KADINLAR ÂDET GÖRDÜKLERI IÇIN UZUN YAŞIYOR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
obez kadın 4

Cumhuriyet gazetesinde İklim Öngel’ in haberi:

Menemen’deki gerici isyan sırasında Kubilay’ın şehit edilmesinin ardından asılan Tatlıcı Mutaf Hüseyin’in torunu ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın lise çağından arkadaşı çocuk doktoru Suat Arusan, kadınların adet görmesi ile hacamat (derinin neşter ile çizilip kanın şişe ile çekilmesi) tedavisini bir tuttu ve bu konudaki görüşlerini devletin televizyonu TRT’den açıkladı.

Ankara ve İstanbul’da geleneksel tıbba yönelik tedavi yapan polikliniklerin sahibi olan ve aynı zamanda TRT Haber’de program yapan Arusan, geçen pazar günü yayımlanan programında,

“Türkiye’de ve dünyada kadınlar erkeklerden daha çok yaşıyor. Bunun nedeni bayanların doğal hacamat olmasıdır. Allah onlara annelik vasfının özelliği olarak vallahi böyle bir torpil geçmiş diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

Çocuk doktoru Suat Arusan’ın Manisa’daki polikliğinde sülükle görme bozukluklarını tedavi ettiğini iddia etmesi büyük tartışma başlatmış, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü, polikliniğin “sülük bölümü”nü mühürlemişti.

Bu yılın başından itibaren Meclis’ten geçen Tam Gün Yasası ile hacamat, sülük gibi geleneksel tıp yöntemleri ruhsat alınması koşulu ile serbest bırakıldı. Arusan da polikliniklerinde geleneksel yöntemle tedaviye başladı. Arusan’ın İstanbul şubesinin açılışını Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yaptı. Arınç açılıştaki konuşmasında Arusan’la hukukunun “lise yılları”na kadar dayandığını kaydetti.

Arusan, Arınç’la geçmişe dayanan dostluğunun da etkisiyle TRT Haber’de prgram yapmaya başladı. Programın geçen haftaki bölümünde Arusan, kadınların adet kanamaları ile hacamat tedavisini bir tuttu ve şunları kaydetti:

Herkes şunu çok iyi bilsin, Türkiye’de ve dünyada kadınlar erkeklerden dana uzun yaşıyor. Var mı aksini iddia eden. Bunun çok önemli bir sebebi var. Her ay doğal hacamat olmalarıdır. Allah onlara annelik vasfının özelliği olarak vallahi böyle bir torpil geçmiş diyebiliriz. Dolayısıyla bu onlar için daha uzun yaşamayla alakalı ve daha sağlıklı yaşamayla ilgili önemli bir avantaj sağlamaktadır.”

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/114669/Bunu_soyleyen_bir_doktor_.html

Siz de yorumunuzu paylaşın: