CANAN KARATAY’DAN ‘GANDİ’Lİ CEVAP

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği’nin kendisi hakkındaki suç duyurusunu değerlendiren Prof. Dr. Canan Karatay, Gandi’den alıntı yaparak yanıt verdi.

Karatay, “Savunmam hazır. Onlar beni suçladıkça daha haklı çıkıyorum” dedi.

Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği, “gebelik şekeri testi” konusundaki açıklamaları nedeniyle Prof. Dr. Canan Karatay hakkında İstanbul ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda, Sağlık Bakanlığı, Türk Tabipler Birliği ve İstanbul Tabip Odası’na şikayette bulunmuştu.

Canan Karatay, kendisi hakkındaki suç duyurusuna yanıt verdi.

Karatay, özetle şunu söyledi:

“Bu filmi çok görmüştüm. Kitabımın ardından suç duyurularında bulunanların hepsi, benim dediklerimin aynısını kendilerininmiş gibi söylemeye başladılar.

Gandi diyor ki; ‘Önce sizi görmezden gelirler, sonra sizinle alay ederler, sonra size hücüm ederler. Sonunda siz kazanırsınız.

Bana hücum ediyorlar. Hücüm etmelerinin nedeni gebelerde şeker yüklemesi. Gebelerde şeker yüklemesine karşıyım. Bunlar gereksiz. Gebelik şekeri tehlikeli değildir demiyorum. Yanlış anlıyor ve yanlış yorum yapıyorlar.

Gebelik şekerinin önlenmesinin daha kolay yolları var. Tarama olarak yapımaz, rutin olarak yapılmaz.

Ben doğal karbonhidrat veriyorum. Bunun farkında değiller ya da görmezden geliyorlar.

Benim savunmam hazır. Daha önce Sağlık Bakanlığı’na şikayet etmişlerdi. Türk Tabipler Birliği ve bakanlığa savunma yapmıştım. Benim savunmam hazır. Onlar beni suçladıkları için ben daha haklı çıkıyorum. Teşekkür ediyorum.”

Kaynak: http://www.iyibilgi.com/haber.php?haber_id=355470

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. Mehtap karaaslan dedi ki:

    Gestasyonel diyabet için yüksek risk faktörü taşımayan gebelere akş ve sıkı bir kahvaltı sonrası tkş isteyip takip ediyorum. Hiç bir gebede sorun yaşamadım. Bu iki değer diyabet öyküsü olmayan rutin gebeler için yetrli olduğunu düşünüyorum. Çünkü gebeler mevcut tartışmalarda karatay hocadan yana tavır sergilemekte ve ogtt istemini reddetmektedir. Dernekler, şikayet edeceğine alternatif yaklaşım üretselerdi saygınlıklarını koruma fırsatı olurdu

  2. Sahika Ege dedi ki:

    Prof. Dr. Canan Karatay’a uzanan cikarci eller kirilsin. Ne yapsaniz boş. Halk uyandı artik onlar sayesinde. Menfaatci ya da okumus ama bilime at gozluguyle bakan bazi unvanli cahiller, gerekçesiz alti bos uygulamalariniza son vermek zorunda kalcacaksiniz. Bu vesileyle her firsatta halki bilgilendirmeye calisan Ahmet Rasim Kucukusta, Yavuz Dizdar,Erkan Topuz hocalara saygilarimi sunuyorum. Romotoit artirit hastaligimin ilacsiz basit ucuz tedavilerle ve katkisiz beslenmeyle ilerlemesini durduran hatta gerileren Sayin Ahmet Aydin Hocami da rahmetle aniyorum. Mekani cennet olsun.

Siz de yorumunuzu paylaşın: