YAN ETKİSİ OLMAYAN KOLESTEROL İLACI

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Faydalı bağırsak bakterilerinden oluşan ve hiçbir yan etkisi olmadığı iddia edilen bir hapın kolesterolü statin adı verilen ilaçlar kadar azaltabileceği bildirildi (1, 2).

Yüz milyonlarca dondurulmuş bakteri bulunan hapla yapılan araştırma 50 gönüllü üzerinde gerçekleştirildi ve kötü kolesterolün yüzde 37 oranında düştüğü tespit edildi.

Optibiotix isimli şirketin uzmanlarından Stephen O’Harabu hapla elde edilen başarının statinlerle eşdeğer olduğunu ancak neticelerin doğrulanması için daha pek çok araştırma yapılması gerektiğini” söylüyor.

Bu yeni tedavi yönteminde herhangi bir kimyasal madde yerine turşu, sirke, yoğurt, kefir gibi fermente gıdalarda bulunan Lactobacillus plantarum adlı bakteriler kullanılıyor.

Optibiotix, diyabet, obezite gibi metabolik hastalıkları bağırsak bakterilerinin tür ve miktarlarını değiştirerek tedavi edecek yöntemler üzerinde çalışıyor.

Bütün mesele adam gibi beslenmek

Endüstri de sağlıklı yaşamanın ilaçlarla mümkün olmadığını görüyor, biliyor ama tabiatı gereği bunu kendi ürünleriyle yapmaya çalışıyor.

Bu haberde de bize yeni bir tedavi yöntemi diye yutturulmaya çalışılan şey de işlenmiş şeker, un ve trans yağlarla bozulan bağırsak mikrobiyotasının tekrar eski hâline getirme çabasından başka bir şey değil.

Optibiotix’ in hapını içeceğinize yoğurt, ayran, kefir, turşu, sirke, sucuk, pastırma gibi fermente yani mayalanmış gıdaları yiyerek bu ürünlerdeki diğer besin ögelerini almakla kalmaz karnınız doyar, ağzınız lezzetlenir, paranız da boşa gitmez.

Gelelim neticeye

Hasta olmamak için doktora, hastaneye, ilaca aşıya gerek yoktur.

Bütün mesele, adam gibi yaşamak, adam gibi beslenmektir.

İlacınız gıdanız, gıdanız ilacınızdır!

Kaynaklar:

1. http://www.mirror.co.uk/science/bacteria-pill-better-statins-war-7841790

2. http://www.express.co.uk/life-style/health/664669/cholesterol-drugs-without-side-effects-months-away

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. Akil adam dedi ki:

    Bir göğüs hastalıkları uzmanı olarak kardiyoloji dünyasını sus pus ettiniz, helal size.

  2. Kolesterol hapı tavsiye edenler, bir zamanlar sigara faydalıdır diyenlerin torunlarıdır.

Siz de yorumunuzu paylaşın: