SAĞLIKLI YAŞAMANIN TEMEL UNSURLARI NELERDİR?

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Tv net’ de yayınlanan Sağlık Raporu isimli programda kanser üzerine sohbet ettik.

Kanserler neden artıyor?

Erkek ve kadınların kanserleri aynı mı?

Şeker kanser yapar mı?

Kanser erken teşhisi işe yarıyor mu yoksa bir aldatmaca mı?

Tıp ticarileşti mi?

Kanser taraması kimlere yapılmalıdır?

Prostat kanseri taramaları kaldırıldı mı?

İsviçre meme kanseri taramalarını bırakıyor mu?

Kanserler genetik mi çevresel faktörlere mi bağlı?

Hiç şeker yemeden sağlıklı yaşayabilir miyiz?

Hazır gıdalar ne kadar sağlıklı?

Çekap yaptırmak faydalı mı?

Seyretmek için: https://www.youtube.com/watch?v=efXsD_rA7cE

 

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. faik dedi ki:

    Galiba hayatımıza ateş girdiğinden sağlığımız/canımız çıktı. Sanırım tüm azabın sebebi sadece ateş. Dünya cehennem demek, bu demek olsa gerek. Bu cehennem yedi tabaka mı yoksa?

    Topraktan gelenle yaşamıyoruz, ateşten gelenleyiz. Toprakta değil, ateşte yaşıyoruz. Yakıyoruz, yanıyoruz. Ateşte yanarak/yanmışla yaralanıyor ve ölüyoruz. Hastalık tedavi kaza bela dert tasa felaket afet …..ölüm, ateşten.

    Yemede, içmede, giymede, nefeste, uykuda, yapıda, eşyada, savaşta, ısınmada, temizlikte, aydınlanmada, …… her şeyde ateş var.

    Tozlama, taşlama, haşlama, eritme, dumanlama, kızartma, pişirme, ısıtma, kaynatma, kurutma, patlama, çatlama, ……yangın.

    Küresel ısınma/ateş/yanma.

    Hastalık dediğimiz, ateş yarası. Tedavi, ateş. Aşılar, ilaçlar, operasyonlar, cihazlar,…. ateş/ateşten. Doktorun giiydiği önlük/gömlek, ateşten. Hastalığın başlangıcıda, seyride ateşten.

    Duygu, davranış, hareket, spor, uğraş, çalış, eğlence, kutlamalar, yürüme, koşma, yük, darbe, oynama, yol, bina, ev, ampul, tv, silah, bıçak, bomba, kanepe, enstrüman, alkış, kamera, ceket, cam, seramik, deterjan, ter, çapak, buzdolabı, çamaşır makinası, fırın, petrol, doğalgaz, kömür, elektrik, saat, ayakkabı, ses, yılan sokması, kaşıntı, selülit, diş çürümesi, ağız kuruması, nasır, grip, kanser, ishal, kırışıklık, beyazlama, depresyon, deprem, ……. hepsi ateş/ateşten, hepsi ateşten üredi, hepsi ateş ediyor. Her şey yanıyor, yakıyor.

    Şehrin sıcaklığı güneş ateşi değil, taşın/binanın/yapının ateşi. Çalışırken vücut ısınıyor/yanıyor. Öfkelendiğinizde vücut yanıyor. İnsandaki ısı doğal ısı değil, ya kendi ürettiği ya da çevreden aldığı ısı. Yapay ortamla hava yanıyor, yanmış hava soluyoruz. Doğadaki su, satışa gelene kadar yanıyor. Gıdayı ateşe atmanın yanında, nakil ile oradan oraya gezerken ısınıyor/yanıyor. Çay kahve süt et yumurta vs. ısınma/ısıtma/pişirme/yanma. Gıdanan alıntı/arıntı vs. yaparken uygulamalar, ateş. Temas ateş oluşturur, bu tür her üretimde/işlemde, yanmadır, bozmadır. Sigara ateş, yemekte ateş. Sigara duman, yemekte duman. Yemeğin dumanıda sigaranın dumanıda çevreye zararlı. Yakılmış gıdada, yakılmış sigarada zararlı/hastalık. İçim yanıyor su ver diyorsunuz, evet yanıyorsunuz. Eyvah yandık diyorsunuz, evet yandınız.

    Doğal ateşle, yani güneşle ısınmanın dışında her yapay ısınma zararlı. O zaman kışta yaşamayacaksınız. Çok fazla ısınan yerdede yaşamayacaksınız.

    Belkide ister doğal ister yapay ateş, ikiside ölüm. Güneşlenmek, güneşte kalmak bile.

    Ateş, sağlık/mutluluk/barış/temizlik/güvenlik/adalet……. değil, yara/ölüm.

    Bu ateş yandıkça sağlık gelmez. Ateşte yanıp çıkanlarada gelmez, bir kere yandınız/yaralandınız, düzelmez. Yanan geri gelmez. Olanla ölene çare yok.

    Sağlık için tıptan uzak kalmak yetmez, cennette olmak lazım. Cennet yok. Şimdiki insana cennet imkansız, ölene kadar azap mecbur. Bu dünya cennet olur mu, onu bilmiyorum. Dünyaya olanında çaresi yoksa?

Siz de yorumunuzu paylaşın: