ALKALİ YALANI

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu‘ nun yazısı:

Yıllarca DETOKS yalanından nemalanan sağlık bezirganları bu işin suyu çıkınca yeni bir yalana sarıldılar : ALKALİ BESLENME ve ALKALİ SU !!!

Neymiş Efendim; Bu şekilde beslenilirse kanın ve dokuların “PH Değeri” alkali olurmuş ve bu da daha sağlıklı imiş!

Bak bak bak, bu kendini bilmezler diyor ki; “milyonlarca yıllık evrimsel gelişim sonucunda oluşan kan PH değerleri yanlış, Ben bu işi Allahtan daha iyi biliyorum, kanın alkali olması gerekir diyorlar” !!!

PH Nedir ?

PH’nın açılımı “Power of Hydrogen” olup sıvıların ( canlılarda kanın ve dokuların ) asitlik durumunun bir ölçümüdür. İnsan kanının normal PH’sı 7,35 ile 7,45 arasındadır, ortalama 7,40 kabul edilir. 7,35’in altı“asidoz”, 7,45’in üstü “alkaloz” kabul edilir ve her ikisi de anormal bir durumdur.

Önemli hastalık durumları dışında kanın ve dokuların PH’sı hiç değişmez !

Tıp Fakültesinin 1. sınıfında, tıbbın temeli sayılan “fizyoloji” dersinin en önemli konularından biri“Homeostasis” konusudur. Homeostasis organizmamızın belirlenmiş dengelerini her türlü iç ve dış etmene karşı koruma fonksiyonlarının tümünü ifade eder.

Yani bedenimizin “fabrika ayarlarını” koruma prensibidir. Siz ne yaparsanız yapın kanın ve dokuların temel kompozisyonunu değiştiremezsiniz.

Asit-Alkali dengesini sağlayan doğal “tamponlama” sistemlerimizi daima görev başında

Diyelim fazla tuz yediniz veya fazla su içtiniz. Saniyeler içinde beynimiz bu olayları algılar, doğru dengeyi korumak için birçok hormon devreye girer, böbreklere gerekli talimatlar verilir ve fazlalıklar hemen atılarak denge sağlanır.

Aynı şekilde, diyelim bu “sözde alkali gıdalardan” yediniz. Nereye gidiyor bunlar ? Mideye. Midenin doğal PHsı salgıladığı hidroklorik asit nedeniyle şiddetli bir asit ortamdır. Mideye giren her türlü gıda olması gereken kıvama ve asiditeye getirilir. Bitti.

“Alkali Beslenme” adı altında önerilen beslenme şekli meyve, sebze ve yeşilliklerden zengin bir diyet ve de çok faydalı.

Faydası bu gıdalardaki zengin vitamin, mineral, antioksidan ve bitkisel bileşiklerden kaynaklanıyor. Alkali olduklarından değil.

Asıl şarlatanlık; Alkali Su

Aynı yalandan hareketle son zamanlarda astronomik fiyatlara alkali su veya suyu alkali yapan makinalar ve damlalar pazarlanmaya başlandı. Bildiğimiz bikarbonattan başka bir şey olmayan bu sular ile sağlık ve güzellik sağlandığı gibi mucizevi şekilde kilo da verildiği iddia ediliyor.

Damlayla değil, alkali suyu damacanalarla içseniz hiçbir faydası yok.

Kaynak: http://dryavuzyorukoglu.blogspot.com.tr/2016/04/alkali-yalani.html

Yazı için 53 yorum yapılmış:

  1. iskender dedi ki:

    kemal milar isimli 135bin denekli karbonat sayfasını incelermisiniz

  2. Bahri dedi ki:

    Sayın hocam eleştiri, eleştiri onu anladık ta hangi suyu öneriyorsunuz kriterleri ne olmalı bu tavsiyelerde bulunursanız daha mutlu oluruz.Hangi kriterlerde su tüketeceğiz lütfen bu konuda düşüncelerinizi paylaşın

  3. Birgül dedi ki:

    Hocam kaleminize sağlık çok güzel çok aydınlatıcı ve faydalı bir yazı olmuş. Allah sizden razı olsun şu mübarek gecede.

  4. Erdoğan dedi ki:

    Bak bak bak, bu kendini bilmezler diyor ki; “milyonlarca yıllık evrimsel gelişim sonucunda oluşan kan PH değerleri yanlış, Ben bu işi Allahtan daha iyi biliyorum, kanın alkali olması gerekir diyorlar” !!!
    Bu Nasıl bir söz dizimi? Kan alkali olmadı demiyor kimse vücudun alkali olması isteniyor. Madem beyin hemen harekete geçiyor o Zaman neden kanser oluyor? Neden kendi ölümünü engelleyemiyor. Baştan sona ön yargılı bir yazı. Saltanat gidici

  5. ayşe dedi ki:

    senelerce karaçiğerim yağlanmıştı beslenmemi değiştirdim zayıfladım karaciğerde yağ değişmedi.bikarbonat içmeye başlayınca yağlar yok oldu kaollestrol düzeldi varisin kılcal damarlarımın üstündeki morlar yok oldu.alkaliye inanarak içiyorum devam.

  6. Hakan dedi ki:

    Hocam bu güzel aydinlatici yaziniz icin tsk ederiz. Bizi yeterince aydinlattinizda bu insanlarda keyfi yapmiyor bu isleri modern tip’tan dertlerine care bulamadiklari icin yapiyorlar keske bu elestirilerin yaninda insanlara birde hastaliklari konusunda yardimci olabilseniz! Insanlarda bu saklabanlarin ellerine düsmese sagliklarina kavus sa doktor doktor gezip bu hastaligin daha tipta caresi yok diye geri cevrilmeseler.Modern tip gereginden cok ilerledi sadece hastalik bulmak icin tedavi etmek icin degil tabiki emeginize saglik tesekkür ederim

  7. Perihan Şahin dedi ki:

    Yavuz Hocanın yazılarını daha sık görmek istiyoruz. Az ve öz ve çok anlaşılır yazıyor çok yararlanıyoruz yazılarınızdan.

  8. Yağmur San dedi ki:

    İyide hocam Vücut PH.si 7,5-8 arası oldugunda vucutta hastalık barınamaz. İkinci olarak KEMAL MİLAR sayfasından öğrendiklerimizle bir sürü kanser hastası iyileşti.. Prostattan ileri derecede metastas yapmış akciğer kanseri dahil. İngiliz karbonatı + Gümüşsuyu+ Devit3 + Magnezyum ile.. Kemoterapi dahi almadan ! Metastazdan bahsediyorum. Bizzat en yakınıma kanser hastama (3-4.evre arası) uyguladım. İsterseniz sonuçları gönderebilirim. Bunu nasıl açıklayacaksınız ? ( NOT : DAMLALAR BİR İŞE YARAMAZ.. AYNI GÖREVİ GÖRÜR İNGİLİZ KARBONATI İLE .. O DEDİKLERİNİZE KATILIYORUM) BUNUN HARİCİNDE DEDİKLERİNİZ İçin lütfen ispatlı delilli kemal milar sayfasını inceleyin. Selamlar

  9. Umut dedi ki:

    Ön yargılı.üstü kapalı ,açık olmayan bir yazı.ısmarlama üstünkörü gibi olmuş.diyet kanı alkali yapmaktn bahsetmiyor ki.vücudu alkali yapmaktan bahsediyor.onca fayda gören de plasebo etkisiyle fayda gördü o zaman!!!

  10. faik dedi ki:

    Alkali malkali bilmem ama, eğer üreme biçimi sağlığa kana cana etkiliyse? Yanlış üremeler oldu ve oluyor. Eğer öyleyse, üremenin hatasını tabiki beslenme su çözemez.

  11. fatoş dedi ki:

    Benim ph 5 veya 5.5 larda yıllardır hiç değişmedi 7 lere çekmek içün ne yapmalıyım karbonatlı su mu içmem gerek sürekli

  12. Feridun dedi ki:

    sağlıklı yaşama şekersiz unsuz asitsiz yaşamak demektir buna birileri dikkat çekmek için alkali diyet demişler. mesele budur, sağlıklı besleniyorsanız alkali yiyorsunuz demektir.

  13. banu dedi ki:

    Yapmayın hocam, sizde tıb tücarlarının oyuncağı olmayın.. Alkali yaşamı seçenler, kan ph ile ilgilenmezler.. Direk idrar ph ile ilgilenirler.Alkali yaşamı neden seçtik çünkü tıp camiası hiç bir şekilde tedavi yöntemlerini bulamadı, hastalanan organı tedavi edemediği için kesip attı, bunada cerahi dendi, en iyi cerah arayaşına girdi halkımız..organlarını kesip atmasıyla, Ahmet rasim hocami siz dememişmiydiniz. tiwiter da halk doktorlardan daha bilgili hale geldi.. diye, evet bizim amacımız hastalıktan para kazanmak olmadığı için kendimizi iyileştirmenin yollarını bulmaya başladık, Bazı dürüst insanlar bunun idrar ph ını ph:7 üzerine çıkarttığımızda olabileceğini söylediler.. Ben hastalığımda binlerce lirayı ve 3 yılımı tıb camiasına harcarken ,hastalıktan inim inim inlerken.. doktorların sadece vizite ücretlerini alıp beni kapı dışarı atarken, bende araştırmaya başladım.. ve İdrar ph öğrendim.. tahilillerime baktım idrar ph:5.1 ve ben çürüyordum.. hemen alkali beslenmeye bolbol karbonatlı su içmeye başladım..idrar ph:7.4 de tutmaya başladım, .bir buçuk ay içinde iyileştim.. şimdi idrar ph:7.7 ve ben aradan geçen yıllarda nezle bile olmadım. çok sağlıklıyım ve canlıyım.alkali beslenip karbonatlı suyuma devam ediyorum. Biliyorum, tıb camiası insanların sağlıklı olmasını istemiyor ama. tekrar söylüyorum alkali yaşamı seçenler, yukarda yanlış yazılmış,(yalan demeye dilim varmıyor:) çünki kan ph her koşulda değişmez, vücut kan ph herzaman ayarlar..Alkalicikler kan ph ile uğraşmıyorlar ve ilgilenmiyorlar biz idrar ph:7 nin üzerinde olmasına dikkat ediyoruz..

  14. ihsan sak dedi ki:

    Kimse kusura bakmasın ama doktorlarımızında bir çoğu kendi araştırması olmamasına rağmen tıp tüccarlarının yalanlarına alet olarak ahkam kesiyorlar ve onların ekmeğine yağ sürüyorlar (yumurta,tereyağ,kolestrol yalanları gibi )yakında göreceksiniz kemoterapininde faydasından çok zararının olduğunu kurtardığından çok daha fazla insanı öldürdüğünü ve kullanılmaması gerektiğini bunun zaten bir zehir olduğunu daha yüksek sesle söylemeye başlıyacaklar ve tıp tüccarlarının yeni bir ürününü savunmaya başlıyacaklar,kendilerine soruyorlarmı acaba biz gereksiz yere her kanser hastasına yüksek ölçüde kemetorapi vererek ölmelerine neden oluyoruz ,kurtardığımız hasta sayısıyla kemoterapiden ölen hasta sayısındaki uçurumu görüyormuyuz diyorlarmı acaba,kdndilerine ve mesleklerine saygımız sonsuz ama onlarında yıllardır körü körüne aynı tedaviyi uyguluyoruz iyimi yapıyoruz kötümü yapıyoruz diye kendilerini sorgulayıyorlarmı acaba (sorgulayanların olduğunu biliyoruz ve onları tenzih ediyorum )
    Yıllardır Kemal milar sayfasında insanların bazı şeyleri bizzat deneyerek ne kadar faydalandıklarından ve şifa bulduklarından haberdarlarmı acaba ,yoksa bizzat faydasını gördüm şifa buldum hastalığım geriledi diye haykıranlarada bunlarda kocaman bir yalanmı diyecekler acaba çok merak ediyoruz,sonuç olarak bizlerde sevgili doktorlarımızda bazı şeyleri yeniden sorgulayıp iyi inceleyip doğru kararlar vermek durumundayız ,sağlık her şeyden önemli bu yazımı okuyanlara sağlıklı uzun ömürler diliyorum.

  15. uz dr seyfullah kılıç dedi ki:

    Özellikle karbonhidrat ve proteinli gıdalar kan ph dengesini asit yöne bozar ve bunun fazlaca bir miktarı kemiklerden tamponlanır. Bu nedenle asit fazlası oluşturan bu besinleri sürekli tüketenlerde kemik yapısı bozulur ve kolay kırıklar veya sürekli kemik kaynaklı ağrılar ve hareket bozuklukları oluşur. Bu sadece kemiklerdeki sorun, diğer birçok sorun da var. En önemlisini yazdım.Buradaki olay homeostasis in dengelenme bozukluğu değil bu dengenin korunabilmesi için vucudumuzun neleri feda ettiği. Halkımızın bilgisine sunulur!!!:))

  16. Cem Bilir dedi ki:

    Bende tip iki diyabetim beş tane ilaçla başladım şimdi karbonat kullanıyorum ilaçları bıraktım ve Allaha cc şükür çok iyiyim.ben doktor diye Canan Karataya,Kemal Milara,Ahmet Aydına derim..

  17. Hasan Aksoy dedi ki:

    Bendeniz Antioksidan Alkali Su Iyonizeri satiyorum Kendim 5 yildir sistemi evimde kullaniyorum Menfaatim icabi değil ama hakikaten fena halde yaniliyorsunuz sayin hocam Sahada çok ciddi sonuclar ve geridönüşler aliyorum Bilginize saygi duyuyorum Ancak iyonizerler suyu sadece alkali yapmazlar Suyun Orp yani antioksidan degeri -450 mw dolaylarindadir Buna ilaveten suyun yüzey gerilimini düşürerek su molekullerinin küme büyüklüğünü 20-25 den 5 birime düşürür Bu su canli ve kristal yapisi beşgen forma sahip mucizevi bir su haline dönüştürülmektedir Bu şu anlama geliyor Su hücre zarindan rahat gecerek hucre ici görevlerini hakkiyla yerine getirebilmektedir

    Not:5 yıl öncesine kadar yasadığım Gut hastaligindan iyonize sudan günde 2 litre icerek kurtuldum

  18. Sibel dedi ki:

    yanlis Bilgi diye düsünüyorum, kanser asidik ortamda olusur cola hamur isi seker vs asidikdik sadece asidik ortamda kanser hücreleri mayalanir ve cogalir, alman bi atasözü derki : ne yersen o´sun! Yediklerimiz herseyi hücrelerimiz aliyor, eger alkali su (bu karbonatli suda olabilir)yogunca tüketirsek hücrelerimizdeki asidik hücreler alkali ortami alir ve kanser denilen candida mayasini intihara iteriz bunu Bio ve fizikkimyasi alman doktor otto warburg 1950 senesinde kanitladi bir cok kanser hastalerini sadece alkalik besleterek iyilestirmistir, birtek o degil bir cok doktor bunu kanitlamistir. Italyan dr. simon Tullio Simoncini de bunu kanitlamistir sadece alkali su ile kander ve mantarli hücrelerin yok oldugunu, veya karbonatli suyu asi bile edilebilir. asidik suyu uzun sure tüketmek zararlidir, alkol cola veya saf ütü su, evet KAN PHsi degismez o hep aynidir degisse zaten ölür insan…

  19. Sualp dedi ki:

    Sibel hanım

    Türkiyenin sayılı iyi kanser doktorlarından biriyim. Bilgileriniz yanlış!! İnsanları bu şekilde yönlendirmeyin

  20. etem zengin dedi ki:

    facebook ta saglıklı yaşıyoruz sitesinde nazan uysal hazardın prof.hocamıza sodyum bi karbonatla tedavi olunan kanser haberleri için yorum yazmasını rica ettim sayfa yöneticisi yorumumu silmiş yorum yapmamı engellemiş ve nazan hocamızın yazdıklarını görmemi engellemiştir,birşeylerden nemalanan insanlar herzaman bilim adına yola çıktıklarını söylerler ama bagnazdırlar

  21. Ali dedi ki:

    Siz bir ilaç üretmeden deneyleri hayvanlar üzerinde yapıyorsunuz ,Ancak alkali su yani sodyum bi karbonatlı su deneyi insanlar üzerinde yapıldı ,hastalar bunları denediler ve şifa buldular bir çoğunun vücudundaki tümörler azaldı giderek küçüldü yok olmaya doğru gidiyor kimisinde yok oluyor .Bununla ilgili binlerce hasta insan yazı yazıyor sizin yazdıklarınız teorik yazılar ancak bu insanların anlattıkları gerçek.Nedense her alternatif tedavi yöntemine karşı çıkılıyor milyarlarca doların Amerika’ya ilaç firmalarına akmasına sebep olan kanser hastalığında kullanılan ,kemoterapinin tümörler üzerinde etkisi %2,5 başarı sağlıyor yani bunun diğer tabiri %97,5 başarısız bir tedavi yöntemi ,kemetorapi enjekte etmekle görevli olan hemşirelere verilen talimatta derki bu ilaç yanlışlıkla üzerimize dökülürse derhal duşa girin defalarca iyice yıkanın hatta bir hemşirenin eline dökülen kemetorapi ilaçı elini yanmaktan beter etmiş ilte bu ilacı insanlara vermek ne derece akıllıca ,bunun tek sebebi ne olabilir , milyarlarca dolarlık ilaç sektörü yoksa Nasıl ayakta kalır ?

    Elhamdülilah artık ülkemizde alternatif tıp ,fitoterapi,bitkilerle tedavi etme ,ozon terapi ,immuno terapi,aktarların tamamen bitiklerden yaptıkları ilaçlar,Sodyum bi karbonatlı su ,koodiyal gümüş suyu gibi bir çok başarılı yöntem artık bu hastalıkta mücadele etmekte kullanılıyor.Bunların Başarı oranları çok yüksek modern tıbbın artık yapacak bir şey kalmadı deyip evlerine gönderdikleri hastalardan pes etmeyenleri biiznillah bu tedavi yöntemleri ile şifa buluyor .Modern tıp bunlara koca karı ilaçları diyerek hakaret ediyor ancak durum ortada kim ne derse desin, alternatif tıp gerçek iyileşen hastaların söyledikleri anlattıkları hayat tecrübeleri ile konuşuyor siz teorik konuşuyorsunuz ,alternatif tıp teori ile değil gerçek verilerle konuşuyor!

  22. Ali dedi ki:

    Dr.Yavuz Yörükoğlunun babası Atalay Yörükoğlu kanser hastası oldu modern tıp aciz kaldı kemoterapi yaptırmadı, ABD den bir profesörden yardım istedi brokoli extracı bitkisel yağı kendisine gönderildi 6 ay ömrü kaldı denilen Atalay Yörükoğlu hastalıktan tamamen şifa buldu iyileşti yıllar sonra ,kanserden değil bir böbrek rahatsızlığı sonucu vefat etti bu hikayeyi Dr.Yavuz Yörükoğlu sitesinden kendi anlatımıyla okuyabilirsiniz .Dr.Yavuz Yörükoğluna ait olduğunu site sahiplerinden duyduğumuz, bir site aracılığı ile şu an brokoli filizi yetiştirip kanser hastalarına satıldığını, Alkali su gibi ,Altetnatif tıp yöntemlerini kötülediği halde insanlara brokoli filizi satıldığını ,bir aylık kullanım karşılığı 300TL civarı bir ücret istendiğini biliyormuydunuz ?

  23. kerem demir dedi ki:

    bir yakınım kemoterapi almayıp netteki bazı üçkağıtcı sayfalardaki karbonat kullanımı ile ilgili şeyleri bizzat uyguladı ama sonuç ölüm oldu.hemde ilk evrede idi.

    yani karbonat kullanımı tamamen yalandır.

  24. Bahri dedi ki:

    Hocam, sizden hangi değerlerde nasıl hangi suyu tavsiye ettiğinizi sorduk bir yanıt alamadık alkali tüccarların olması, kimyasal bir terimi yok etmez kusura bakmayın 6 ay sonra bir cevap almayı umuyordum ama üzülerek kasıtla yazdınız bu yazıyı diye değerlendiriyorum tavsiye edeceğiniz suyun kriterlerini bilmediğimizi düşünmüyorum.Sağlıkla ve mutlu kalın

  25. Asya dedi ki:

    En azından zararı olmaz faydalıdır dahi diyemiyorsunuz.Sadece eleştiri çözüm değildir.Kemoterapi içinde eleştirilerinizi de duymak isterdik.İşi ticarete dökenlere gelince alınan ilaçların yan etkileri bu sektörü epey yaşatır.
    Bu uygulamayı aşağılamak küçümsemek yerine deneyimlerin sonuçlarını hastalara bırakmak gerekmez mi.

  26. Saglikli beslenmenin alkali gerçeği dedi ki:

    Cahil cahildir imkanı yokmuş eğitim alamamış başımın üzerinde yeri var ama asıl tehlikeli olan eğitimli cahiller.. sisteme bağımlı Kocabaşlar in tetik parmağı olmuş tipler ismi not almak lazim ilerde başka fikirlerinide okur güleriz ?
    Kanın ph i elbette değişmez ama sağlıksız beslenme yani asitli beslenme karşininda ph ı dengelemek için kıçını yırtar… Yazı alkaliyi kotuleyeyim derken övmüş.. ? bunlarda hastanelerde görev yapıyor çoluğu çocuğu emanet ediyoruz ? hay yarabbim
    Sen bizi okumuşun artniyetlisinden koru … Bu diplomalar biryerde para ile satılıyor olmalı yoksa bu kadar basit değil tıp eğitimi…

  27. mustafa kemal dedi ki:

    Alkali beslenme sözü ilgi çekmek için çıkarılmış ticari bir ifadedir. Esas olan hocamızın hep bahsettiği adam gibi beslenmedir, gerisi hikayedir.

  28. Emine arslan dedi ki:

    Hocam siz2 katılmıyorum.modern tıp koca bi yalan

  29. Dr.Tayfun Balım dedi ki:

    Kan pH’sı güçlü tamponlama mekanizmaları sayesinde çok dar bir aralıkta ve mutlak bir şekilde sabit tutulur. Koma vs. gibi ciddi bir sebep olmadığı sürece de kan pH’sı kolay kolay değişmez. Bu anlamda söylenenler doğru. Ancak yazarın yanıldığı nokta şudur: Kan pH’sı ile doku pH’sı aynı şey değildir. Kan pH’sı normal olmasına rağmen doku asidozu olabilir. İnterstisiyel aralığın pH’sını ölçmek teknik olarak kolay değil. Yazar kan pH’sı ile doku pH’sının birbirine paralel seyrettiği kabulünden hareket etmekle hataya düşmüş. Sayın Yörükoğlu’na kendi branşından bir örnek vererek sormak isterim: Derin ven trombozu sebebiyle bacağı şiş ve ödemli olan bir hastanın kan pH’sını ölçtüğümüzde normal buluruz. Peki, bu hastanın ödemli bacak dokusunun pH’sı da normal midir? İnterstisiyel aralığın pH’sı her zaman kan pH’sı ile uyumlu olmayabilir.
    Öte yandan alkali diyetçilerin düştüğü hata da şudur: Alkali su veya bikarbonat içerek doku asidozu düzeltilemez. Doku asidozuna sebep olan etken alkali eksikliği değildir ki. Asıl sebep interstisiyel aralıktaki staz, toksik yük, hipoksi vs. gibi metabolizmayla ilgili sorunlardır. Metabolizmayı düzenlemeden, interstisiyel aralığın drenajını sağlamadan, dolaşımı rahatlatıp, oksijenasyonu artırmadan ve toksik yükü azaltmadan avuç dolusu bikarbonat da yenilse doku asidozu düzelmez. Tam tersine fazla miktarda bikarbonat ve alkali tüketimi mide asidini azaltarak sindirim sisteminin koruyucu bariyerini ortadan kaldırır. Bunun sonucu helikobakter pilori enfeksiyonundan, disbiyosise, leaky guttan, bağırsak kandidasına kadar giden birçok patolojiye yol açar.
    Selam ve saygılarımla.
    Op.Dr.Tayfun Balım

  30. Deniz eker kızılay dedi ki:

    Dr Ayşegül Çoruhlu son kitabında kanın pH değerlerini sizin söz ettiğiniz gibi açıklamış ve söz konusu değerlerin üzerine çıkmaktan bunu hedef haline getirmekten söz etmemiştir . PH değerindeki 0,1 ilk değişimin ne kadar önemli olduğunu anlatmıştır. Kuantum beslenme kitabını okumayı herkese tavsiye ederim mantığa aykırı bir detay yoktur

  31. nebe dedi ki:

    Cok yazik Yaniltici bir yazi olmus.
    1. Karbonatla kan degil idrar/vucut ph i yukseltiliyor. Vucut asidikse kan ph i dengede tutmak icin kemiklerden calsiyum ceker ki dusunun kemiklere ve damara olacaklari… Damla konusu kesinkikle sarlatanlik ona katiliyorum.
    2. Bizzat kendim faydalarini gordum. İlaclarla kremlerle kalici fayda goremedigim egzamamdan kurtuldum. Tekrarlayan bolgesel antibiyotik kullanmak zorunda kaldigim mantarlarimdan kurtuldum. Kislari aylarca durebilen gripler terketti…
    3. Zaten yemek esnasinda kullanilmiyor midenin bos olmasi lazim malum belirttiginiz gibi yemeklerin sindirimi icin asite ihtiyac var. Ya yrmekten en az yarim saat once ya da yemekten 1.5_ 2 saat sonra iciliyor karbonatli su

    Lutfen bol keseden atmak yerine siz de deney gozlem yspiniz. Tabi ki doktorlar basimizin taci Allah eksik etmesin ama herseye de tepkili davranmaktan vazgecin. Bu tutumunuz guvenirliliginizi azaltarak sarlatanlarin eline dusuruyor halki

  32. Nihann dedi ki:

    Siz çok bilmiş hocalar biraz paradan puldan gòzùnùzù ayirinda hastalarin deneyimledikleri tecrùbeleri okuyun…Ha bir de ùslùbunuza dikkat edin prof v.s olmaniz kimseyi aßağilamaniz anlamina gelmiyor.Çok ayip elimizin altinda internet var az ćok ingilizcede biliyoruz biz de ara§tirmalari okuyoruz çok sùkür!!!!!

  33. Enes dedi ki:

    Sorgulamayan, araştırmayan, kapalı kutu zihinli, kıyas yeteneği olmayan, analiz yapmayı ilk açtığı siteden okuduğunu kopyala yapıştır yapmak zanneden, çok yönlü düşünmeyi bilmeyen, sadece cebini düşünen, hastalığı suni ilaçlarla törpüleyip tam tedaviyi göster(e)meyen!, ülkesinde yeni olan alternatif
    tedavilerden bihaber, bazen hakikati bilerek gizleyen (yada gerçekten beynini kullanmayan), ilaç tröstlerinin kuklası olmuş, Allah inancı olmayan doktorlar istemiyoruz. Çıkartma kağıdı doktor bey sana asidi yüksek su verelim reddetmezsin herhalde vücut dengeliyorya. Bu su senin zihnini de açar hem bağnazlığını da giderir. Atalarımız demiş ya “bir musibet bin nasihatten evladır” diye. Musibeti yaşa ki gör gerçeği. Bu doktorların hastaları azaldıkça atarlanma ve doğrulara saldırma seviyeleri de yükseliyor, galiba az ilaç yazdıkça daha az kazanıyorlar.

  34. taşkın demirtaş dedi ki:

    Bak bak bak, bu kendini bilmezler diyor ki; “milyonlarca yıllık evrimsel gelişim sonucunda oluşan kan PH değerleri yanlış, Ben bu işi Allahtan daha iyi biliyorum, kanın alkali olması gerekir diyorlar” !!! Bu lafı kuran kişi Prof olmuş ne yazar… Alttan alta dini motifler işleyerek, kendi sözlerini savunacak… Kim dedi ki Allah yanlış yaptı.. Allahın yarattığı düzeni bozan şeyler günümüzdeki beslenme şeklidir. Her yer asidik beslenme ile dolu.. Kolası, kızartması, bozulmuş gdo lu yiyecekler, şişirilmiş protein tüketimi.. Bunlar hep Allahın istediği beslenme tarzımı… Hey gidi açıklamaya bilgi yettiremedi mi işi Allaha havale edip kendini haklı çıkarmaya çalışan insanlar yazıktır. Bırakın kendinize pay çıkartmayı, senin gibi bilim adamları Amerikada bu söylediğini sana yutturacak, binlerce araştırma yapıp önüne koydular ama sen en son ne zaman literatür okudun

  35. Metay dedi ki:

    Hocama katılıyorum. Karbonatli su kullanip felcten donen hala kotu olan acillik biri olarak yaziyorum.
    1. “Bu adam” doktor degil ve facebook ta olumsuz yorumları silip ve yapan kişiyi engelleyip herseye iyi geliyor algisi yaratıyor. 1000 kişiye iyi geldiyse çok çok daha fazla kişiye kötü gelmiştir.
    2. Bende sağlık bozulunca bolca araştırdım. Karbonatlı suyun oksijeni arttırdığı yazıyor kemal denen ( şarlatan ). Külli yalan. Aksine bikarbonat artınca karbondioksit artıyor.
    3. Yüksek bikarbonat ve karbondioksitten dolayı vücut ısısı yükseliyor ve yağlar eriyor, ter atılıyor zayıflatıyor fakat beyinde gidiyor, kan yağlarıda. Sonuç akışkanlığı bozulmuş bir kan ve tansiyon düşüklüğü.
    4.eğer sürekli içilirse Su Ph’ı bu suyla çok yükseliyor. Mide asidi eksiliyor ve klor eksikliğide varsa kan ph ınıda alkaloz yapıyor ve buna tepki olarak vücut karbondioksiti tutmaya calışıyor ve nefes alamamaya başlıyorsunuz. Çünkü tamponlamak için karbondiokdit şart
    5. Yüksek sodyum alıp potasyum dengesizliği yaratması ve ayrı bi dolaşım hücre bozukluğu nedeni.

    6. İnanın yaşlanırsınız lütfen içmeyin tüm vücudun dengesini bozarsınız benim bozuldu düzeltmek zor sizde aynı hataya düşmeyin diye yazıyorum.

    Sizlere Tavsiyem hiç birşeyi abartmayın. Her söylenene inanmayın. Sağlığın temeli yeterli, dengeli ve düzenli beslenmek ve yeterli uymak. Hocam lütfen sizde sesli dile getirin insanların sağlığıyla oynamasın “bu adam”.
    Saygılarımla…

  36. metay dedi ki:

    hocam üstteki yorumumu silme imkanınız varsa silebilirmisiniz.
    3. ve 4. maddede bağzı yanlışlar var. kimseyi yanlış yönlendirmek istemem. saygılarımla…

  37. Denendi dedi ki:

    Bu memlekette her şeyin istismarcilari olduğu gibi hastalıklarin istismarcilari da bol miktarda ne demek alkali su damacanalarla icsenjzde faydası yok burda bitti hocam iş bende karbonat içenlerde in içmeye başladıktan sonra 1 ay yada biraz fazla zamanda dudağındaki damar genişlemesine bağlı kitle kayboldu gitti yaşadığıma inancam yoksa ilaç tüccarlariyla ortak çalışanlarami, insanlarin hastalıklarını para kaynağı gören binlerce doktor var sizi tenzih ediyorum sayın hoca!!

  38. Ali dedi ki:

    Arkadaşlar olayın özeti şu karbonatın vücudu alkali yaptığı asidozu çözdüğü doğru,karbonatın kanserin iyileşmesini sağladığıda doğru lakin bunu alkaliye bağlamak yanlış.Çünkü karbonat tedavisini uygulayan İtalyan onkolog doktor simoncini karbonatın vücudun PH seviyesini etkilediği doğruluyor,lakin iyileştirici etkinin alkaliden değil karbonattan kaynaklandığı ama bunu nasıl olduğunu açıklayamadığını yazıyor,neticede siz karbonatlı suya devam edin !

  39. Ali dedi ki:

    Neticede modern tıp Labaratuvar da fareler üzerinde deney yaparken ,karbonat deneyi insanlar üzerinde,kendi istekleriyle uygulandı sonuç, elhamdulillah modern tıptan çok daha iyi başarı elde edildi,modern tıpta tedavi edilmez denilmez hastalıklar karşısında karbonatla başarı elde edildi elhamdulillah!

  40. Ali dedi ki:

    Kemal milyara şarlatan diyen metah bana Kemal miların karbonattan kazancını söyle ,adam bu işi bedava yapıyor ,üstelik bnu İtalyan doktor onkolog simoncini de uyguluyor,birine şarlatan demeden oku Araştır şimdi Kemal beyden biz özür dilersin herhalde !

  41. Ali dedi ki:

    Burda yanlış bir anlama var ,kanın PH seviyesinin çok küçük bir Aralık’ta oynadığı doğru ,biz burda kanın PH seviyesi değişir demiyoruz bu zaten mümkün değil,bizim bahsettiğimiz vücudun mideden çıkışa kadar PH değişkendir,mesele mide PH 1,2 sevşyesinde asitiktir,pankreas sıvısı 8 seviyesğnde,bağırsaklarda PH 6 ve 7 seviyesinde biz buradaki PH seviyesinin değiştiğinden fszka asitik yersek asidoz oluşur,vücudun her yerinde PH dediğim gibi aynı değildir,asidoz buraları etkiler PH seviyesi düşer,bu vücudu etkiler artık asidozda yaşayan,yaşamak İçin oksijene ihtiyaç duymayan,oksijensiz solunum yapan aneorobik hücreler çoğalmaya başlıyor .işte kanserin başlama noktası burası,bağışıklık sistemi işk başta bunları tespit edip imha ediyor,lakin bu asidoz devam ettikçe bağışıklık sistemi eller yukarı oluyor,işte bundan sonrası hızla gelişiyor! Dr.Robert Young bu konuda her kanser hastasının vücûdunda asidoz gelişmiştir,bunu ortadan kaldırırsanız PH seviyesini normale getirebilirseniz ki bu mümkün diyor,kanser hücreleri çoğalamaz,tekrar oksijenli solunum yapmaya normale başlar diyor,kanser hücresini ille öldürmek,kesip almak tek çözüm değildir,o normal hücre haline gelip zaten kendini öldürür diyor! hiç bir tedavi görmeden iyileşen hastaların iyileşmesini başka türlü açıklamak mümkün değil !

  42. Erdal Gözüm dedi ki:

    Sayın; Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu bu sitede misafir yazar olarak yazdığınız şu makaledeki çok ciddi yanlışları görememişsiniz.

    Öncelikle;
    1 – “Bak bak bak, bu kendini bilmezler diyor ki; “milyonlarca yıllık evrimsel gelişim sonucunda oluşan…..” şeklindeki cümleniz baştan ayağa bilim dışı. Siz doktorsunuz. Dahası Prof doktor olarak anılıyorsunuz fakat bilimsel gerçeklerden haberdar değilsiniz. İnsanları yanlış yönlendiriyorsunuz. Hayatın hiç bir anında evrimsel gelişim diye bir süreç söz konusu olmamış, bütün canlılığı tüm evreni ve içindeki herşeyi Yüce Allah “yoktan” Yaratmıştır. Bu gerçek bu gün bilimsel olarak net bir şekilde ispatlanmışken sizin hala bunu savunuyor olmanız çok ilginç

    Bilimsel gerçekler için şurayı inceleyebilirsiniz;

    http://www.evrimaldatmacasi.com

    Ayrıca yazdığınız makaleyle insanlara tepeden bakar bir tavır takınmışsınız. Doğrusu şudur. Yanlış anlatılan yada anlatıldığını sandığınız konular hakkında doğru olan görüşleriniz varsa bunu daha bilimsel ve akılcı ifadelerle mütevazi bir şekilde anlatır kendinizi halktan ve insanlardan üst seviyede bi yerlerde görmeden bilgilendirme yaparsınız.

    21 yüzyılda bilim bir çok gerçeği net olarak ortaya çıkardığı halde sizin hâla evrim dogmasını savunuyor olmanız sağlıklı düşünmenizide insanlarla sağlıklı diyalog kurmanızıda kesinlikle engelleyecektir.

    Tavsiyem yanlışlarınızdan dönün kendinizi dev aynasında gören tavrınızı bi kenara bırakın ve insanlarla diyalogunuzu bu şekilde kurun. Aksi halde toplumada kendinizede hiç bir faydanız olamayacaktır.

  43. dedi ki:

    Hoca kocakarı çorbası satıyormuşda haberimiz yokmuş.. Yıllardır bel fıtığından müzdaribim X bey sayesinde dolaylı yolla kolloidal gümüşle tanıştım asıl midem için kullanmaya başlamıştım ama ne hikmetse fıtık ağrılarım yok olu verdi.. Daha önce o mucizevi moderen tıp bınız iki kere kprtizon uygulamıştı benim eşsiz bedenime.. Şu an bedenim aslına döndü sanki yeniden doğmuş gibi hissediyorum kendimi.. Dr lar o kortizonu, atom u, kemoterapiyi önce kendilerine uygulasınlar sonra bize uygulasınlar.. Sayfayı açan şahsın babası bile dr olduğu halde modern tıp ba güvenmeyip kemoterapiyi reddetmiştir.. Bu şakrabanlıktır. Yavuz hırsızlıktır.

  44. Tuncay dedi ki:

    Sayin hocam siz rockfeeler ailesine vw dev ilac firmalarina hizmet etmeye devam edin azicik kafanizi kaliblasmis tip kitaplarindan kaldiririp binlerce yildir etkisi kanitlanmis gercek tedavileri arastirin yada en azindan golge etmeyin

  45. Çuhadar dedi ki:

    Bırakın artık doğal düşmanlığını. Kimyasal hiç bir maddenin vücuda faydası yok. Var diyorsanız ezbere doktor olmuşsunuzdur. Araştırma geliştirme yapmadan tıp öğrenilirse bütünkimyasal ilaç üreten firmalar sizin yegane kurtarıcınız olur

  46. talat dedi ki:

    hgocaaaa hocaaa bırak martavalıııı yeter hastaların somuruldugu ac gozunude kemal mıların karboanat mucızesını okuuuuu kanser hastaları neler yazmıs okuuuuuuu ıyuılesenlerı oku yok oyle camur at ızı kalsın bugune kadar kac tane kanser hastası ıyı ettınız ne demıs ler kanser hastalarını ıyıde etmeyın uzun muddetoldurmeytın ıyı ederlerse gıttı kemo paraları

  47. talat dedi ki:

    hocaaa rokfeller denen sahıs aılesıne aspırınde dahıl olmak uzre nıye bır tane bıle ılac kullandırmamıs kendısıde dahıl alıstınız mıllete kımyasalalrı dayatmayı alıstınız kanserlılere kemoyu dayatmayı sen kansersın dayan kemoyu sen hgastasın dayan kımyasalı yapmayın ılac kartellerı dolarlarını koyacak yer bulamazken kanserden olenlerı koyacak mezar bulunamayacak gun gelecek

  48. Asu dedi ki:

    DR Tayfun Balım Çok Teşekkür Ederim bilgi için çok haklisiniz

  49. zaza rüzgari dedi ki:

    aslında ne kemal neyler ne bu sarlatanlar asıl bu iş. denetlemeyen sözde idareciler ve denetleyici konumundaki yetkililer ALLAH bu umut bekleyen hastaların haklarını yalan beyan da bulunan ve onlari konuşturan her kise onlardan alır ve kesin alir

  50. uzman dedi ki:

    HEP AYNI MANTIK MODERN TIBBIN DIŞINDA HERŞEYİ REDDERİZ-!1990 YILINDA AMACAM PANKREAS KANSERİ 3AY YAŞAMAZ DEDİ TIP DÜNYASI-ZAKKUMCU ZİYA ÖZEL’E GÖTÜRDÜK 6,5YIL YAŞADI SONRAMI ZİYA HOCA 2YIL HAPİS SONRA BAVULUNU ALIP SOLUĞU AMERİKADA ALDI İLACINDA PATENTİNİ ALDI ŞİMDİ AMERİKAYA ÇALIŞIYOR (LOBİCİLER MUTLUMUSUNUZ)

Siz de yorumunuzu paylaşın: