İNTERNET YOLUYLA YAPILAN GRİP AŞILARINI BEKLİYORUM

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
e-posta

 Grip aşısı hayranı bir okuyucumun mektubunu yayınlıyorum: 

“Değerli Hocam,

Sizin gibi grip aşısı muhalifi bazı kendini bilmezlerin iddialarına itibar edilmemesi gerektiğine inanıyorum.

Ben sizin açıklamalarınıza karşılık, her sene gidip ‘inadına’ aşımı oluyorum ve çok da memnunum.

Grip aşısı üreticileri de sizlerin kösteğine rağmen yılmadan çalışıyorlar.

“Mikro grip aşısından” haberiniz var mı bilmem.  Bu sayede iğneden korkanlar da artık canları yanmadan aşı olabilecekler.

“Mikro grip aşısı” nın endüstrinin ille de herkese grip aşısı yapma kaygısından kaynaklanmadığını bilmenizi isterim.  

Bu mucize ürün hiç şüpheniz olmasın ki üreticilerin tüketicilerin hassasiyetlerine verdikleri önemin bir eseridir; başka bir şey değildir.

Abartıyorsun diyebileceğiniz ihtimaline karşı haberi okuduğumda ‘gözlerimin dolduğunu’ söylemiyorum.

Size mikro grip aşısı olmanızı öneriyor, üreticilerin hiç değilse bu çalışmalarını takdir etmenizi bekliyor, saygılarımı sunuyorum.”

İnternet yoluyla aşıyı bekliyorum

Çok değerli grip aşısı hayranı okurum,

Televizyonlarda seneler önce Metin Akpınar-Zeki Alasya ikilisinin bir ‘mektupla aşı’ parodisi vardı; yaşınız bunu hatırlamaya uygun mudur, bilemiyorum.

Sanıyorum aşıdan korkan bir çocuk babasına mektupla aşı olduğunu anlatıyordu veya buna benzer bir şeydi.

Mektubunuz ve ekte gönderdiğiniz “Korkusu olanlara mikro grip aşısı” başlıklı haberi okuyunca bu parodi geldi gözümün önüne.

Çok haklısınız. Ben de bu mucize mikro aşıya emeği geçenleri ve üreticileri kutluyorum ama benim şöyle bir sorunum var:

Tavsiyenize uyarak hiç değilse güzel hatırınız için grip aşısı olurdum ama ben iğneden gerçekten çok korkan biriyim.

Mikro da olsa fark etmiyor; iğne lafını duyunca bile fenalaşıyorum.

Bunun için de müsaade ederseniz grip aşılarının ‘internet yoluyla’ yapılanı çıkana kadar beklemek istiyorum.

Yıllar önce mektupla aşı yapıldığına göre, günümüzde bunu bir e-posta ile halletmek neden mümkün olmasın?

Bu aşı çıkar çıkmaz hemen yaptıracağıma ve intibalarımı da size bildireceğime söz veriyorum.

Tüm insanların her sene aşı yapılmalarını sağlamak için her türlü fedakârlığı yapan kahraman grip aşısı üreticilerinin çok yakın bir gelecekte bunu da başaracaklarına inancım sonsuz.

Benden de saygı ve selamlar.

Yazı için 8 yorum yapılmış:

  1. tuna erinçler dedi ki:

    Grip aşısından güzel paralar kazananlar, bu aşının yararsızlığından söz edildiğinde nazik yerleri ateşe değmiş gibi feryadediyorlar. Bir Amerikalı hekimin, kuduz ve çiçek aşıları dışında tüm diğer aşıların anlamsızlığından söz eden bir kitabını okuyalı çok oldu, bu nedenle ismini hatırlamıyorum. Önemli nedenlerden biri; aşı olanın (özellikle grip aşısı için geçerli olmak üzere)aşının koruyucu etkisine güvenerek diğer koruyucu önlemleri ihmal etmesi. Aşının yan etkileri de cabası.

  2. Çok akla yatkın bir teklif. e-posta ile her türlü virüs gönderilebiliyor. Neden grip virüsü de gönderilmesin? Ben de bu yeni teknolojiyi bekliyorum.

    “grip” kurbanı “garip” bir vatandaş

  3. Misafir (10:45)

    internetten parasını gönderdik, aşınız yapıldı diye mesaj attılar olmuyormu öyle yoksa, desene dolandırıldık.

  4. ahde vefa – 01.11.2011 12:04

    muhtesem bir yazi. keske sevgilli kaarilerim cümlesiyle giris yapsaydiniz yaziya.inanin daha da ala olurdu ama bu da yeter. dipnot:asilar konusunda gercekten geven kirici ve süphe etmemiz gerekenleri varsa bunlardan bahsederseniz seviniriz hocam. hürmetler

  5. Furkan – 01.11.2011 13:55

    Kendi sagligini tehlikeye atabilecek kadar inadinin esiri olmus bir ahmak tüketici bu topraklarda olabilecegine ihtimal vermedigimden, bu mektubun pek sefkatli “ureticiler” tarafindan yazildigini dusunuyorum.

  6. zerdegüm narinoğlu – 01.11.2011 19:30

    Bu mektuptaki fikirleri savunan kişi gerçekten buna inanmış mı?Tabiki bir denmez.Ama hemen çok kimse hastanelerde ilaç firmalarının mümesillerinin ilaç pazarladığını görmüştür.Hatta bu pazarlamadan sonra gittiğim doktorun aynı etken maddeli daha önce kullandığım ilacın yenisini yazdığını da yaşadım.Bana farklı bir ilaç yazdığını da söyledi.Taki eczaneye gidince aynı ilacın muadilini yazdığını öğrendim.Bütün doktorları aynı saymamakla birlikte doktorların reçeteye ilaç yazarken o gün yanlarına uğrayan “çantacıları” dikkate aldığını hastane maceramız bize öğretti.Aslında SGK parasını ödediği hastaları konferanslar yoluyla bilinçlendirse ilaç tasarrufu sağlar.Hastalar yan etkiye o kadar çok maruz kalmazlar.Ama kim düşünecek bunları? Bizim gibi kronik hastalar ancak hastane kapılarında bunları düşünecek hale geliyorlar.

  7. ilhan ceyhan – 02.11.2011 15:18

    Canim ulkemde Verem hastaligini yeni atlatmis bir hastaya git grip asisi ol diye bakteri enjekte eden doktorlarda var daha yeni savastan cikmis vucut asi ile savasamayip yenilince Kader buraya kadarmis deniliyor tamam belki asi super ama kimlere kullanilmaz o daha bilinmiyor benim doktorumda benim acilen olmami istiyor astim hastasi oldugum icin ama ben olmuyorum zaten cigerler zor nefes aliyor bide bakteriyle savasmayi ogrenemezse ne olacak bi bulusu alip kullanmaktansa onu inceleyip daha iyisini bulmaya calismaliyizgrip ile vucuttaki butun bakteri disa cikiyor neden ben asi ile onu icimde saklayayim ?

  8. Mehmet KALE dedi ki:

    16 aylık biri down sendromlu olan ikiz bebeklerimiz var.Aile hekimi çiçek aşısı önerdi.Siz bu konuda ne düşünürsünüz?Gereklimi?

Siz de yorumunuzu paylaşın: