GİDEREK İĞNE YAPILACAK YER DE ORGAN DA BULUNMAYACAK!

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Prof. Dr. Canan Karatay’ ın yazısı:

ANADOLU BİLGELERİ HER YENİ GÜNE BİR DUA İLE BAŞLARLARMIŞ:

      ‘Allahım bugün beni tacirlere bulaştırma, AMİN’ derlermiş.

Büyük ilaç firmalarının, yani ‘BIG PHARMA’ dediğimiz uluslar arası şirketlerin neler yaptıklarını, sevgili, A. Rasim Küçükusta çok açık ve net anlatmış.

İngiltere’de; ‘PUBLIC HEALTH, OR COMPANY WEALTH’ diye bir söylem kullanılır. 

Halkın sağlığı mı yoksa şirketin sağlığı mı?

Hiç bir AŞI ya da İLAÇ firması, insan sağlığı için, çocukların hastalanmaması için, insanların ve de çocukların ölmemesi için çaba sarfetmez, AR-GE geliştirmez. Amaç pazar açmak, pazar açmak, pazarı genişletmektir.

Bugün, milyonlarca insan ve çocuk açlıktan ölümle pençeleşiyor, bir tas tahıl ezmesiyle gün geçirmeye çalışıyor. İçecek su dahi bulamıyor. Aynı zamanda AŞI ve İLAÇ firmaları da, 6-7 yıldızlı lüks otellerde hekimleri günlerce ağırlamayı sürdürüyor! KAZ GELEN YERDEN, TAVUK ESİRGENMEZ misali.

Öte yandan da, hastalıklar tsunami gibi artıyor, salgın halinde obezite, şeker hastalığı, kalp hastalığı, ve kanserler, kanserler, kanserler vs. gibi METABOLİK HASTALIKLAR dünyayı sarıyor! Yani hiç biri mikrobik ya da virutik değil! Yani ne AŞILAR ne de İLAÇLARLA, bu salgınların önü alınamıyor!

MODERN TIP diyerek, yaptığımız uygulamalar, hastalanmış organların vücuttan çıkarılıp atılması, midelerin kesilmesi biçilmesi olarak kabül ediliyor! 

Oturup düşünme ve sorgulama zamanı gelmiştir artık diye düşünüyorum, aklımızı maşımıza alma zamanı değil mi?

İNSANLAR İÇİN Mİ? ŞİRKETLER İÇİN Mİ AR-GE’LER YAPILIYOR?

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. mühendis baba dedi ki:

    Kıymetli Hocam,
    artık sizde aşılar hakkında net konuşsanız iyi olacak. çünkü sizin dahi iyi bildiğiniz üzere literatür ortada. ama görünen köy kılavuz istiyor.

  2. mustafa unal dedi ki:

    PUBLIC HEALTH, OR COMPANY WEALTH
    wealth zenginlik demektir. Ömürün uzaması ile ve makinenin eskimesiyle ortaya çıkan arızaları modern tıp a yüklemek biraz hakkaniyete uymayan bir durum. Şirketler tabi sağlık ilaçları geliştirsinler ve paralarını kazansınlar. Ama bu çabaları tamamen kötü niyetli ve insanlığa karşı kurulan komplolar olarak görmek!.

Siz de yorumunuzu paylaşın: