SABAH PROGRAMLARINDAKİ ŞARLATANLAR…

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Samsun Eczacılar Odası Başkanı Onur Ferhat Karaca’ nın “sabah programlarındaki şarlatanlar” tabiri gayet yerinde.

Sabah programlarının durumunu ben de beğenmiyorum ve artık bu tür programlara da katılmıyorum.

Bunlar insanların bilgilendirilmesinden çok doktorların kendilerinin veya abidik gubudik ilaç ve tedavilerinin reklamlarını yaptıkları, “desteksiz attıkları” yayınlara dönüştü.

İki taraf da durumdan memnun.

Bir taraf reklamını yapıyor bir taraf da reytingini artırıyor.

RTÜK ve Sağlık Bakanlığı’ nın bu programları çok yakından takibi ve gerekeni yapması gerekiyor.

***

Bitkisel ilaç denetiminin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılması gerektiğine işaret eden Samsun Eczacılar Odası Başkanı Onur Ferhat Karaca, Bitkisel ilaç üreten firmaların, insanların mağduriyetlerinden faydalanarak makarna üretir gibi ilaç imal ettiklerini söyledi.

Samsun Eczacı Odası Başkanı Onur Ferhat Karaca, Türkiye genelinde bitkisel ilaç imal eden firmalar hakkında ruhsatlandırma probleminin olduğunu söyledi.

Karaca, “Ülkemizde bitkisel ilaç üretimi maalesef yanlış yollarla imal ediliyor. Bitkisel ilaçların denetimini Sağlık Bakanlığı yerine Tarım ve Köy işleri Bakanlığı yapıyor. Bu nedenle ciddi sorunlar yaşanıyor.

Bitkisel ilaç üreten firmalar bu nedenle makarna üretir gibi ilaç üretiyor. Bu sorun, kendilerine bitkisel yönden çare arayan insanlara ciddi zararlar veriyor. Biz eczacılar olarak bu soruna kalıcı çözüm olarak bitkisel ilaçların denetlemesini Sağlık Bakanlığı’nın yapmasını ve yerinde incelemeler yapılmasını istiyoruz. Sonuçta ekmekte bitki ile üretiliyor ilaçlarda. Bu sorun bu yolla halledilirse ülkemizde daha kalıcı ilaç üretimi sağlanacaktır” dedi.

“Sabah programlarındaki şarlatanlar..”

Bitkisel ilaç ürettiğini söyleyip, bir kaç sabah programına çıkıp insanların mağduriyetlerinden faydalanarak ilaç ticareti yaptıklarının belirten Karaca;

“Birkaç şarlatan sabah programlarına çıkıyor. Bu şarlatanlar bitkisel ilaç ürettiğini söylüyor. Bu, bu hastalığa, şu, şu hastalığa fayda sağlıyor diyerek insanları kandırıyorlar. Şarlatanların sattığı ilaçlara bizim hasta ve mağdur kardeşlerimiz inanarak ilaç siparişi yapıyor ama mağduriyetlerinden dolayı dolandırıldıklarını fark edemiyorlar. Hastalıklarına çözüm de bulamıyorlar. Bu sorun çığ gibi büyümeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: http://eczaciyiz.net/haber/makarna-gibi-ilac-uretiyorlar/521263558

Yazı için 3 yorum yapılmış:

  1. MESUT dedi ki:

    Eczacıların sattıkları ilaçların da tedavi edici olmadığını, sadece ilaç endüstrisinin para kazanmasına yaradığını biliyoruz. Eczacı beyefendi, bu konuda neden bir şey demiyor?

  2. mustafa dedi ki:

    Bu ot çöp muhabbetinden fenalık geldi. yeter artık yeteeer.

  3. Sabah programlarındaki her derde deva efsunlu karışımlardan midesi bulananlar için de bir karışım var mı?

Siz de yorumunuzu paylaşın: