İNSANLAR 120 YAŞINA KADAR YAŞAYABİLECEK

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

BİR: Ömür biter ama ne bu tür ilaçlar ne de bunların haberleri biter.

İKİ: İlaçla uzayan bir ömürden hayır geleceğine inanmıyorum. Allah’ ın verdiği tabii süre neyse ben ona razıyım.

ÜÇ: Bu haberin benim için kıymeti yok çünkü zaten 60 sene sonra 120 yaşını çoktan doldurmuş olacağım. 

***

Bilim, insanların ömrünü uzatmaya kararlı. Rusya’da yapılan çalışmalarda elde edilen ‘yeni ilacın’ DNA ile etkileşime girip, iç yaşlanmayı yavaşlatacağı belirtiliyor. Henüz yan etkileri ile ilgili belirsizlik yaşanan ilaç, üç yıl içinde Avrupa ülkelerinde de denenecek.

Uzmanlara göre sadece 60 yıl içinde, insanların ortalama ömrü 120’ye çıkacak. Rusya’da yapılan araştırmalar, biyolojik yaşlanmayı yavaşlatmanın mümkün olduğunu gösteriyor.

Araştırmaya göre, DNA’yla etkileşen ‘yeni ilaçlar’, vücudumuzun işlevini daha uzun süre koruyacak. Ancak araştırmada önemli olan uzun yaşamak değil uzun ve sağlıklı bir yaşama sahip olmak.

Bununla birlikte, 120 yıllık bir yaşam süresinin yaşam kalitemizi nasıl etkileyebileceği ise henüz belli değil. Bu tür tedavilerin yan etkileri de henüz bilinmiyor.

“YAŞLILIK DÖNEMİNDE OLABİLDİĞİNCE SAĞLIKLI KALMAK…”

Birkaç Avrupa ülkesi, önümüzdeki üç yıl içinde ilaçların denemelerine başlamak için görüşmelere devam ediyor.
Araştırmayı yürüten Petersburg Biyoregülasyon ve Gerontoloji Enstitüsü başkanı Prof. Dr. Vladimir Khavinson ise “Kimsenin uzun ve sağlıksız bir yaşam sürmek istemeyeceği açık. Ana hedefimiz, insanların yaşlılık döneminde olabildiğince sağlıklı kalmalarını sağlamak. ” diyor.

Dailymail’in haberine göre; Rusya’da bu çalışmalar için kullanılan 6 ilaç zaten var. Araştırmacılar, bunların birleşiminden elde edilen ‘yeni ilaca’ olur vermek için, yaşam kalitesine etkisinin ve potansiyel yan etkilerinin belirlenmesini bekliyor.

St. Petersburg Biyoregülasyon ve Gerontoloji Enstitüsü’nden araştırmacılar, fareler ve maymunlar da dahil olmak üzere 17 tür üzerinde yaptı.

Sonuçlar, ‘peptid teknolojisi’ teorisi üzerinde etkili olan ilaçların, peptid olarak bilinen, DNA ile etkileşime giren belirli bileşiklere neden olduğunu ortaya koydu. Bu, ömrü uzatan bazı proteinlerin üretilmesine neden oluyor. Araştırmacılar, insanlarda da benzer bir sonuç bekliyorlar.

Kaynak: http://www.sozcu.com.tr/2017/saglik/insanlar-120-yasina-kadar-yasayabilecek-1875812/

Yazı için henüz yorum yapılmamış.

  1. Hadise dedi ki:

    120 yaşına kadar yaşayıp sonra yine akıbet karatoprak..Günümüz insanları 70-80 yaşındaki anasına babasına bakmaktan yüksünüyor. Perişan vaziyette yaşamaktansa ebedi istirahatgah daha güzel değil mi?.

Siz de yorumunuzu paylaşın: