CANAN KARATAY’A BİLİMSEL FAŞİZM Mİ UYGULANIYOR?

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Nilgün Bıyıklı ve Nurhayat Kızılkan Uzay tv’ de Kafa Kafaya isimli programda Canan Karatay’ a İstanbul Tabip Odası tarafından verilen 15 gün meslekten men cezasını tartışıyorlar.

Seyretmek için: https://www.youtube.com/watch?v=HQOgCCgkg8M

 

Yazı için 10 yorum yapılmış:

  1. www.aciamagercek.com dedi ki:

    YAŞASIN HALKIMIZIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELESİ

    Halk sağlığı için çırpınan hekimlere karşı savaş açan Hastalık lobisinin yanında yer alan Tabib Odası gibi örgütlerden, hastalıkları önleme konusunda hiçbir ümit ışığı göremeyen halkımızın, kendi arasında örgütlenerek sağlıklı toplum mücadelesine başladığını görüyoruz.

    Tabib Odasının kendi asli görevlerini bırakarak Ermeni soykırımı yalanıyla Ermenistandan özür dilemesi, PKK terörü nedeniyle hastaneler, ambulanslar yakılır, bombalanır, hekimler ve sağlık personeli öldürülürken duyarsız kalması, Fransa terörüne bile mum yakarken Ülkemizdeki terörü kınamak yerine sağlık hizmetlerini ikiye bir durdurması halkımızın tepkisini çekiyor.

    Halk sağlığı için çırpınan Karatay’a verilen meslekten men cezası ise, terörü kınamayanların gündemi değiştirmeye yönelik bir mizanseni gibi görünüyor.

  2. uz dr seyfullah kılıç dedi ki:

    acıamagercek cı arkadaş halkın örgütlenmeye başladıgını yazmış ama bunun hangi örgüt , kuruluş olduğunu yazmamış. yazsaydı bizde katılırdık belki. Belki paralel örgüt ilan ederler diye korkmuşta olabilir.

  3. İBDİHO dedi ki:

    Bu örgütün adı İBDİHO yani “İşbirlikçi Bilim Dünyasına İnanmayan Halk Ordusu” dur. Sizi de bekleriz doktor bey.

  4. bakkal dedi ki:

    amerikada avrupada bilim karşıtı, tıp karşıtı, terör karşıtı vs. örgütler var. kurumlar oluşturmuşlar, belgeler oluşturmuşlar,fotoğraflar, videolar…. örnek yaşayanları gösterip açıklıyorlar. şehir şehir geziyolar. eylem yapıyorlar. sesleniyorlar. yazıyorlar, çiziyorlar, klipler çekiyorlar….

    türkiyede lafı bile yok bunların.

    gün geçtikçe hastaneden çıkan ceset sayısı artıyor. kimse noluyo demiyor.

    hiç kimse bugüne kadar tıptan hayır görmeyip aksine şer görürken, hala kapısını çalıyor.

    adam ilacı içiyor, bişey anlamadım ilaçtan diyor, yine doktora gidiyor.

    doktor bilmiyor, bunu kimse bilmiyor. doktorun bildiğinide/bilmediğinide kimse bilmiyor.

    siz hiç tıpta umut geçmeyen bir çalışma/yazı gördünüz mü. umut demek, bilmemek demek. hayatınızla oynamak demek.

  5. www.aciamagercek.com dedi ki:

    SAĞLIKLI YAŞIYORUZ

    Aydin ve bilim dünyamız halk saģlığını korumak yerine küresel sistemin ve hastalik lobisinin tarafına geçip saf değiştirdikleri için halkımız da başının çaresine bakıyor. Bir surü facebook grubu sağlıklı toplum için mucadele ediyor. Bir tanesini soyleyelim : SAĞLIKLI YAŞIYORUZ.

  6. www.aciamagercek.com dedi ki:

    HALK NEDEN ÖRGÜTLENİYOR?

    2005 YILINDA YAYINLANAN ARAŞTIRMADAN HABERİNIZ VAR MI?

    Yılda 372 bin kişi pisi pisine ölüyor

    Üç yılda tamamlanan araştırmanın çarpıcı sonucu: Türkiye’de sağlığa dikkat edilse toplam ölümlerin yüzde 86’sı önlenebilir.

    Sağlık Bakanlığı ile Başkent Üniversitesi işbirliğiyle yurt çapında yapılan araştırmada örnekleme yoluyla 12 bin haneden 250 bin kişi tarandı; Türkiye’nin hastalık haritası çıkarıldı. 

    SAĞLIĞA ÖZEN HAYAT KURTARIR

    Buna göre, örneğin 2000 yılında ölen 430 bin kişiden 372 bininin ölüm nedeni önlenebilir risk faktörlerden oluştu. Sağlığa dikkat edilse çoğu hayatta olacaktı. 

    Tansiyona dikkat
    Türkiye’de ölümlerin % 21.7’si kalpten, % 15’i beyinden. 

    Yüksek tansiyonu olan önlem alsa yılda 109 bin kişi ölmeyecek. 

    Obezler ve tiryakiler kendini tutsa yılda 112 bin kişi hayatta kalacak. 

    Kanserde akciğer (toplam ölümlerin % 2.7’si) birinci sırada. 

    Akciğer kanserinde toplam tedavi maliyeti 18 bin dolara ulaşıyor. 

    Kaliteli yaşam kaybının nedenleri arasında depresyon 4. sırada. 

    Aslında ölmeyebilirlerdi

    Üç yıl süren araştırma sonunda, bir yıl içinde hayatını kaybeden 430 bin kişiden 372 bininin, sırf yaşam alışkanlıklarını değiştirmediği için öldüğü ortaya çıktı Türkiye’de hastalıklar ve maliyetlerine ilişkin olarak yapılan araştırma, pek çok ölümün önlenebilir riskler dikkate alınmadığı için gerçekleştiğini ortaya koydu. 

  7. Nurettin dedi ki:

    Karatay halkın kahramanıdır, ona kalkan eller kırılır.

  8. MEVLÜT dedi ki:

    bakkal nicki ile yazan arkadaşa bir sorum olucak kendisi Türkiye de beklenen yaşam süresinin kaçlara geldiğinden haberi varmı. hani o güvenmediğin tıp ve ilaçlar varya dünyada ve Türkiye de insanların ömürlerini o kadar çok uzattı ki artık yaşlılara bakamaz hale geldik. hani hiç bir faydası yokmuş ya tıbbın birinci dereceden bir yakının kalp krizi geçirdiğinde hastaneye götürme bakalım ne oluyo televizyona çıkan şarlatanların önerdiği fındık fıstığı yiyin belki kalp damarlarınız açılır….

  9. MEVLÜT dedi ki:

    aci sektörde çalışıyosun bilmiyorum ama ben tamda sağlık sisteminin içindeyim. sana bir örnek veriyim diabet hastası bir sürü insan var teyzecim amcacım yediklerine dikkat et biraz kilo ver belki bu kullandığın ilaçlara bile gerek kalmıyacak diyorsun bir bakmışsın bir sonraki kontrole 10 kilo alıp gelmiş, emin ol halk kendi sağlığını çok iyi düşünüyor!!!

  10. bülent dedi ki:

    Kapitalizmde para için her şey mübah görülür. Bu sistem içinde bu prensibe uymayanlar batar. sistem gittikçe radikalleşir. Radikalleştikce zulum artar. Zulmun bir kısmıda toplum sağlığına yansır. Kapitalizm çalışanların emekli olduğu gün ölmesini arzular. Ölene kadarda bol bol ilaç tüketmesini ister.
    Canan hocamız kapitalizmin tekerine çomak sokmuştur. Kim ne derse desin biz hocamızla birlikteyiz paraya tapanların karşısındayız.

Siz de yorumunuzu paylaşın: