CILKI ÇIKTI SİGARADAN DAHA ZARARLIYMIŞ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Vatan gazetesinde Öznur Karslı’ nın haberi:

Kırk yaşından sonra haftada üç öğünden fazla tüketilen yumurtanın kalbe en az sigara kadar zarar verdiği iddia edildi. Kanada’da yapılan araştırmaya Türk uzmanlar karşı çıktı.

KANADA’da yapılan bir araştırma, yumurtanın kalbe en az sigara kadar zarar verdiğini ortaya çıkardı. Western Üniversitesi bünyesinde hazırlanan incelemede özellikle yumurta sarısının kalp ve damarlara en az sigara kadar zarar verdiği belirlendi.

Uzmanlar protein, vitamin ve yağ oranıyla vücudun birçok ihtiyacını karşılayan yumurtanın kalp tıkanıklarına sebep olduğunu açıkladı. Kolesterolün karotid arter darlığına sebep verdiğini belirten bilim adamları, “Haftada 3 öğünden fazla yumurtanın sarısını tüketenlerin damarlarında tıkanıklık oluşma oranı diğerlerine göre daha yüksek” açıklamasında bulundu.

Özellikle 40 yaşından sonra karotid kalp tıkanıklığının arttığına dikkat çeken bilim ekibi, “Sigara ve yumurtanın sarısı bu riski ikiye katlıyor. Yumurtanın sarısı saf kolesterol ve birçok kalp rahatsızlığına da davetiye çıkarıyor” yorumunu yaptı.

Kanadalı uzmanlar yumurtanın sarısı için yaptıkları çalışmanın daha da derinleşeceğini bildirdi.

UZMANLAR NE DEDİ?

‘Israrla yumurta yiyin’

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta: “Çalışma gözleme dayalı yapılmış, bu sebeple güvenilir değil. Haftada 4 defadan fazla yumurta yenmesinin boyun damarındaki plakların kalınlaştırdığını iddia etmek yetersiz bir bilgi. Israrla kalp damar hastalığı olan ve tüm sağlıklı insanların her gün bir ya da iki yumurta yemesini söylüyoruz.”

‘Araştırma inandırıcı değil’

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Metbolizma ve Beslenme Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Aydın: “Yumurta tüketimi sigara içmeyle eşdeğer görülmüş. Haftada 10 tane yumurta yiyen insanlar var, yumurta yiyip 100 yaşında olanlar var. İşin ilginci çok yumurta tüketenlerin kolestrolleri daha düşük. Araştırmayı inandırıcı bulmadım.”

KAYNAK: http://haber.gazetevatan.com/font-color%3Dredcilki-ciktifont-sigaradan-daha-zararliymis/474506/41/Sa%C4%9Fl%C4%B1k

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. oktay dedi ki:

    çok teşekkürler hocam,yumurtayı seviyoruz yemeye de devam edeceğiz.

  2. Sacettin Çılbır dedi ki:

    Yumurta var, yumurta var. K,misi fabrikasyon. Kimyasal deposu. Kimisi var doğal. Yaşam enerjisi dolu.

Siz de yorumunuzu paylaşın: