ZENCEFİL, KANSERE KARŞI ACI BİBERİ SİLAH YAPIYOR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Kanserli tümörlerin büyümesine yol açtığı ifade edilen acı biberin, zencefille kullanıldığında tam tersi bir etki yaparak, tümörü ‘aç bıraktığı’ tespit edildi.

American Chemical Society kuruluşu, akciğer kanserine yatkın deney hayvanlarını üç gruba ayırarak, birine sadece acı biberdeki kapsaisin maddesini, diğerine sadece zencefil, üçüncü gruba da her ikisini birlikte verdi.

Kapsaisinle beslenen hayvanların tümü kanser oldu. Sadece zencefil alanların yarısında, iki maddeyi birlikte tüketen hayvanların ise sadece yüzde 20’sinde kanser oluştu.

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/zencefil-kansere-karsi-aci-biberi-silah-yapiyor-40219767

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. alaattin dedi ki:

    hocam zencefil yemiyoruz ama acı biberi çok yiyoruz şimdi bizim kansere tümöre meyilimimiz arttımı. burada bir yanlışlık olmasın bir çok haberde kapsaisinin antitümoral anti kanserojen olduğu var ve öylede bilir rahatlıklada yeriz. siz ne dersiniz bu haber doğrumu.

  2. OSMAN BATUR dedi ki:

    Paylaşım için teşekkürler Kapsaisin verilen hayvanlar kanser oldu diye acı biber kanserojendir gibi bir açıklama akla mantıga aykırı olur bunuda burda hatırlatmakta fayda var Betakaroten içinde kanser yapar denmişti ne yani havuçmu yemeyelim şimdi 🙂

Siz de yorumunuzu paylaşın: