RUH SAĞLIĞINIZ İÇİN HER GÜN BİR PSİKİYATRİSTE GİDİN

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Diyorum ki:

Beden sağlığı için her gün diyetisyene ve doktora gitmeniz gerektiğini artık öğrendiniz.  Ruh sağlığı için de her gün bir psikiyatriste gitmeniz gerekiyor. Bulunduğunuz yere en uzak olan doktoru seçin, yürüyüş ayakkabılarınızı giyin ve tempolu bir şekilde yürüyün. Kapısını çalın, merhaba doktor bey ben geldim diyin ve dönün. Ben gidiyorum.”

***

İnstangram’ da yayınladığım bu video ile sağlıklı yaşamanın adam gibi beslenmeden sonra en önemli unsuru olan “hareketli olmaya” dikkat çekmeyi amaçladım.

Çünkü günümüz insanı çok hareketsiz, yürüyerek gidilebilecek yerlere bile bir vasıta ile gidiyor, oturarak çalışıyor.

Hareket, sadece beden değil ruh sağlığı için de çok önemli, bunu sadece ben söylemiyorum, bilimsel araştırmalar düzenli yürüyüşün depresyon ve anksiyete belirtilerini azalttığını gösteriyor.

***

BİR: Ben “diyetisyene veya doktora gitmeyin” demiyorum tam aksine “herkes her gün diyetisyene ve doktora gitmelidir” diyorum.

İKİ: Ruh sağlığı için de “psikiyatriste gitmeyin” demiyorum tam aksine “yürüyüş ayakkabılarınızı giyin, her gün bulunduğunuz yere en uzak psikiyatriste giidin” diyorum.

ÜÇ: Eften püften şikâyetler için hemen doktora gitmeyi doğru bulmuyorum.

DÖRT: Gerçekten hasta isek gideceğimiz yer elbette doktordur, üfürükçüye, otçuya çöpçüye gidecek hâlimiz yok.

BEŞ: Tüm konuşmaları bilemediğim için ilk iki psikolog hakkında kesin bir yorum yapmam doğru olmaz ama haberden beni sadece psikolog Buse Nur Yorulmaz’ ın doğru anladığı belli oluyor: “Yürüyüşün önemini anlatmaya çalışmış!

ALTI: Evet, amacım insanları sağlıklı yaşamaya teşvik etmek. Herkesi yürümeye davet ediyorum, evet yürüyelim arkadaşlar!

Seyretmek için: https://www.youtube.com/watch?v=_bKqRx5YMR8

Yazı için 3 yorum yapılmış:

  1. Selin dedi ki:

    Muhahh hah haaaa… ya hocam çok komiksin bi tanesin

  2. Hatice Akkaya dedi ki:

    Psikiyatristler ilaç değil spor ayakkabı yazsınlar

  3. Zümrüt dedi ki:

    İnsanlar artık mizahtan da anlamaz oldu. Yahu biz Nasrettin Hocanın torunlarıyız. Buradaki espriyi bile anlamayan baştaki o iki psikolog kendilerine gelenlerin ruh halinden nasıl anlayabilir ki?

Siz de yorumunuzu paylaşın: