SUBWAY’ İN TAVUKLARINDA %50 TAVUK DNA’ SI ÇIKTI

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Zavallı Amerika’ lar, yediklerinin yarısının bile tavuk eti olmadığına mı kederlensinler yoksa hiç değilse yarısı ilaçlı tavuk eti değilmiş diye mi sevinsinler karar veremedim.

***

Dünyaca ünlü fast-food zinciri Subway restoranlarında satılan tavuk etlerinde sadece yüzde 50 oranında tavuk DNA’ sı bulunduğu bildirildi.

Trent Üniversitesi araştırmacıları Wendy’s, McDonald’s, Tim Horton’s, A&W ve Subway’ dan aldıkları tavuk etinin saf olup olmadığını incelediler.

Süpermarketlerde satılan etlerde yüzde 100 oranında tavuk DNA’ sı bulunması gerekirken restoranlarda satılan yiyecekler marine edildiği, sos ve baharatlar ilave edildiği için bu oran düşüyor.

Subway dışında kalan restoranlarda sunulan tavuk etindeki tavuk DNA oranı yüzde 85-90 arasında bulunurken Subway’ de bunun bir üründe yüzde 53.6 diğerinde yüzde 42.8 olduğu, kalanının soyadan oluştuğu tespit edildi.

Subway ise bu test sonuçlarının doğru olmadığını, tavuk etlerinde yüzde 100 tavuk bulunduğunu, kıvam vermek için eklenen soyanın oranının sadece yüzde 1 olduğunu açıkladı.

Kaynak: http://www.techtimes.com/articles/199558/20170228/subway-chicken-contains-less-than-50-percent-chicken-dna.htm

Siz de yorumunuzu paylaşın: