BU SAĞLIK SİTESİNDE BİLGİ VAR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Okuyucularımdan Ahmet Mithat Can‘ ın yazısı:

Yıllar önce editörlüğünü rahmetli Prof. Dr. Ahmet Aydın hocanın yaptığı “http://www.beslenmebulteni.com” isimli bir sağlık sitesi vardı.

Tıpla ilgili ezber bozan yazılar burada okunurdu. Ahmet Aydın hocanın bilimsel bakışının iki ayağı vardı : “Bütünsel Tıp” ve “Doğru Beslenme”

Ahmet Aydın hocanın ardından Profesör Karatay şunları yazmıştır :

“Merhametli, vicdanlı iyi kalpli hekim… cesur savaşçı…Halkımızın iyiliği için, çocuklarımızın geleceğinin daha sağlıklı olması için savaştı. Ondan öğrendiklerimizle, onun cesaretiyle, onun izinde bizler yola ve mücadeleye yorulmadan devam edeceğiz.”

O yıllarda, asırlardır devam eden beslenme düzeninin değişmesi sonucu, obezite ve otoimmün hastalıklar patlamış, sonu nereye varacağı kestirilemez haldeydi.

Böyle umutsuz ortamda, 2011 yılında, bağımsız dört Türk Bilim insanı (Prof. Dr. Ahmet Aydın, Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta ve Uz. Biyolog Mevlüt Durmuş) bir çıkış yaparak vicdan hekimliğinin temellerini attılar.

Öğrettikleri ile on binlerce kişiye destek oldular, en önemlisi, yaşadıkları sürece daha sağlıklı kalabilme yolunu gösterdiler.

Ancak kimilerince alternatif şarlatan tıpçı muamelesi gördüler. Alaycı aşağılamalarla karşılaşan savları (ör. kolesterol vb.) gün geldi hep gerçek oldu.

Bugün onların açtığı yoldan yola çıkarak sağlık üzerine birçok internet sitesi, sosyal medya sayfası faaliyete geçti.

Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta’ nın sitesi ise ülkemizde Türkçe sağlık siteleri arasında özel bir yere sahiptir.

Dünyada ve ülkemizde güncel konular (örneğin koronavirüs, aşılar v.b.) tartışılırken ister akademisyen olsun ister sade vatandaş olsun mutlaka uğranılan bir sitedir.

Ziyaretçiler biliyorlar ki burada konular Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta ve misafir yazarlar tarafından mutlaka farklı yönüyle yansıtılmıştır.

İyi ki bu siteye uğruyorlar, çünkü; çıkarsız, reklamsız, ürün tanıtımsız, sadece halk sağlığı bilgilerini içeren bir çerçeve onları bekliyor.

Site, gıda ve ilaç endüstrisinin ne tam yanında ne de tam karşısında, çünkü beklentisi yok.

Bu sitede kendinizi güvende hissedersiniz. Bu sitede hakaret, aşağılıma yok, ama mizah var.

Sitenin eksiklikleri olabilir, ama; Sahaflar Çarşısında aradığınız eski tozlu kitapları karıştırdığınızda aldığınız lezzetin aynısını burada da tadarsınız.

Size bu sitede şekersiz çay, şekersiz Türk kahvesi ve tabii ki olmazsa olmaz kelle paça çorbası ikram edilir. Sanal da olsa gerçek gibi tadını hissedersiniz.

Çağımızın İbni Sina’sı diyebileceğimiz Profesör Canan Karatay’ın güncel konular hakkındaki kıymetli görüşlerini de zaman zaman burada okuyabilirsiniz.

Burası sizin yeriniz.

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. nuzunalli dedi ki:

    hocamın sitesine girmeden gün geçmez,ekleme yapmayınca bekler dururuz…

  2. Mustafa dedi ki:

    Gerçekten bu sitede bir vitamin markası, besin desteği markası, bir reklam tavsiyesi imasına rastlanmadı.

Siz de yorumunuzu paylaşın: