GRİP AŞISININ HAYAT BOYU KORUYUCULUĞU VARMIŞ FAKAT…

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Bir yaşıma daha girdim.

Meğerse grip aşılarının “hayat boyu koruyuculuğu” varmış ve “her yıl yeni bir aşı yapılması bu mikrobun yeniden oluşmasını engelliyormuş“. 

Herkes bildiğini unutsun, kitaplar yeniden yazılsın.

***

Prof. Dr. Ayşe Sesin Kocagöz (Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı) Youtube’ da “Grip aşısının etkisi ne kadar sürer” sorusunu cevaplıyor:

Grip aşısı aslında ilginç bir aşıdır. Hayat boyu aslında koruyuculuğu var olan bir aşıdır fakat grip mikrobu nego gibi bir mikrop olduğu için dönemsel olarak kendi kendini bir takım bloklarına ayırarak lego blokları olarak adımladığımız gen bölgelerini ayırarak diğer grip virüsleri ile değiş tokuş yapar. Böylelikle bağışıklık sistemimizi birazcık yanıltır. Sanki biz o mikropla daha önce karşılaşmamışız gibi her sene yenilendiği için de ufak ufak yenilikler yaptığı için de bu yüzden bu yeniliklere karşı her yıl yeni bir aşı planı oluşturulur. O yüzden her yıl grip virüsüne karşı olan aşının yapılması gerekir.”

**

Konuşmanın altında yer alan metin de şöyle:

11 Ara 2015 tarihinde yayınlandı

Grip aşısının hayat boyunca koruyuculuğu vardır. Fakat grip mikrobu dönemsel olarak kendi kendini yeniler ve bağışık sistemini yanıltır. Bu yüzden her yıl yeni bir aşı yapılması bu mikrobun yeniden oluşmasını engeller.

Seyretmek için: https://www.youtube.com/watch?v=8WJeb2A-gNM

Yazı için 4 yorum yapılmış:

  1. Selen dedi ki:

    bir profesöre yakışmayan anlatım

  2. Nihal dedi ki:

    İşin tıbbi tarafını bilmem doktor değilim. Sınıf öğretmeniyim. Bir dakika bile sürmeyen bir konuşmada tek bir düzgün cümle yok. Böyle birisi nasıl profesör olmuş, nasıl ders anlatmış, öğrenciler neyi nasıl anlamış çok merak ettim.

  3. Rahim dedi ki:

    Biri de çıkar kanseri de önlüyor diyebilir ki buna da hiç şaşırmamak lazım. Atalarımız boşuna Hocalar uçmaz, onları müritleri uçurur dememişler.

  4. şaduman dedi ki:

    grip aşısı için aslında ömür boyu koruyuculuğu vardır demek aşı şirketinin propagandistlerinin ağzından bile duyulmamıştır. bu nasıl profesör

Siz de yorumunuzu paylaşın: