ENFEKSİYON HASTALIKLARI UZMANI MELTEM ÖZEN: BEN AŞI YAPTIRMAM

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

CNN Mercek Altında programından: (mRNA tekniği ile hazırlanan aşıdan bahsediliyor).

Uğur Önver: Siz aşıyı yaptırır mısınız?

Enfeksiyon hastalıkları uzamanı Dr. Meltem Özen: Hayır ben yaptırmam, uzun vadeli sonuçlarını görmek isterim. 2022-2023 halen bu pandemi devam ediyorsa o zaman konuşalım.

Uğur Önver: Ana karşı çıkmanızın nedeni şu mu Meltem Hocam, bu aşı bana yapılacak ama bu aşı beni ne kadar süre ile koruyacak? Bir de yan etkisi olup olmaması konusundaki şüpheleriniz ne?

Enfeksiyon hastalıkları uzamanı Dr. Meltem Özen: mRNA aşıları sizin hücrenize komut veriyor ve size istediğini yaptırıyor. Sizin bağışıklık sisteminizi hedef haline getirtiyor. Sizin bağışıklık sisteminiz, askerleriniz, ordularınız kendi askerlerini vurmaya başlıyor. Bu çok tehlikeli bir şeydir. Hedef yanlış gösterilirse, bir şekilde burada bir sapma olursa sizin askerleriniz sizin kendi askerlerinizi öldürmeye başlayacak. Yani vücudunuzda bir iç savaş olacak. Şimdi en azından bir yıl daha bunu izlersek bir yıllık bir süreçte böyle bir etki var mı veya başka öngöremediğimiz yan etkiler var mı, onun için 2022-2023 diyorum. Yoksa pandemi mutlaka 2022’ de hafifleyecektir, belki tek tük vakalar kalır ama 2023’ e inşallah diyoruz hiçbir şey kalmayacaktır. Bunu zaman içinde göreceğiz ama bu aşı çalışmalarını tabii ki teşvik ediyoruz. Bakın tamamen aşı karşıtı değiliz. Bütün enfeksiyon hastalıklarını aşı ile yok ettik.  

Seyretmek için: https://www.youtube.com/watch?v=Opkk9WlMp-Q&feature=youtu.be

***

Prof. Dr. Esin Şenol: O maskeler cebinizde dolaşılır mı hiç? Onların atıldığı özel tıbbi atık çöplükleri vardır. Ama şimdi insanlar maskeleri pıt pıt sağa sola atarak geziyorlar. Çok tehlikeli bir süreç aslında. Onun için. Çok komik bir pozisyona düştüğümü hissediyorum ama maske takmayın maske takmayın diyen hani aynı benim. Derslere girip de şey derdim. Antibiyotik kullanmayın demek için 30 yıldır yaptım ben bu işi derdim. Onun gibi bir pozisyon hissediyorum. Sadece hasta kişi takarsa çok işe yarar.

Seyretmek için: https://twitter.com/hikmetimm/status/1274211697914454016?s=20

***

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: “Çalışanların maske takması son derece yanlış bir şey. Hasta değillerse maske yoluyla virüsü daha çok yayarlar. Maskeler virüslerin kolaylıkla yerleşip yaşayabilecekleri yerlerdir. Riskli bir durumda takıp hemen atmak lazım.”

Seyretmek için: https://twitter.com/hikmetimm/status/1275075052212416529?s=20

***

Doç. Dr. Oytun Erbaş: Dünya Sağlık Örgütü’nü ciddiye almayın. Seyretmek için: https://www.youtube.com/watch?v=awfG0cHy7Js&feature=youtu.be&t=984

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. Muharrem dedi ki:

    Esin hanım sen boşuna okumuşssun bir dediğin bir dediğini tutmuyor.

Siz de yorumunuzu paylaşın: