KABAK VE KABAK ÇEKİRDEĞİ TANSİYONU DÜŞÜRÜYOR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Sağlıklı bir diyete ilave edilen kabak ve kabak çekirdeğinin tansiyonu (kan basıncını) düşürmeye yardımcı olabileceği bildirildi.

Amerikan Kalp Derneği’ nin New Orleans’ taki bilimsel toplantısında sunulan araştırma için kabak ve kabak çekirdeği dondurulup kurutulduktan sonra toz haline getirilerek 8 hafta süreyle farelerin diyetlerine eklendi.

Aldıkları kalorinin yüzde 4’ ü kabaktan veya kabak çekirdeğinden gelen farelerin kan basınçları kontrol grubuna göre yüzde 20 daha düşük bulundu.

Bu sonuç, kan basıncını ACE-inhibisyonuna bağlı olmadan başka yollardan düşürmenin mümkün olabileceğini düşündürüyor.

pumpkin pumpkin seeds ile ilgili görsel sonucu

Araştırma neden yapıldı?

Tansiyon tedavisinde en yaygın kullanılan ilaçlardan ACE-inhibitörleri kanda bradikinin seviyesini artırıyor, kalpteki büyümeyi azaltıyor.

Bazı Afrika kökenli Amerikalılarda görülen bradikinin hassasiyeti ACE-inhibitörleri kullanan hastalarda anjiyoödem ihtimalini artırdığı için bunların bu sınıf ilaçları kullanmaları mümkün olmuyor.

Bu araştırma, kabak ve kabak çekirdeğinin ACE-inhibitörlerinden zarar gören hastaların tedavisinde işe yarayıp yaramayacağı sorularına cevap bulmak için düzenleniyor.

Kabak ve kabak çekirdeği potasyum, magnezyum, kalsiyum, fosfor, çinko, selenyum gibi mineraller, E, C ve K vitaminler, beta-karoten, polifenoller ve yağ asitlerinden zengin bir yiyecektir.

pumpkin pumpkin seeds ile ilgili görsel sonucu

Gelelim neticeye

BİR: Bunların esas niyetini kabak veya kabak çekirdeğinde kan basıncını düşüren maddeyi bulmak ve onu ilaç haline dönüştürmek olduğunu söylemeye gerek var mı bilmiyorum.

İKİ: Bu araştırmaya bakıp tansiyonu düşürüyor diye kabak veya kabak çekirdeğini fazla kaçırmayın, zaten hiçbir yiyecekte aşırıya kaçmayın. Hiçbir gıdadan mucize beklemeyin.

ÜÇ: Bu araştırmadan kabak veya kabak çekirdeğinin tansiyonu yükseltebileceği şeklinde bir sonuç da çıktığında benim düşüncem değişmeyecekti:

Kabak ve kabak çekirdeği faydalı gıdalardır, makûl miktarda yenmelidir.

Kaynak: https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/hyp.74.suppl_1.P140

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. Dr. Ramazan dedi ki:

    Gece saat 12’den itibaren kabak çekirdeğinin kilosuna yüzde 20 zam yapılmıştır. Hayırlı olsun.

  2. sermin dedi ki:

    kısırlığa prostata da kalbe de da iyi geldiği söylenir babam her akşam çay içerken bir tabak kabak çekirdeği yer

Siz de yorumunuzu paylaşın: