KANAL D DOKTORUM PROGRAMI

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
IMGP0717

Kanal D’ de yayınlanan ve Dr. Aytuğ Kolonkaya ve Zahide Yetiş tarafından sunulan Doktorum isimli programa Prof. Dr. Nevres Koylan ile birlikte katıldım. Öksürük, nefes darlığı, göğüs ağrısı konuşuldu.

Yazı için 3 yorum yapılmış:

  1. radife coşkun dedi ki:

    kanal D programını tlfile cok aradım fakat istanbul dışından ulaşabilmek cok zor ben alanyadayım cocuklugumdan beri yaşadıgım bir nefes darlıgım var size muayne olmak istiyoruma .Alanyada gitmedigim doktor kalmadı sizi kanal D doktorumda izledim acaba size ulaşmam zormu olur

  2. yasemin dedi ki:

    Sayın Doktorum Kanal D Ekibi;
    Ben Yasemin Aksoy.20 yaşındayım.1.54 boyunda,80 kiloyum.
    Ben skolyoz hastasıyım.Sırtım doğuştan biraz kambur.boynumdan aşağıya doğru kamburlaşıyor.Ayakta olunca belli olmuyor ama oturduğumda kamburluk çıkıyor.Biraz dik durduktan sonra sırtım ağrıyor ve bırakıyorum.Annem babama çok dedi doktora götürelim diye ama babam parayı çok seven bir insan hiçbir zaman umursamadı hiçbir hastalığımı.Annemin de bu evde katkısı vardı oda çalıştı 20 sene ama babam bunu yok saydı paralarını hep elinden aldı döverek veya ağıza alınmayacak küfürler ederek.
    18 yaşında doktora gittiğimde düzelmez dediler.Ameliyatta da felç riski varmış.Bende çok üzüldüm ve verdiği hareketleri birkaç gün yaptım aklıma geldikçe.

    Sol kulağım duymuyor.8.sınıfta sürekli akıyordu.Bazen de kan gibi akıyordu.Babamın dediklerini duymadığımda sürekli sağır diye,kambur diye alay eder gibi küfürler ediyordu.Bu beni çok üzüyordu.Annem babamı çok uyardı doktora götürelim diye lise 1de götürdü ve doktor sol kulak tamamen bitmiş yani duymuyor öbür kulakta da delik açılmış.2 hafta sonra ameliyat oldum deliği kapattılar ve lise 2 de ise sol kulağım için oldum ama düşündüğümüz gibi olmadı sadece içini temizlemişler.Sürekli kontrol altında olmak gerekiyordu yeni ameliyatlar çıkana kadar.Babamın parası bizden önemli olduğu için ilgilenmedi sağır ol bana ne diye küfürler etti.Hep evde kavga çıkarıyordu durduk yere ve kulağıma çok darbe aldım şuan öbür kulağımda ağır işitiyor zaten doktor kontrol altında olmazsam sol kulağının sağırlığı öbür kulağına geçer öbürü de duymaz dedi korkuyorum duymak istiyorum.Beni ameliyat edin lütfen.
    En çok sırtımdan korkuyorum babamın umursamazlığı yüzünden kambur ve sağır olacağım.

    Çok kiloluyum.Bu kiloda olmam çok kötü.Benim yaşıma göre 40 kilo olmak,istediğimi giymek istiyorum.Zayıflamama yardımcı olun lütfen.Ben hep kilomu ya çoğu zaman kabız olurum elma yediğimde geçer ya da adetim senede bir oluyor ona bağlarım.Doktora gittiğimde 20 yaşında düzene girer dedi.Şimdi oluyor ama bilmiyorum düzene girip girmediğini.hormon bozukluğu da olabilir diye düşünüyorum her tarafımda tüyler var.beni tedavi eder misiniz?Ben en son hastaneyi lise sonda gördüm Bilecik/Pazaryeri’nde bilişim teknolojileri yazılım bölümüydüm.

    Saçım çok seyrek derisi görünüyor bundan çok mutsuz oluyorum çok saçım olmasını istiyorum saçlarıma şekil vermek istiyorum.Beni tedavi eder misiniz?

    Horluyorum.yataktan hep yorgun kalkıyorum.Arada tıkanmalar oluyormuş annem söyledi horlamama da bir çare bulabilir misiniz?

    Dudağımın altında doğumsal,tüylenen,büyümeyen,üstü siyah yanları tenimin rengi olan ben var.zararlı olabilir diye düşünüyorum
    Yardım eder misiniz?

    Benim göğüslerim sarkık acaba nedeni giydiğim südyene bağlı olabilir mi?

    Ellerimdeki orta parmağım yamuk neden bilmiyorum.
    Bu sorunlarıma bir çare bulur musunuz? Lütfen sizler yardım etmeseniz bile yardımsever birileri yapabilir mi?sağlıklı ve mutlu olmak istiyorum.

    Annem ise 41 yaşında,93 kilo,156 boyunda astımı ve kansızlığı olan bir kadın.
    Zayıflamak istiyor 50 kilo olmak istiyor.Koşarken falan çabuk nefes nefese kalıyor,yürüyünce de hemen yoruluyor.Ayaklarında küçük ele gelen bir şişlik var.Bacağında varis var.Kadınsal bölgede bir yara var.doktora gittiğinde o yaranın alınması gerekiyormuş ama babam götürmedi.Bazı zamanlar kanama oluyormuş yarada.tuvaletini yaparken yakıyormuş o yara.korkuyoruz.anneme yardım edin lütfen.
    Çok çabuk hastalanıyor hemen grip oluyor.Babamla kavga ederken babam merdivenden ittirdi bacağı bira dönük sıkıntı oluyor yürümesinde.

    Babamın anneme uyguladığı şiddetlerin haddi hesabı yok.Annem evden kaçıyor o bizim suçumuz yokken bizi döverek annemi eve getiriyor.geçimsiz ailedeyiz.Son 1 seneye kadar şiddet görüyorduk.Biz mahkemeye verdik para cezası var artık dövemiyor ama diliyle ağza alınmayacak küfürler ediyor bize.Anneme hasta olunca hep geber dedi küfürler etti.Annemin 20 senedir bir şey almadı üstüne başına.Babannemin kıyafetlerini giydi.Terlikle kışı çıkardı. İnsana hiç acıması yok.Biz babamdan kurtulmak istiyoruz.Milletin lafına bakıp bizi dövdüğü,küfür ettiği çok oldu.Babam ve ailesinin beni el aleme rezil ettikleri çok oldu.Annem boşanacak ama parası yok davayı açamıyor.Açsa da para,tarla,motor ve malzemeleri bölünmesin diye 13 yaşında 7.sınıf öğrencisi kardeşimi ortaya koyuyor onu senden alırım diyor ama kardeşimi sevdiğinden değil paraları alınmasın diye.Kardeşimi sevseydi ona harçlık verir okul ihtiyaçlarını giderirdi ama sevmiyor.Parayı çok seviyor.Annemin bütün kazandığı paraları 20 senedir hep elinden aldı bir türlü bizi sevmedi.Kardeşimin tek umudu okumak ve burs kazanıp ortaokulu anneannemin yanında okumak.Biz elin verdiklerini giyip,anneannemin verdiklerini yedik hep o destek oldu bize.hiç paramız yok.Eğer yardım edebilecek biri varsa bizi bu evden kurtarsın.Artık üzülmek,küfür duymak istemiyoruz.İyice psikolojimiz bozuldu.lütfen bize yardım edin.Köy halkına sorsanız neler çektiğimize şahitler.Gürültüleri onlar duyuyor hep rezil oluyoruz babam yüzünden.Herkes biliyor babamın bize yaptıklarını görüyorlar.Ama para,mal mülk babamda olduğu için bir şey demiyorlar.Belki çalıştı kazandı ama bizimde katkımız var o paralarda en çokta annemin.
    Düşünemiyor işte sağlık daha önemli paradan,maldan.bizi yok sayıyor.onun yüzünden biz bu
    haldeyiz.Sırtım ve kulağım her türlü sorunum onun yüzünden.
    Bizi gelip köyden götürüp baştan aşağı yeniler misiniz?paramız olsa biz gelirdik ama hiç paramız yok.
    Ne olur dediklerimi dikkate alın anlattıklarımın hepsi gerçek.Böyle baba olmaz hiç sevmedi bizi tek
    derdi para.Bu evden ayrılırsak hep kötü hatırlayacağım.Bir şeyi yapıyorsa köye rezil olmayayım
    diye yapıyordu ama artık hiç para da vermiyor,eve de bir şey almıyor çünkü;Annemin neler çektiğini
    biliyoruz ondan yana olduğumuz ve hep annem bizimle ilgilendiği için,onu sevdiğimiz için düşman
    oluyor bize.
    Bizi de mutlu edin ne olur.En kısa zamanda gelin bizi de götürün bu köyden.Tedavi olmak sağlıklı
    olmak istiyoruz.
    Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.hayırlı programlar.

    YASEMİN AKSOY
    Denizli/Çivril tel no
    KARABEDİRLER KÖYÜ 0541 523 88 53

  3. RUKİYE ERGÜL dedi ki:

    UŞAKTA oturuyorum doktorum programına ulaşamadım sesimi böyle duyurabilirmiyim bilmiyorum annem akciğer hastasıhalk arasında akciğer kireşlenmesi akciğer buzlanması diyorlar ama bunun tedavisi varmıdır doktorlardan kesin netice alamadık annemin en büyük ablası bu rahatsızlıktan öldü tedavisi bulunamadı annem 8 kardeş bu rahatsızlık birer kardeş atlayarak meydana çıkıyor yani 3 kardeştede bu rahatsızlık var ne olur sesim duyun çaresizim annemi kaybetmekten korkuyorum

Siz de yorumunuzu paylaşın: