HUKUK GEREKEN CEVABI VERDİ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Doç. Dr. Kemal Yeşilçimen’ in yazısı:

Engizisyon dönemi üzerinden 2 çağ geçti ama hala düşünce ve ifade özgürlüğünü baskı altına almaya çalışan anlayış devam ediyor. Ancak halkın vicdanına ve hukuk mantığına ters düşen anlayışlar yok olmaya mahkum.

Halk sağlığını korumak bahanesiyle, aykırı düşünceleri susturmak isteyenlere, hukuk en kısa sürede gereken cevabı verdi. Hastalıkları önleme, sağlığı koruma ve sağlıkta dönen dolaplar hakkında halkı aydınlatan ve halkın sevgi ve güvenini kazanan İç hastalıkları yanında kalp ve damar hastalıkları alanında uzman olan Prof. Dr. Canan Karatay hoca için, yüce mahkeme yapılan suçlamaların yersiz olduğu kararını verdi. Bu karar, bilimi ve halk sağlığını mahkemelerde arayanlara ders olsun.

Halk sağlığı için bilimi mahkemelerde arayanlara, halk sağlığının nerede olduğunu bir kere daha anlatalım da bundan sonra yanlış adrese gitmesinler.

Doğru adres : PREVENTİVE MEDİCİNE Ne demek? Kısaca ÖNLEYİCİ VE KORUYUCU TIP demek.

Yani şeker hastalığı ortaya çıktıktan sonra tedavi etmek değil, çıkmasını önlemek için kafa yormak. Bu yolla bir düzine hastalığı önlemek ve ülkeye 10 milyar dolar kazandırmak, hastalık lobisinin bindiği dalı kesmek demektir.

Bundan sonra bilim dünyamızın yapacağı iş basit: Şeker hastalığı neden patlama yapmış tek tek araştırmak. Şeker hastalığını önlemek için ne gerekiyorsa yapmak. İlk derse Atatürk hastalıkları nasıl önlemiş, Atatürk’ün hastalıkarı önleme ve sağlığı koruma mücadelesi nasıl yapılmış buradan başlamak gerekiyor.

Peki gece gündüz halkı tedavi ediyoruz diye aldatan şarlatanlar ne olacak? Bilim insanları tartışmalı konularda birbirini yıpratırken meydan onlara mı kalacak? İşte asıl mahkemeye verilecek olan bunlar. Bilim kurumlarına ve meslek odalarına düşen iş bu konuda halkı ve yetkilileri bilgilendirmek. Alınması gereken önlemleri anlatmak. Devlet organlarına düşen iş ise gereğini yapmak.

Bütün bunları yapmak yerine, bilimin mutlak gerçek olmadığını bile bile, meslekdaşlarının aykırı fikirlerini, engizisyon anlayışı ve postmodern darbeyle susturmaya çalışanlara, bilimi mahkemede arayanlara, 4600 yıl önce yazılan tıbbın ilk yazılı metnini bir kere daha hatırlatalım :

Süper doktorlar hastalıkları önler, vasat doktorlar erken teşhis ve tedavi eder, adi doktorlar ise hastalıktan rant sağlar.

Herkes grubunu ve cephesini belirlesin !

Hangi gruba dahilsiniz?

Hangi cephenin askerisiniz?

Cepheler : Hastalık veya Sağlık cephesi.

 

Siz de yorumunuzu paylaşın: