NESTLE DE “İLAÇLI GAZOZ” ÇIKARIYOR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Halk arasında Ülker adıyla tanınan Yıldız Holding’ in Harvard’ da başında Prof. Dr. Hotamışlıgil’ in bulunduğu merkeze yaptığı 24 milyon dolarlık bağışın altında ya “zayıflatan bisküvi” ya da “diyabeti bitiren gazozun” keşfinin yattığını yazmıştım (1).

Harvard’ dan henüz bir ses yok ama medyadaki haberler, Ülker’ in en büyük rakiplerinden biri olan Nestle’ nin bir adım önde olduğunu gösteriyor (2).

Nestle, düzenli egzersiz yapma ile aynı etkiyi yaratacak olan ve “şişede egzersiz” adıyla etiketlenen bir içecek üzerinde çalışıyor.

İsviçre sermayeli firma, kilo vermek isteyen herkese yardım edecek “emsalsiz bir buluş” yaptığını iddia ediyor.

Şirketin araştırmacılarının “C13” adını verdikleri ve yağların parçalanmasını sağlayan bileşik sayesinde, spor yapmaya imkân ve zamanları olmayanlar “kıllarını bile kıpırdatmadan” yağsız, sırım gibi bir vücuda sahip olabilecekler.

Fareler üzerinde yapılan klinik deneyde AMPK adını verdikleri ve metabolizmayı düzenleyen enzimin uyarılmasıyla karaciğer yağ yapmayı durduruyor.

Araştırmacılar ilk sonuçların çok müspet olduğunu ve AMPK enzimini etkileyecek tabii bitki ve meyve ekstrelerinin de bulunduğunu bildiriyorlar.

Nestle’ nin diyabet ve sirkadiyen ritim bölümünün başı olan (bu bir nevi Gökhan Hotamışlıgil’ in muadili oluyor) Kei Sakamato diyor ki:

Bu enzim ağır egzersizi tolere edemeyen veya sürdüremeyenlere yardım edebilir.

20 dakika koşma veya 40 dakika bisiklete binme yerine hafif bir yürüyüşle metabolizmayı canlandırılmak mümkün olabilecek yani daha az yorularak aynı etki sağlanabilecek”.

Gelelim neticeye

BİR: Ülker’ in bir çırpıda bir araştırma merkezine 24 milyon dolar bağışlamasının boşuna olmadığını tahmin etmiştim.

Bu haberi de okuyunca Ülker’ in de Nestle gibi AMKP enzimini uyaran bileşiklerin peşinde olduğuna şüphem kalmadı.

İKİ: Artık “zayıflatan gazoz” mu olur yoksa “diyabeti bitiren bisküvi” mi bilemem ama yakında nur topu gibi abur-cuburlarımız olacağını şimdiden müjdeleyebilirim.

ÜÇ: Gıda endüstrisinin her türlü numarasına hazırlıklı olun, bunlar şişeden egzersiz bir tarafa cin bile çıkarabilirler.

Siz paraları hazırlayın.

DÖRT: En çok da Nuri Alço’ nun bu işe ne diyeceğini merak ediyorum.

Bakalım, ilaçlı gazozun mucidi benim, patenti bende diye ortaya çıkacak mı?

Kaynaklar:

http://ahmetrasimkucukusta.com/2014/10/03/yazilar/tip-yazilari/beslenme/zayiflatan-biskuvi-ve-diyabeti-bitiren-gazoza-24-milyon/

http://www.betawired.com/nestle-to-produce-a-product-that-can-breakdown-fats-just-like-when-you-exercise/1416783/

Siz de yorumunuzu paylaşın: