BEYAZ ETİN KOLESTEROLE ETKİSİ KIRMIZI ETTEN FARKSIZ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

American Journal of Clinical Nutrition’ de yayınlanan yeni araştırmada, kolesterolün yükselmemesi için “kırmızı et yerine beyaz et yemenin herhangi bir faydasının olmadığı” sonucuna varıldı.

Bu araştırmaya göre, kümes hayvanlarının beyaz etinin kolesterol seviyeleri bakımından kırmızı etten hiçbir farkı yok!

Araştırma için 113 sağlıklı erkeğin bir grubuna 4 hafta süreyle tereyağı ve tam yağlı ürünler gibi doymuş yağlardan zengin, bir grubuna ise doymuş yağlardan fakir bir diyet uygulandı, sonra gruplar değiştirildi. Her iki gruba 4 hafta da etsiz diyet uygulandı.

chicken or red meat ile ilgili görsel sonucu

LDL-kolesterol ve ApoB’ nin kırmızı ve beyaz et yiyen gruplarda et yemeyen gruba göre daha yüksek olduğu ve bunun daha ziyade büyük LDL partiküllerinin artmasıyla ilgili olduğu belirlendi.

Küçük ve orta büyüklükte LDL partikülleri ve total/HDL-kolesterol seviyeleri protein kaynaklarıyla ilişkili bulunmadı.

Protein kaynağından bağımsız olarak yüksek doymuş yağlı diyet LDL-kolesterolü, ApoB’ yi ve büyük LDL-kolesterolü artırdı.

Araştırmacılar bu sonuçları, “lipit ve lipoproteinlere olan etkilere bakarak bitkisel bazlı yiyecekleri teşvik etme ile uyumlu olduğu, kalp-damar hastalığı riskini azaltmak için kırmızı veya beyaz et tercihinin bir fark yaratmadığı” sözleriyle özetliyorlar.

red meat vs white meat ile ilgili görsel sonucu

Gelelim neticeye

Beslenmenin araştırması olamayacağını, beslenme biliminin araştırmalarına asla güvenilmemesi gerektiğini, sağlıklı beslenmenin tek yolunun “atalarımız gibi beslenmek” olduğunu savunuyorum.

Her gün bir yenisi yayınlanan ve her biri öncekileri yanlışlayan beslenme araştırmaları bana çok iyi geliyor, bunlara kahkahalarla gülüyorum.

Gülmenin, kalp krizi ve felçlerden kanserlere sayısız hastalığa karşı büyük faydası var: Hah-hah-hah!

Kaynak: https://academic.oup.com/ajcn/advance-article/doi/10.1093/ajcn/nqz035/5494812

Yazı için 4 yorum yapılmış:

  1. süheyla şener dedi ki:

    gene mi kandırıldık gene mi tavuk etine senelerce talim ettik olacak şey mi yarabbim bu.

  2. kerim dedi ki:

    gezen tavuk da mı yemeyelim bilemedim

  3. Hasan Ali dedi ki:

    Bizi gerçekten kek yerine koymuşlar alacakları olsun.

  4. Alaattin Altaş Bilim zannedilenin aksine insanın bilme isteğinden değil en temel de korkusundan doğar ve beslenir.
    onun için insan doğaya uymak yerine diğer canlıların aksine sürekli biriktirir.kıtlıktan korkar çünkü bu doğaya ait bir canlı türü değildir.doğduğu andan itibaren diğer tüm canlılardan farklı olarak doğal süreçlere karşı tamamen savunmasızdır.
    Bu durumda insanı yönetmek ve bu korkuları beslemekle olur diyenler bunu bilim adı altında sürekli körükler ve kaygının sürekli olduğu ortamlar oluştururlar.
    Kanaatimce ve uygulamalarım doğrultusunda ağız florası düzelen tüm insanlar güdüsel davranışlarla buna beslenme de dahil kendi ortamını oluşturmakta dış uyarıcılara karşı kayıtsız kalmaktadır.

    **
    Yıldız Yıldız Tavuk çiftliklerinin ayakta kalması için miş. Hem suni yolla yetiştirilen tavukların…
    Kandıranların Allah mustehakını versin.
    **
    Mehmet Kasap
    Bu aldatmacaya başta üniversite hocaları ön ayak oldu.Hic biri çıkıp bunların doğruluğunu teyit etmedi.Simdi günah çıkarıyorlar.

    **
    Ayşe Sevinç Atalay
    Gut hastaları protein ve süt ürünleri yemesin diyorlar gerçeği nedir tam olarak ne yasaktır
    **
    Yüce Hakikat
    Her şey kandırmaca. Neyi yemeyi oneriyorlarsa kaçınmak lazım. Doğal olan her şeyi yemeliyiz bence.hocalar da amerikada yapilan son arastirma deyip anlatıyor sonra nasıl inanacagiz.cok buluyor larda doğal üretim le ilgili cabalasinlar kendileri iyisini bulup yiyiyor halk nereden bulacak

Siz de yorumunuzu paylaşın: