MÜFTÜOĞLU OTLARI

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
ot çöple zayıflama

Prof. Dr. Rifat Bozkurt’ un yazısı:

Sayın Prof. Dr. Küçükusta,

Otla, çöple kilo verilmez başlıklı yazınızı okudum. Otla çöple kilo verilir; tabii ölüm riskini de göze almak gerekir. Size başımdan geçen ökse otu hikâyemi yazmıştım.

Müftüoğlu’ na gelince ne yapsın adamcağız (özür dilerim) önünde giden meşhurları görünce ben de biraz para kazanayım demiş yola çıkmış. İlk kitabını başkasına yaptırdığı tercüme edilmiş bilgilerle yazmış. Tercüme ettiğini söyleyen Deniz yazlık komşum çıktı.

İstanbul Üniversitesinde meşhur onkolog Prof. bilimsel kanıtı olmayan sözlerle insanlarımızı kandırıp üniversitede ot satarsa (bir yakınım satın aldı), kurumu bunu engelleyemiyorsa insanlarımız ne yapsın? Sayın Prof’ a göre tomografi çektirmeye giderken zerdeçal yenirse radyasyondan korunmuş olunuyormuş.

Ne Prof’ u olduğu pek belli olmayan Maranki’ ye gelince. Ayak detoks’u ile vücuttaki tüm zehirleri, hem de nereden geldiğini belirleyerek, atıyor.

Kozmik taş ve takılarla bütün ağrılara çare buluyor. Bunların reklâmını artık gazetelerden yapamıyor. Bu yöndeki gazete reklâmlarını yasaklattım. Ama internet siteleri vasıtasıyla insanlarımızı kandırmaya devam ediyor.

Müftüoğlu gibi kliniği var. Sitesine girerseniz kozmik taşın ne olduğunu görürsünüz, hiç bir bilimsel yanı yok (Benim uzmanlık alanım Mineraloji-Petrografi) ama insanları kandırmaya devam ediyor, ilgili bakanlıklar mevzuat yetersizliğinden bir şey yapamıyorlar. Bu konularda çalışmalar yaptıklarını söylüyorlar, bekliyoruz. Sizlerin yazıları ile çalışmalarını hızlandırabilirler.

Gazetelerdeki köşe yazarları da reklâm kaygılarından konuya değinemiyorlar. Bu hususta yapılanları isim belirtmeden Sn. Bayer’ e yazdım. Beni telefon ile aradı yarım saat konuştum, isimleri öğrendi ve hafta sonunda daha çok okuyucusu olacağı gerekçesiyle yazacağını söyledi ama maalesef yayınlamadı ve sormama rağmen bana hiç bir şekilde dönmedi. Önceden zerdeçal ile ilgili yazımı kim olduğunu bilmeden yazmıştı.

Müftüoğlu ve benzerleri bilimsel kanıtları olmadan örneği badem kalsiyum minerali zengini diyebiliyor. Bir defa kalsiyum mineral değil element’tir. Ne kadar bademde ne kadar kalsiyum vardır? Bitki kalsiyumu topraktan alacağına göre yetiştiği yöre koşulları içeriğe etkili olmaz mı? Önerilen günlük tüketim miktarı hangi bilimsel donelere dayanır? Hiç biri belli değil. Belli olan televizyon programlarında halkı oyalayıp para kazanmaktır.

Televizyon programları ile meşhur olursanız her türlü  reklamda boy gösterebilirsiniz.

Memleketimizde bu gibi sorunlara el atanlar çoğalmalıdır ki devlet kurumları çözüm için zorlansın.

Saygılarımla.

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. tuna erinçler dedi ki:

    Son yıllarda hekimlik mesleğine karşı vatandaşın saygısında azalma olmuşsa, bunda basında sürekli boy gösteren, televizyonlarda şov yapanların da rolü olsa gerek.Bazılarının söyledikleri biribirini tutmuyor, vatandaş hangisine inanacağını şaşırıyor.

Siz de yorumunuzu paylaşın: