DOKTORCULUK OYNATIYORLAR BİZE!

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Bir taraftan politikacılar bir taraftan ilaç endüstrisi bir taraftan devletlerden daha güçlü adamlar tıbba musallat oldular.

Senelerdir tıbbın sadece tıp olmadığını yazıyor söylüyordum, bu koronavirüs salgınıyla iş iyice çığırından çıktı.

Bu kesimlerin tıbba verdiği zararları ortadan kaldırmanın mümkün olmayacağını düşünüyorum.

Tıp can çekişiyor.

TRUMP: İnsanlar Fauci ve diğer ahmakları dinlemekten usandı (1). 

Başkan Trump’ un ahmak dediği kişi kim?

Anthony Stephen Fauci 1984’ten beri Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü’nün direktörlüğünü yapan Amerikalı immünologtur. Ocak 2020’den beri USA’ da KOVİD pandemisine müdahale eden Beyaz Saray Koronavirus Hizmet Kolu’ nun önde gelen üyelerinden biridir.

Koronavirüs aşısı olmayacağım

Koronavirüs salgınının abartıldığını ifade eden Musk, salgın nedeniyle insanlarının mantıksızlaştığını, kendisinin ve ailesinin koronavirüs aşısı olmayacağını söyledi. Musk, yaptığı açıklamalarda Bill Gates’e bir kez daha ağır konuştu.

Bill Gates’e ‘Taş Kafalı’ Diyen Elon Musk: Koronavirüs Aşısı Olmayacağım. Elon Musk, katıldığı bir podcast yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs salgınının abartıldığını ifade eden Musk, salgın nedeniyle insanlarının mantıksızlaştığını, ayrıca kendisinin ve ailesinin koronavirüs aşısı olmayacağını söyledi.

Musk, yaptığı açıklamalarda Bill Gates’e bir kez daha ağır konuştu (2). 

Gelelim neticeye

Politikacılar ve ilaç şirketlerinin musallat olduğu tıp can çekişiyor.

En acısı da etıbbanın büyük bir kısmının bu hakikatin farkında olmaması ya da görmezden gelmesi… 

Doktorculuk oynatıyorlar bize beyler, uyanın!

Kaynaklar:

1. https://twitter.com/drahmetrasim/status/1318613900456316928?s=20

2. https://www.webtekno.com/bill-gates-tas-kafali-elon-musk-koronavirus-asisi-olmayacagim-h100039.html

3. https://twitter.com/bmj_latest/status/1319312604284784642?s=20

4https://www.bmj.com/content/371/bmj.m4077

5. https://ahmetrasimkucukusta.com/2018/02/20/yazilar/elestirel-yazilar/ilac-endustrisi/doktorlara-ilac-tanitimi-ayiptir/

6. https://www.ntv.com.tr/saglik/abdyi-oxycontin-bagimlisi-yapan-purdue-pharma-8-milyar-dolarin-uzerinde-ceza-odeyecek,F2X__Ao0qkiIC_-BjLr8wA

***

ABD'yi OxyContin bağımlısı yapan Purdue Pharma 8 milyar doların üzerinde ceza ödeyecek

Ntv’ nin “ABD’yi OxyContin bağımlısı yapan Purdue Pharma 8 milyar doların üzerinde ceza ödeyecek” başlıklı haberi:

ABD’de afyon katkılı ağrı kesici ilacı OxyContin’in çok sayıda insanı opioid bağımlısı haline getirdiği suçlamalarını kabul eden ilaç firması Purdue Pharma 8 milyar dolardan fazla ceza ödeyecek.

ABD Adalet Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Purdue Pharma, güçlü bir ağrı kesici olan OxyContin’in bağımlılığa neden olduğu suçlamalarını kabul etti. 

ABD Adalet Bakanı Yardımcısı Jeffrey Rosen ise reçeteyle satılan bu ağrı kesicilerin kötüye kullanılmasının ülke genelinde bağımlılığı artırmasına ve trajik ölümlere neden olduğuna dikkati çekerek, Purdue Pharma şirketinin 8 milyar dolardan fazla ceza ödemeyi kabul ettiğini söyledi.

Ülkede afyon katkılı, bağımlılığa yola açan ağrı kesicilerin yarattığı toplumsal kriz bu ilaçları üreten şirketlere yönelik tepkilere neden oldu.

Söz konusu ağrı kesicilerin yarattığı bağımlılık krizinin odağındaki Purdue Pharma şirketine de ülke genelinde binlerce dava açıldı.

2007 yılında da benzer suçlamaları kabul eden ve 630 milyon dolardan fazla ceza ödeyen Purdue Pharma, tazminat ödemeleri için iflas başvurusunda bulunmuştu.

ABD Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezi’ne göre, opioid bağımlılığı ve aşırı doz kullanımı ABD’de 2000 yılından beri 500 bine yakın kişinin ölümüne neden oldu.

Kaynak: https://www.ntv.com.tr/saglik/abdyi-oxycontin-bagimlisi-yapan-purdue-pharma-8-milyar-dolarin-uzerinde-ceza-odeyecek,F2X__Ao0qkiIC_-BjLr8wA

 

Siz de yorumunuzu paylaşın: