UMUT TİCARETİNDE SON NOKTA: MUCİZE BİTKİ MORİNGA!

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Mucize bitki diye bir bitki yoktur, kıymetini bilirsen her bitki bir mucizedir.

Mucize bitki sözü kurnaz tüccarların bir “pazarlama sloganıdır“.

Moringa oleifera da böyle bir mucizedir ama D vitamini, balık yağı haplarına dadandırılanlarda pekâlâ işe yarayabilir.

BİR: Bu kişilerde yuttuklarının ertesi günü mucizelerin görülmeye başlayacağına ve “Hiçbir ağrım kalmadı”, “Bomba gibi oldum”, “Bastonu attım, gözlüğü fırlattım”, “Unutkanlıktan eser kalmadı” benzeri çığlıklar atacaklarına adım gibi eminim.

İKİ: Moringa hapları yakında balık yağı hapları ve D vitaminin yerini almaya, aciller moringa zehirlenmesi vak’aları ile dolmaya başlayacaktır.

ÜÇ: Fitoterapist kılığına bürünmüş bitki tüccarları da kapsüllerini artık moringa oleifera ile dolduracaklardır.

DÖRT: Aksi olursa herkesin gözü önünde moringa hapı içmeye söz veriyorum.

***

Moringa oleifera hakkında wikipedia bilgisi:

Tohumları Malezya’da fıstık olarak yenilir. Kalınlaşmış kökleri yabanturbu gibi yenilebilmektedir. Aşırı derecede besleyici olan yaprakları yeşillik olarak, salatalarda, sebze yemeklerinde yenilebilir. Zira yaprakları aynı ağırlıktaki portakalın 7 misli C vitamini, sütün 4 misli kalsiyum, havucun 4 misli A vitamini, sütün iki misli protein ve muzun 3 misli potasyum içerir. 

Bununla birlikte ağaç kalsiyum olarak yapraklarında kalsiyumu depolamakla bu türden kalsiyum depolama vücuda biraz yabancıdır, bununla birlikte şu ana kadar bir zararlı etkisi de tespit edilememiştir. Ancak böbrek taşı sorunu olanların oksalat sebebiyle bu bitkiyi dikkatli şekilde tüketmeleri veyahut beraberinde oksalatı engelleyici gıdalar almaları gerekmektedir.

Yaprakları kurutulup toz haline getirilerek de tüketilebilir.Bu durumda bir çorba kaşığı toz 1-3 yaş arası çocukların kalsiyum ihtiyacının %40’ını, protein ihtiyacının %14’ünü, demir ihtiyacının %23ünü, A vitamini ihtiyacının büyük kısmını karşılar. 6 çorba kaşığı toz ise hamilelik ve emzirme süresince bir kadının ihtiyaç duyduğu demir ve kalsiyum ihtiyacının çoğunu karşılar. 

Ayrıca Filipinler de v.s ülkelerde yaprakları çorba v,s yemek yapımında ve gıda endüstrisinde kullanılmaktadır. Yine yaprakları toz haline getirilip temizlik ve dezenfekte etmek içinde kullanılabilir. Tohumları %38-40 oranında kurumayan Ben (Oil) Yağı içerir; bu yağ resim, güzel sanatlarda boya içeriği olarak kullanıldığı gibi saat gibi hassas makinelerin yağlanmasında kullanılır.

Bu yağ temiz, tatlı ve kokusuz olduğu için parfüm ve saç bakım ürünlerinde de kullanılır. Ağacı kereste olarak kullanılabildiği gibi; bahçelere çit olarak da kullanılabilir. Yağının çıkarılması sonrası kalan tohum posası ve tohumları anti bakterial özelliği sayesinde su dezenfektasyonu için belli miktarları aşmamak kaydıyla kullanılabilir.

Kaynak: https://tr.wikipedia.org/wiki/Moringa_oleifera

***

Anadolu Ajansı’ nın haberi:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, ana vatanı Hindistan olan ve dünyada pazarı gittikçe büyüyen Moringa Oleifera’nın üretimi için İşkur, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi ve Nurdağı Halk eğitim Merkezi Müdürlüğüyle ortaklaşa proje hazırladı.

Proje kapsamında düzenlenen 272 saatlik kursta, Moringa Oleifera yetiştiriciliği eğitimi alan 20 kadın üretim sürecine dahil oldu.

Yöre halkının yaklaşık 4 ay önce ektiği tohumlar, 2 metre yüksekliği geçti ve hasadına başlandı. Hasat edilen bitkilerin yaprakları ayıklandıktan ve kurutulduktan sonra kapsüllere yerleştirilerek satışa hazır hale getirildi. Proje ekibinin temasa geçtiği ekonomi bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü de Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde üretilen kapsüllerin ihraç ürünü haline gelmesi için çalışma başlattı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan, AA muhabirine, Moringa bitkisinin üretimi konusunda önemli aşamalar kaydettiklerini söyledi.

Türkiye’de Moringa üretimi konusunda Gaziantep’i bir marka haline getirmeyi hedeflediklerini ifade eden Karayılan, kullanım alanı çok geniş olan bu bitkinin üretimini artırarak bölge halkına ciddi gelir sağlamayı hedeflediklerini vurguladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde görevli ziraat mühendisi ve proje koordinatörü Aysel Eskici de Türkiye’de ilk defa bu bitkinin ticari amaçla Gaziantep’te yetiştirildiğini aktardı.

Projeye başlarken bitkinin tohumlarını deneme amaçlı Hindistan’dan getirdiklerine işaret eden Eskici, 7,5 dönümlük iki alan üzerinde yaprak ve tohum yetiştirmek üzere çalışmalar yapıldığını ve şu an için üretimde oldukça önemli aşamalar kaydettiklerini anlattı.

Yaprak üretim sahasındaki hasadın yapıldığını kaydeden Eskici, “Yaprakların kurutularak kapsül haline getirilmesi sürecini kendi bünyemizde yapabilir hale geldik. Pazar konusunda da bir kaç firmayla ciddi görüşmeler yapılıyor. İhracat için de İhracat Genel Müdürlüğümüzce çalışmalar yapılıyor. İnşallah kısa süre içerisinde pazarlama konusunda da önemli mesafeler kat etmiş olacağız.” diye konuştu.

Kaynak: http://aa.com.tr/tr/vg/video-galeri/mucize-bitkide-hasat-tamam-sira-pazarlamada/6

Yazı için 3 yorum yapılmış:

  1. Emine dedi ki:

    Bu bitki ile morina balığının bir alakası var mı

  2. Barbaros dedi ki:

    Ya hocam sana ne alan memnun satan menün. Bırak onlar ot satsın memnun olanlar da içsin, sen karışma.

  3. Erdoğan dedi ki:

    İyi akşamlar sayın Ahmet bey bunlar olup biterken birde Alovera yani sarı sabır bitkisi faydalı mıdır ve netwörk marketing üzerinden satılan ürünler var ne dersiniz alınmalı mı? Saygılarımla

Siz de yorumunuzu paylaşın: