CRESTOL KULLANDIM HAYATIM DEĞİŞTİ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
aa1

Ali Atıf Bir’ in Bugün gazetesindeki köşe yazısı:

Bir sosyal bilimci olarak tıbbın sosyal bilim olduğunu biliyorum.
Bu şu demek:
Tıp araştırmalarında her şey yanlışlanana kadar geçici bilgidir, üstelik birbiriyle çelişen çok sayıda araştırma olabilir. Önemli olan da yıllar içinde araştırmaların nereye evrildiğidir…
Benim bilmem yetmiyor ama keşke bu işi icra eden doktorlar da bu işten anlasa. Yaptıkları işin sosyal bilim olduğunu kavrasa ve çok net konuşmasa ve de ruhlarını, yan etkileri tam anlaşılmadan ilaç firmalarına satmasa.
Bugün birçok doktor, yaşadığımız kolesterol savaşları nedeniyle hiç gözünü kırpmadan kolesterol ilacı yazabiliyor, TV’lere gazetelere çıkıp “Kolesterol ilaçları en tehlikesiz ilaçlardır, biraz karaciğere zararı vardır o kadar” deyip yalan marketinge kurban edilebiliyor.
Nereden mi biliyorum? Kendimden… Üç aydır her gece 10 mg’lık Crestol isimli hapı kullanıyorum. Sağ olsun iyi kolesterolüm yükseldi, kötü kolesterolüm düştü ama ben insanlıktan çıktım. Yaptırdığım testler gösteriyor ki karaciğer enzimlerim yükselmiş…
“Karaciğere biraz zararı varmış!”
Crestol sayesinde bir haftadır, gözümde, beynimde uyuşma, kulaklarımda basınç, vücudumda da ürperme var. Yaklaşık 48 yıl sonra da Paracetemol alerjim gelişti. Ne zaman Paracetemol alsam her yerim kızarıyor.
O da yetmedi hangi ilacı alsam, içinde ne yan etki varsa üzerimde gerçekleşiyor.
Doktorların dediğine göre yediğime, içtiğime dikkat edersem iki üç ayda karaciğerlerim normale dönermiş!
Buradan kolesterol ilaçlarını pompalayanlara sesleniyorum: şerefsizliği bırakın insanlara gerçekleri söyleyin. Crestol reçetesi yazdığınız hastalara da üç ay sonra test önermeyin. Her hafta test önerin ki, vücutları, organları yeterince tahrip olmadan tehlikeyi fark edip ilacı kessinler.
Enginar vaktim geldi. İzin verirseniz enginarımı yemem lazım. Karaciğer enzimlerini düşüren en iyi şey enginar ve kerevizmiş! Ne varsa doğada var doğalda var.
Haftada üç gün kırk beş dakika yürüyüş ve yediğine içtiğine özen. İşin sırrı bu.
Kolesterol ilaçlarına ölüm!
Dün sabah bir de 840 TL verip York gıda intolerans testi yaptırdım. Bakalım o da ne işe yarıyormuş, göreceğiz. Test sonuçları ve gelişmeler on beş gün sonra bu köşede.
Çekirgelik
“Hastalığa tutulmamak, hasta olup da iyileşmekten daha iyidir.” (ERASMUS)

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. Yavuz Eryılmaz dedi ki:

    Sayın Hoca,
    o tür ilaçlar ile o sonuç beklenen bir şey. Oluşan bu olumsuz durum için yapılan bazı araştırmalarda geçici olarak günde 100 mg. Co-enzyme Q-10 alanlarda anlattığınız sorunların kısa zamanda normale döndüğü görülmüş. İsterseniz bu öneriyi uygulamadan önce hekiminize danışırsanız sanırım sorun çözülecektir.
    Geçmiş olsun der, saygılarımı sunarım.

Siz de yorumunuzu paylaşın: