip odamız tarafından disiplin incelemesi başlatıldı” dendi.

Kanser olmayanlara da ‘kanser’ tanısı konduğunu öne süren Dizdar’a bir tepki de Avrupa Üroonkoloji Derneği’nden geldi. Dernek son günlerde medyada kanserli hastaların tanı ve tedavi süreçleriyle ilgili yanlış anlamalara neden olabilecek ve çok ciddi sonuçlar doğurabilecek haberlerin yer aldığını belirtti.

Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/gundem/odadan-sorusturma-41044724

***

İstanbul Tabip Odası son günlerde sansasyonel açıklamalara imza atan iki Doktor hakkında disiplin incelemesi başlatıldığını duyurdu.

Yapılan açıklama;

Dr. Yavuz Dizdar ve Dr. Ahmet Rasim Küçükusta’nın basın yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan ve meslektaşlarımızın büyük tepkilerine ve şikayetlerine yol açan;  hekimlik mesleğini rencide edici, hasta-hekim ilişkisini zedeleyici ve hasta sağlığını olumsuz yönde etkileyecek sözleri nedeniyle tabip odamız tarafından disiplin incelemesi başlatılmış olup sürecin tarafsızlığı nedeniyle bu aşamada daha fazla bilgi/görüş tarafımızdan paylaşılmayacaktır.

Meslektaşlarımıza saygılarımızla duyururuz.

İstanbul Tabip Odası
Yönetim Kurulu

Kaynak: https://doktorlarsitesi.net/2018/12/08/yavuz-dizdar-ve-ahmet-rasim-kucukustaya-disiplin-incelemesi/

Siz de yorumunuzu paylaşın: