TIP KİTABININ BÖYLESİ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
tıp kitabı

Amerikan Kongre Kütüphanesi’nde Rosenwald Koleksiyonundaki “Die Kunst Ciromantia”(El falı sanatı) adlı Güney Almanya’da 1448’da kaleme alınan el yazması Ortaçağlarda Tıp, astroloji ve diğer bilimdışı batıl inançların fazlasıyla  içiçe geçtiğini gösteriyor.

World Digital Library’de sergilenen el yazmasında, Almanca ve Latince açıklamalarıyla birlikte, mürekkep ve kalem ile yapılan çizimler bulunuyor.

ZODYAK ADAM VE BEDEN BÖLGELERİ
El yazmasında, dünya ve yedi gezegen var.  Vücudun belirli kısımlarıyla ilişkilendirilen zodyağın 12 burcu ile birlikte resmedilen Zodyak adamda sayfalarda yerini alıyor. 

KAN ALMA TAKVİMİ
İlginç olan ayrıntılardan biri de kitapta kan alma takviminin bulunması. Bu dönemde yaygın olarak kullanılan kan alma takvimleri vücudun farklı bölgelerinden kan almak için uygun günleri gösteriyor.

TIPTA AY FAZLARININ ÖNEMİ
Zira o zamanlar bedenden kan alırken hangi beden bölgelerinde ne zaman bu işlemin yapılacağı büyük önem taşıyordu. Bu yüzden bu tıbbi müdahale için uygun günlerin bilinmesi önemliydi. özellikle de bu açıdan ayın fazları yani safhaları önemli bir kriterdi.  

KADINLARIN ŞEYTANI GÜCÜNÜ ANLATAN HİKAYELER
El yazmasında bunun dışında, Bilgelik Kulesi, Mikrokozmoz ve Makrokozmoz adam, Erdem Ağacı, kadınların şeytanı gücünü anlatan hikayeler, Babil Ağacı, Çarkıfelek çizimleri de yer alıyor.

Siz de yorumunuzu paylaşın: