İKİ PROFESÖRÜN MASKE TARTIŞMASI

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Türk usulü bilimsel tartışma böyle olur.

***

İndependent Türkçe‘ nin haberi:

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan sosyal medya üzerinden birbirleriyle tartıştı.

Prof. Mehmet Çilingiroğlu, Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ın maske konusunda yaptığı eski bir televizyon konuşmasını Twitter’dan paylaştı. 

“Bilim mi değişti, siz mi değiştiniz?”

Çilingiroğlu, Ceylan’ın daha önceden katıldığı bir televizyon programından bir kesiti alıntıladı ve Twitter’dan “Mehmet hocam önceden maske takılmasın diyenlerdendiniz. Şimdi takın diyorsunuz. Bilim mi değişti, siz mi anlayamadım. Yani bulaşıcı üst solunum yolu enfeksiyonlarında en basitinden maske takmıyorsunuz öyle mi? Bu ne biçim enfeksiyon kontrolüdür hocam” paylaşımını yaptı.

“Seni adam yerine koyup cevap yazmazdım ama, şunu söylemeliyim”

İkili arasında yaşanan tartışma sonrası Ceyhan, Çilingiroğlu’na “Seni adam yerine koyup cevap yazmazdım ama, şunu söylemeliyim. Senin gibi olmayan unvanlar kullanan, bilim adamlığından nasibini almamış, bilimi göbek atmak sanan birinin mezuniyetine katkıda bulunduysam, ondan utanırım sadece” yanıtını verdi.

Çilingiroğlu’nun bu ifadelere yanıtı ise şöyle oldu:

“Bilim insanıyız. Yayınlarımız araştırmalarımız ortada. Sizlerden direk eğitim almadım yani üzerimde emeğiniz yok. Maske işine gelince keşke benden önce takın deseydiniz. Ama yanıldınız diğerleri gibi. O nedenle dediklerinizin benim için hiç bir önemi yok”.

Kaynak: https://indyturk.com/node/244681/haber/iki-profes%C3%B6r%C3%BCn-maske-tart%C4%B1%C5%9Fmas%C4%B1-mehmet-ceyhandan-%C3%A7ilingiro%C4%9Fluna-seni-adam-yerine#.X2H7uneowvY.twitter

 

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. Zümrüt dedi ki:

    Al birini vur ötekine

  2. Alişan Yıldıran, Vatandaş dedi ki:

    M. Ceyhan’ın bir makalesi hakkında;

    https://vitamingiller.com/ulkemizde-asilamanin-patronu-kimdir/

Siz de yorumunuzu paylaşın: