EN GÖZDE MESLEK DOKTORLUK

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

USA’ da yapılan bir ankete göre doktorluk en gözde meslek olarak belirlendi.

İlk onda hemşirelik ve acil tıp teknisyenliği de var.

Meslek seçme aşamasındaki gençlere önemle duyurulur.

***

The Harris Poll tarafından gerçekleştirilen bir ankete göre 2016’ da USA’ da en gözde mesleğin doktorluk olduğu ortaya çıktı.

Ankete göre, her 10 Amerikalı’ dan 9’ u doktorluğu prestijli bir meslek olarak görüyor ve oran yaşlılar arasında daha da yüksek.

Her 10 erişkinden biri çocuğunun tıp okuması için teşvik edeceğini söylerken 10 kişiden üçü ise politikacı olmasını arzu ediyor.

Amerikan halkına göre en prestijli mesleklerin sıralaması şöyle:

Doktor: %90

Bilim adamı: %83

İtfaiyeci: %80

Subay: %78

Mühendis : %76

Hemşire: %76

Mimar: %72

Acil tıp teknisyeni: %72

Veteriner %71

Polis: %67

Kaynak:

http://www.forbes.com/sites/niallmccarthy/2016/03/31/americas-most-prestigious-professions-in-2016-infographic/#7d20b9819949

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. UFUK AKCAN dedi ki:

    DOKTORLUK SAĞLIK DÜZELTMEDİR..TIP OLMASA İNSANLAR ERKEN GİDER..ÖNEMLİ OLAN TIP DA GEREKSİZ İLAÇLAR VERİLMESİN..İNSANLAR KANDIRILMASIN…

  2. faik dedi ki:

    Kulak misafiriyim. Tahsilli, kültürlü, eğitimli, beyefendi, kravatlı, hayat tecrübeli, yaşlı başlı, nazik, …… adamın biri konuşuyor. Oğlumun birini doktor yaptım, birini öğretmen. İnsanlara hayırlı insan/evlat yetiştirmek zor. Evladın giyimi kuşamı oturuşu konuşması kelimeleri sesi eli kolu ağzı burnu… önemli bir baba için. Çok şükür bana böyle bir evlat nasip oldu. Oradan insanlığa geçiyor, insan dediğin öyle böyle şöyle. Cümleler bitmiyor; övüntü, şükran, mutluluk, sevinç, huzur dolu. Örnekler, vecizeler, edebiyat, felsefe, din, tarih, coğrafya….. konuya şerbet oluyor. Belki bir saat anlatmıştır. Muhabbete doyum olmaz ve hoşça kal diyerek gidiyor.

    Hastalık diye bir şey yok hasta var, doktorluk diye bir şey yok doktor var, öğretmenlik diye bir şey yok öğretmen var, hayır yok şer var, muhabbet yok muharret var, hoşça kalma yok boşça kalma var,….. diyemedim.

Siz de yorumunuzu paylaşın: