GEREKMEDİKÇE KENDİNİZİ KURCALATMAYIN

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Sağlıklı ve uzun yaşamak sanıldığı gibi tıp sayesinde değil tıptan uzak kalmakla mümkündür.

Hayır, bu bir şaka değil.

Gerçekten uzun ve sağlıklı yaşamak istiyorsanız elinizden geldiği kadar tıptan uzak durun.

Öyle ıvır zıvır, eften püften şikayetler için doktora hastaneye gitmekte hiç de acele etmeyin.

Hele de tarama, çekap, rutin kontrol.. bu tip uygulamalardan kesinlikle kaçının.

Kaynak: http://ahmetrasimkucukusta.com/2016/05/05/hakkimda/tiptan-uzak-saglikli-hayat-3/

***

Aydınlık gazetesinin haberi:

Dinar Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Kanser ve sağlıklı beslenme’ seminerine onkoloji uzmanı Dr. Yavuz Dizdar, konuşmacı olarak katıldı. 

Kanser ve sağlıklı beslenme hakkında açıklamalarda bulunan Yavuz Dizdar, sağlıksız beslenmeye bağlı kanser hastalığının giderek artış gösterdiğini söyledi.

Dizdar, “Hastalık grafikleri artıyor. Burada da hasta olanlarınız var. Hastalıkların şöyle güzel bir özellikleri var; bunların çoğu hastalık değil aslında, biz bunları saptıyoruz çünkü eskiden röntgen yoktu, MR yoktu, o yoktu, bu yoktu.

Şimdi artık öyle değil. Sizin rahat 5’te 1’inizde tiroit kanseri çıkar, garantisini veririm. 60 yaş üstü erkeklerin hepsinde yarım milimetre de olsa prostat kanseri odağı kesin buluruz. Ama bu demek değildir ki hastalık.

O yüzden gerekmedikçe kendinizi kurcalatmayın. Ama ‘ben erken tanıya gideceğim’ derseniz o erken tanıda sizi bitirirler. Vallahi bitirirler, billahi bitirirler. İnanın hasta öldükten sonra aile seviniyor.

Öyle bir dert haline geliyor. Bu derdin altından kimse kalkamaz. Sonunda ferahlıyorlar, rahatlıyorlar biraz ağlıyorlar, ama hastalık miktarı artıyor” dedi.

Kaynak: https://www.aydinlik.com.tr/dr-yavuz-dizdar-gerekmedikce-kendinizi-kurcalatmayin-saglik-mayis-2018

Yazı için 5 yorum yapılmış:

  1. Zeynep dedi ki:

    Hocam ürtiker için ne dersiniz ne önerirsiniz?..Eşim muzdarip…

  2. Hayati Binler dedi ki:

    Yavuz bey çok doğru söylüyor. Böylesi tetkikler yaptırıp gerçekten sıhhatini kaybeden ve bir çok azaplar çeken tanıdıklarımız var. Çözüm bizce şu: Herkes kendi doktoru olacak, düzgün bir hayat tarzı, (Küçükusta’nın deyimiyle) adam gibi bir beslenme düzeni hepsi bu. Cenab-ı Hakk kimseyi ahirzamanın dr etiketli ve vahşi kapitalizmin güdümünde kalmış kasaplarının eline düşürmesin. Amin.

  3. CANAN KARATAY dedi ki:

    Hiç bir hastalık ilaç eksikliğinden ya da organ fazlalığından oluşmaz.

    İnsan vücudunun direncinin zayıflaması barsak florasını yok eden, toksinlerden, kimyasallardan, eve kullanılan temizlik malzemelerinden, TRANSYAĞLARDAN ve de kanda yükselmiş olan, TRİGLİSERDLERDEN dolayıdır!

    Vücunuzu sakın kurcalatmayın derim ben de Yavuz Hoca gibi.

  4. Şebnem GÖNÜL dedi ki:

    Onu bunu bilmem bu memlekette doğruları söyleyen adam gibi üç hoca var. Karatay, Dizdar ve Küçükusta. Allahın rahmetine kavuşan Ahmet Aydın’ ı da elbette unutmadık.

  5. Zeynep Yakış dedi ki:

    Allah razı olsun doğru söyleyen bu güzel insanlardan…

Siz de yorumunuzu paylaşın: