İŞLEM GÖRMÜŞ HER TAHILA KARŞIYIM

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Prof. Dr. Canan Karatay, işlem görmüş her tahıla karşı olduğunu belirterek, “Bunlar sağlıklı değil, bunlar hibrit yapıla yapıla kromozomlarıyla oynandı, onun için sağlık bakımından zararlı oluyor” dedi.

Son dönemde ekmek tüketimiyle ilgili tartışmalar, tıp uzmanları ve meslek kuruluşlarının temsilcilerinin yaptığı birbirine zıt açıklamalarla gündemdeki yerini koruyor. Tartışmalar, özellikle “tam buğday ekmeği” ve “beyaz ekmek” üzerinde yoğunlaşıyor.

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halkın sağlığını düşündüğünü ve beyanatlarını buna göre verdiğini söyledi.

Bir hekim olarak olaylara sağlık yönünden baktığını belirten Karatay, “Fırıncılar tabii ki kendi sağlığını düşünecek, ben de halk sağlığını düşünüyorum, onun için öyle konuşuyorum” dedi.

Un ufak, rafine olmuş, prosese girmiş yani işlem görmüş her türlü tahıla karşı olduğunu anlatan Karatay, bu düşüncesinin nedenlerine ilişkin bilgi verdi.

Karatay, şöyle konuştu:

Bunlar sağlıklı değil, bunlar hibrit yapıla yapıla kromozomlarıyla oynandı, onun için sağlık bakımından zararlı oluyor. Beyaz ekmek değil, bütün tahıllar, bütün buğdaylar, her türlüsünde bugünkü zamanda artık 48 kromozom ve bu kromozomların içinde 23 bin türlü gliyadin var.

Yani gluten grubu yabancı protein çocuklarda alerji sebebi, bütün çocukların astım olmasının sebebi. Bu konu içine tüm ekmekler giriyor. Bütün ekmeklerden bahsediyorum; yeşil, sarı, kırmızı, tam buğday hepsinden bahsediyorum.

Her zaman şunu söylüyorum; fındık, fıstık tavsiye ediyorum. Alerjiniz varsa şeker, tansiyon, kanser, kalp, alzaymır hastasıysanız veya depresyondaysanız, şizofrenseniz, dizleriniz ağrıyorsa, karaciğeriniz yağlıysa öksürüğünüz de varsa ekmek yemeyeceksiniz.”

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/haberler/482084–islem-gormus-her-tahila-karsiyim

Siz de yorumunuzu paylaşın: