BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ NASIL KUVVETLENDİRİLİR?

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Merhaba Ahmet Bey,

Sitenizi yeni buldum çok faydalı bilgiler var teşekkür ederim. Benim size bir sorum olacak. 4 yaşında ikiz kızlarım var, bu yıl kreşe başladılar. Malum kış yaklaşıyor, bağışıklık sistemi için Bronchovaxom tablet ve Immuzinc şurup kullanmamızın sakıncası var mı? Cevaplarsanız çok sevinirim. İyi çalışmalar dilerim..

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ NASIL KUVVETLENDİRİLİR?

Broncho-vaxom solunum yollarında hastalık yapan mikroplardan hazırlanmış bir aşıdır.

İmmuzinc‘ te ise mürver, ekinezya, propolis, mürver, çinko ve C vitamini vardır.

Her iki ilacın da sağlıklı çocuklar tarafından kullanılması gerekli değildir.

Bunlar, “çocuklarının bağışıklık sistemlerinin ilaçla güçlendirilebileceğini” sanan annelerin rahat etmeleri için yazılan ilaçlardır.

Laf aramızda kalsın; bu  tür ilaçların bağışıklığı “gerçekten” kuvvetlendirdiğine inanan doktorlar da  az değildir.

Ben bugüne kadar hiçbir hastama İmmuzinc yazmadım. Broncho-vaxom’ u ise bronşektazi, ağır KOAH gibi çok özel durumlarda tavsiye ederim ama ne kadar faydalı olduğu konusunda hiç emin değilim.

Normal çocuklarda bağışıklığı kuvvetlendiren özel bir ilaç yoktur ve zaten buna gerek de yoktur.

İmmuzinc’ te bulunan ve bağışıklığı kuvvetlendirdiği söylenen maddelere normal beslenen hiçbir “Allah’ ın kulunun ihtiyacı yoktur.”

Mevsiminde çıkan sebze-meyve, soğan sarımsak; sirke, yoğurt, kefir, ayran gibi fermente yiyecek ve içecekler; köy yumurtası, kelle paça, tereyağ, zeytinyağı; taze balık; fındık ceviz, badem gibi kuru yemişlerin makul miktarlarda yenmesi içilmesi yeterlidir.

Yeteri kadar hareketli olun, günde 10 bin adımın altına düşmeyin.

Günde 8 saat gece uykusu uyuyun.

Güneş ışınlarından istifade edin.

Stresten uzak durun.

Soluduğunuz hava temiz olsun.

Çocuk hastalana hastalana büyür

Gerçekten bağışıklık eksikliği olanlarda ki bunlar çok seyrek rastlanan durumlardır “bu ilaçların zaten hiçbir faydası olmaz“.

5-6 yaşına kadar olan çocukların sık sık hastalanmaları bağışıklık eksikliğinden değil, vücutlarının mikropları tanımamasındandır.

Bu enfeksiyonların geçirilmesi “Allah’ ın emridir” ve bunlar ne kadar erken yaşlarda gerçekleşirse çocuk için o kadar faydalıdır.

Çocuğum gene hastalandı” diye hem üzülmeyin hem hemen antibiyotiklere sarılmayın.

Çocuk “hastalana hastalana büyür” ey anneler; siz nasıl büyüdüğünüzü sanıyorsunuz?

Yazı için 13 yorum yapılmış:

  1. nurefşan sönmez dedi ki:

    merhaba . benim oğlumda yaklaşık 8 aydır sabah kalktığında öksürüp geçen bir öksürük var.ben bu durumdan şüphelendiğim için dr götürdüm.alerji testi yapıldı.ev akarlarına ve toz a karşı alerjisi olduğu tespit edildi.evde halılarımı kaldırdım.yatağını yorganını anti alerjik aldım.her gün evimi süpürüp tozları alıyorum. 15 günde bir perdeleri yıkıyorum.dr un bana söylediklerinin hepsini yapmaya çalışıyorum.aleros ve nazonex sprey i yaklaşık 2.5 ay kullandık.geçmeyince notta yı ekledi doktorumuz.1 ayda onu kullandık.yine sabah öksürüğümüz devam ediyor.1 aydırda vucutta kuruluk ve kaşıntı ortaya çıktı.gıda alerji testi istedi dr.daha yaptıramadım.tarih verdiler.ne yapmamı önerirsiniz.

  2. özlem doğruyol dedi ki:

    merhaba oğlum 1 yaş 5 günlük.2,5 aylıkken yüzünde isilik şeklinde ama iltihap gibi birşey çıktı.sonra vücudunda kırmızı döküntüler oldu.dr.atopik dermatit dedi.ilaçlar kullandık.kortizonlar kullandıktam bir geçiş sağlayamadık.alerji testleri testleri yapıldı.buğday,patates,pirinç yumurta,kırmızı mercimek,bunlara reaksiyon gösterdi.6 aydır bunları yemiyoruz.artık bebeğimi nasıl besliyeceğimi şaşırdım.lütfen yardım edin.

  3. geniz eti dedi ki:

    Merhaba Ahmet bey, 3.5 Yaşında bir oğlum var geniz eti büyümesi ve bademcik büyümesi var çocuk doktorumuz Büyüdükçe küçüleceğini söylüyor.kbb doktoru ameliyat diyor. Siz ne önerirsiniz

  4. füsun nemutlu dedi ki:

    Saygıdeğer Doktor Bey,annemin ciğerlerinde ve kalp çevresinde su tesbit edildi.Kalp zayıflığı var,Aort damarı eğrilm,ş,tansiyonu yüksek ondan oluyor dendi.9 aydır ilaç kullanıyor,68 yaşında,soğuk modül taşıyan ama çok hareketli bir hanımdır.öğleye doğru çok yorgunluk hissediyor …Teşhislere güvenemiyorum,ne yapmalıyım…

  5. ilçim erdem dedi ki:

    Ahmet Bey kolaylıklar diliyorum. Bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirmek için biz kırmızı reishi mantarlı ürünler kullanıyoruz. 12 yaşındaki oğlumun 3 yaşından bu yana allerjik astımı var. geçtiğimiz kış hiç hastalanmadı bile. Sizin yorumunuz nedir bu ürünlerle ilgili?

  6. MUALLA dedi ki:

    7 YAŞINDAKİ TORUNUM YAZ KIŞ HASTA OLUYORDU 2 AYDIR POLEN VERİYORUZ ÇOK ŞÜKÜR İYİ

  7. Seda dedi ki:

    3 yaşındaki kızima FAPA sendromu teşhisi koyuldu imuzinc veya başka bir takviye ile atak aralarini açabilirmiyim çörek otu bal tavsiyesini çok duydum sizce faydası olurmu şimdiden teşekkür ediyorum

  8. serpil dedi ki:

    merhaba
    benim kızım 7 yaşında ve son 1 yıldır bogaz kısmındaki lenflerinde şişlikler var şu an kontrol altında aylık ultrason çekiliyor ve bademcik iltihabından dolayı lenflerinin şiştiğini söylüyorlar ama neredeyse ayda bir bogaz enfeksiyonunu yaşıyoruz antibiyotikle küçülmesi zaman alsada küçülüyor fakat yeni bir enfeksiyonda tekrar buyuyorlar doktorumuz bize bağışıklığını yükseltmek için broncho vaxom tavsiye etti doltorlarda bu konuda ikiye ayrılmış durumda hem kızımın lenfleriyle ilgili hemde bu ilaçla ilgili yorumunuzu rica ediyorum

  9. Zeynep dedi ki:

    İyi günler doktor bey 3 yaş 9 aylık bir kızım var ve sürekli hasta geniz eti ve bademciği var eylül ayında ameliyat olacak ameliyat olana kadar hasta olmaması için ne yapmalıyım

  10. Alişan Yıldıran dedi ki:

    Muhterem hocam,
    Fakirin sahasına da el atmışsınız 🙂
    Ama helal olsun, burada anlatdıklarınız çocuk hekimleri pek idrak edemiyor maalesef!

  11. Cavidan Bozkurt dedi ki:

    7 yaşındaki oğlum hiçbir şekilde pişmiş veya çiğ sebze ve meyve yemiyor. Bu durumda ne önerirseniz hocam saygılar.

  12. anne dedi ki:

    Ey doktorlar,biz nasılmı büyüdük?Bizim zamanımızda annelerimiz gece gündüz bizim başımızda bizi iyileştirmek için ev hanımlığı yaparlardı.Çocuk her daim gözünün önünde olurdu ve iyileştirilmeye çalışılırdı.Buna rağmen en çok antibiyotik kullanan nesil bizim neslimizdi!Bizde büyüdük!Şimdi çocuk öyle büyüyecek böyle büyüyecek diyerek konuşuyorsunuz ya,sabah ateşli çocuklar kreşlere bırakılıyor!ilaçlarını hayat kavgasında olan anneler değil öğretmenler içiriyor!hemen üzülmeyin dediğiniz şey hakkında çokta fazla şey bilmiyorsunuz ne yazıkki!4-5 gün 40 derece ateşli çocuklara viral bu diyerek antibiyotik vermemekte inat ediyorsunuz ya!sürekli calpol -dolven vererek çocuğumun böbreklerine yüklenme yapmıyormuyum ben!hele o ateşin iç organlarına etkisi nasıldır lütfen bir açıklayın bana!(kaldı ki hiç bir zaman antibiyotikten yada ilaçtan yana bir anne olmadım!!!ama 3 günden fazla süren yüksek ateşten sonra hala neyi tartışırız onu da bilemiyorum!yapılan çocuğada anne babayada eziyettir!bunun başka bir açıklaması yoktur!)bir ortanız olsun lütfen bizim zamanımızda şeker gibi antibiyotik verilirken şimdi ölsek verilmeyecek bu nedir anlayamıyorum.herşey yerli yerinde olmalı diye düşünüyorum…Sürç-i lisan ettiğsem affola…

  13. GÜZIN dedi ki:

    benim oglumda aysa 1 kez atesleniyor komsumun kızları var hic ateslenmiyor biz her ay antibiyotik iciyoruz bi caresi olsa keske ama yok gibi malesef

Siz de yorumunuzu paylaşın: