ÇİNLİ BİLİM İNSANLARI D VİTAMİNİNİN BİR İŞE YARAMADIĞINI İDDİA ETTİ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

 

Habertürk’ te Öznur Karslı‘ nın haberi:

Kemiklerinizi korumak ve güçlendirmek için kalsiyum ve D vitamini kullanmamız gerektiği uzun yıllardan beri dile getirilen bilimsel bir öneriydi. Ancak yeni bir araştırma, bilinenleri rafa kaldırabilecek nitelikte. Çin, Tianjin Hastanesi’nde görevli Dr. Guo Zhao ve ekibi, 2006’dan bu yana raporlanan 51 bin 144 hasta kaydını inceledi. Her bir hasta, kemik kırıklarının tedavi edilmesi ya da yaşlarından ötürü kırılmalarını engellemek adına, kalsiyum ve D vitamini alıyordu. İnceleme sonunda, kalsiyum takviyelerinin plasebo etkisi yarattığı ve iyileşmeyle hiçbir ilgisi olmadığı anlaşıldı.

Bilim insanları kalsiyum desteği konusunda anlamlı bir ilişki ortaya koyamadı. Ayrıca kalsiyum takviyelerinin, omurga kemikleri ve kırıklara net bir şekilde fayda sağlamadığı da ortaya çıktı. Biz de araştırma sonucunu Türkiye’deki uzmanlara sorduk.

‘KIRIKLARI ÖNLEMİYOR’

Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, araştırmayı şöyle değerlendirdi:

“D vitamini seviyeleri düşük olanların bile bunu hap olarak almalarını doğru bulmuyorum. D vitamini vererek, beslenme yanlışları ve bazı hastalıklar maskeleniyor. Fazla alınan D vitamini kanda kalsiyum artışına yol açar. İştahsızlık, mide bulantısı, kusma gibi belirtilere sebep olur. Kalsiyum haplarının kemik kırıklarını önlemediği gibi kalp krizi, böbrek taşı, mide-bağırsak şikâyetleri, bunama riskini de artırdığını gösteren birçok araştırma var.”

‘KORUYUCU DOZDA VERİLMELİ’

Raşitizmin çocuklarda kemik gelişimini etkileyen hastalık olduğunu, buna D vitamini eksikliğinin neden olduğunu söyleyen Dr. Başak Namdar Çelikkan da, bu vitaminin sadece raşitizm değil, yetersiz alımının diyabet, kanser, alerjik hastalıklara ve sık enfeksiyonlara yol açabileceğini söyledi. Çelikkan, “Koruyucu dozda D vitami verilmesi en azından bu hastalıklara yol açtığı düşünülen bir etkeni ortadan kaldırmış olacaktır” dedi.

Kaynak: http://www.haberturk.com/d-vitamini-faydali-mi-d-vitamininin-faydalari-nelerdir-1773108

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. Kemal Yildiz dedi ki:

    Sayin hocam, her gördügünüz makaleleri yayinlamayin lütfen. Yüksek doz Vitamin D ne zaman toksik tir? Sadece Vitamin D3 yüksek dozda aldiginizda, dogrudur kalziyum degerini yükseltir buda saglik acizindan iyi degildir. Damarlarin tikanmasina…vs. yapar. Onun icin yüksek doz Vitamin D3 alindiginda yaninda mutlaka Vitamin K2 ve Magnezyum alinmali. Vitamin K2 ne zaman alinmali? Bilimsel olarak gösterildiki 10 bin I.U. Vitamin D3 den itibaren ek olarak Vitamin K2 alinmali. Magnezyum ne icin alinmali? Maalesef aldigimiz gidalar bozuldugudan yeteri kadar ne magnezyum nede Vitamin D alabiliyoruz. Magnezyum Vitamin D yi aktive eder. Yüksek doz vitamin D3 aldiginizda Magnezyum degeriniz düser. Yeteri kadar gidadan magnezyum hergün almadigmizdan takviye almamiz sart. Magnezyum cok önemli. Ben iki yildir yazin 10 bin I.U. Vitamin D3 ve kisin 20 bin I.U. Vitamin D3 takviye olarak agiz yolundan almaktayim. Her yil en az bir kere kan tahlili yaptirmaktayim. Yüksek doz Vitamin D3 aldigim halde Kalziyum, Magnezyum ve fosfor degerim normal. SInirda bile degil,ortalarda. Vitamin D3 aldigimda ek olarak 200 mcg Vitamin K2 (MK7) ve 400 mg Magnezyum hergün takviye olarak almaktayim. Ve sonuc hic bir sorunum yok, aksine iki yildir grip dahi olmuyorum. Bagisiklik sistemim güclü. Bu Vitamin D testi yapan bilim insanlari, ya Vitamin D dozunu az vermekte yada fazla doz verdiklerinde Vitamin K2 ve Magnezyum vermemekteler. Sünkü bunun etkisini bilmemekteler yada bilerek vermemekteler.

  2. Kazım dedi ki:

    Sayın Hocam
    Ben ve eşim 50 yaşlarda insanlarız. Şu an için sizin görüşlerinize uyarak hiç bir takviye kullanmıyoruz.geçmişte yaşadığımız ciddi bir hastalığımız olmadı. An itibariylede herhangi bir teşhisimiz Yok.sizin önermiş olduğunuz model doğrultusunda Adam gibi beslenmeye çalışıyoruz.
    Vitamin hapları araştıracağımıza, hangi doğal gıdalara, çeşitlere sağlıklı olan yemekleri araştırıyoruz .Sizin görüşümüz olan tek başına hiç bir şeyden mucize beklemeden, makul oranlarda menümüze dahil ediyoruz. Hamdolsun fiziken ve ruhende sağlıklıyız..Arada bir babamızın şeker cihazında şekerimizi kontrol edip yılda, 1 kez kan tahlili yaptırıyoruz, sizin gibi Aydın hocalarımız sayesinde diyabete dahil olmaktan ayrıca şahsım depresyon ilaçlarından ve depresyondan kurtulduk…
    Beslenme konusunda bazı hatalarımız olduğunu farkedip sizin görüşlerinizle kendimizi güncelledik.
    Vitamin takviyesinin elzem durumlar, ve doğru hekim kontrolünde kullanılmasını sizden öğrendik.
    Çoğunluğun doğru olarak savunduğu hiç bir şey doğru olduğunu ispat etmez . Kuran’da dahi buna işaret edilir . Çoğunluk sizi aldatmasın..
    İyiki varsınız … Saygılarımla

Siz de yorumunuzu paylaşın: