AMERİKALI DOKTORDAN KORONAVİRÜS İÇİN SİYAH ÇAY ÖNERİSİ!

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dikkat: Yazının sonunda ek var!

***

Habertürk’ ün haberine göre, Amerikalı doktor “siyah çayın içerisinde bulunan bazı maddelerin virüsün çoğalmasını engellediğini belirterek koronavirüsten korunmak için çay içilmesi” önerisinde bulunmuş.

Halt etmiş!

Böyle bir iddia için en azından hakemli dergide yayınlanmış geniş kapsamlı ve uzun takipli, randomize, plasebo kontrollü çalışma ve hatta çalışmalar olması gerekir. 

Gene de yetmez, çalışmanın çok sayıda gerçek mânâda (dost işi olmayan) atıf alması ve bilim dünyasında tartışılarak genel kabul görmesi icap eder. 

İşin hakikati…

Herhangi bir otta bile birçok vitamin, mineral antioksidan vs bulunur; aksi halde o bitki canlılığını koruyamaz.

Çayda bulunan bazı maddelerin de laboratuar şartlarında (in vitro) koronavirüslerin çoğalmasını engellemesi mümkündür ama klinik araştırmalarla ispatlanmadan çayın koronavirüs enfeksiyonunu önlediği söylenemez.

Başta kanser olmak üzere hemen her hastalık için laboratuarda büyük umutlar veren ama daha sonra hiçbir işe yaramadıkları anlaşılan ve çöpe giden binlerce molekül vardır.

Tek bir yiyecek veya içecek hiçbir hastalığı önlemez ve tedavi etmez

Tek başına hiçbir yiyecek ve içeceğin veya vitamin, mineral veya bir besin desteğinin ne koronavirüsü, ne başka virüs ve bakterileri önlemesi mümkün değildir.

Siyah çay, adam gibi beslenmenin kahve, ayran, kefir, şalgam suyu gibi yüzlerce içeceğinden sadece biridir ama asla mucize bir içecek değildir.

Demlik demlik siyah çay içerek de ne koronavirüs enfeksiyonu ne bunun yaptığı hastalık ne de ağır tablo ve ölümler önlenebilir.

Her şeyin başı sağlıklı metabolizma

Haberde Amerikalı doktorun, koronavirüsle mücadelede metabolizmanın sağlıklı olmasına dikkat çekmesini ise takdire şayan buldum.

Ağır klinik tablo, yoğun bakım ve solunum cihazı ihtiyacı ve ölümlerin önlenebilmesi ancak sağlıklı bir metabolizma ile mümkündür.

Bir başka ifade ile “insülin duyarlılığı” olmazsa olmazdır; açlık insülin seviyesi 5′ i geçmemelidir!

Bunun evvel emirdeki şartı ise sağlıklı gıdalarla “adam gibi beslenmedir”. 

Keşke Bilim Kurulu da bu hakikatin geç de olsa farkına varsa da açılan restoran ve kafelerde insanlara yiyecek-içecek tavsiyesinde bulunsalar.

Gelelim neticeye

Siyah çayın koronavirüsten korunmak için içilmesini bir Türk doktor tavsiye etseydi medyada anında “bilim karşıtı” ve “şarlatan” ilân edilir, uğramadığı hakaret kalmazdı.

Amerikalı doktor söyleyince iş değişiyor.

Ben de onu dinliyor, Rize çayımı içiyor, keyfime bakıyorum.

***

Habertürk‘ ün haberi:

Dünyada bütünleyici tıbbın kurucusu olarak bilinen ve “Alerji İçin Çözüm” kitabını kaleme alan Amerikalı Dr. Leo Galland, siyah çayın içerisinde bulunan bazı maddelerin virüsün çoğalmasını engellediğini belirterek koronavirüsten korunmak için çay içilmesi önerisinde bulundu.

“Alerji için çözüm–Nasıl hasta oluruz, nasıl iyileşiriz?” adlı kitabın yazarı Dr. Leo Galland, tüm dünyayı etkileyen koronavirüse karşı alınması gereken önlemler hakkında açıklamalarda bulundu.

Covid-19’un kişinin sadece bağışıklık sistemini değil metabolizmasını da ilgilendiren bir hastalık olduğunu anlatan Dr. Leo Galland, “Zaten bu nedenle şeker hastaları ve aşırı kilolu kişiler büyük risk altında. Dolayısıyla metabolizmanızı iyileştirecek bir beslenme düzeni koruyucu olacaktır. Özellikle de çinko çok önemli. Bununla ilgili kanıtlar var. Meyve, sebze, bitki ve baharatlarda bulunan biyoflavonoidler, vücudunuzun virüse verdiği tepkiyi önemli ölçüde etkiliyor. İlk yapmanız gereken, kabuklu yemiş, tohum, sebze, balık ve deniz ürünleri içeren, tamamen doğal gıdalardan oluşan bir beslenme alışkanlığı edinmek” önerisinde bulundu.

“ÇAY VİRÜSLERİN ÇOĞALMASINI ENGELLİYOR”

Çayın virüsle mücadelede oldukça faydalı olduğunun altını çizen Dr. Leo Galland, “Yeşil çaydan ziyade siyah çayda bulunan bazı maddeler, virüsün çoğalmasını önler. Ayrıca çayı süt ile içmemek gerekir çünkü süt, ihtiyacımız olan şeylerin emilimini engeller. Çayı, olduğu gibi içmek gerekir. Bunun yanında melatoninin faydalı olduğunu gösteren bazı kanıtlar var. Melatonin takviyesi yapan insanların Covid-19’a yakalanma ihtimali daha düşük. Muhtemelen bunun nedeni, melatoninin bağışıklığı güçlendirici ve antiinflamatuvar etkisi” diye konuştu.

“ÇÖREK OTU ANTİVİRAL BİR ETKİYE SAHİP”

Koronavirüsle mücadelede bağışıklığı kuvvetlendirmek adına kullanılacak şifalı ot ve bitkilerin de olduğunu anlatan Dr. Leo Galland, “Ayrıca kullanabileceğiniz birçok şifalı ot ve baharat bulunuyor.

Çörek otu, benim gözdelerim arasında yer alıyor. Bin yıldan uzun süredir Batı Asya’da tüketilen temel sağlıklı besinlerden biri olan çörek otu, antiviral etkilere sahip. Covid-19 değil belki ama hepatit virüsüne yakalanan insanlar üzerinde yapılan klinik deneylerde çörek otunun antiinflamatuvar ve antiviral etkileri gözler önüne serilmiş. Eğer tek bir sağlıklı besin seçmem gerekseydi, çörek otunu seçerdim. Çörek otunun içindeki en aktif maddeler yağında bulunur.

Taze tohumu alıp öğütebilirsiniz. Oldukça yumuşaktır. Çok hoş bir aroması vardır. Antiinflamatuvar etkiye yol açan maddeler, çoğunlukla yağında bulunur” ifadelerini kullandı.

“AŞILANMA VE DOĞAL TEDAVİ BİRBİRİNİ DESTEKLEMELİ”

Koronavirüs aşılarını desteklediğini ifade eden Dr. Leo Galland, aşılanma ve doğal beslenmenin bir arada kullanılmasını önererek şöyle devam etti: “Covid-19 aşılarının dünyada büyük bir fark yaratacağını düşünüyorum. Ama bu biraz zaman alacak. Burada beni endişelendiren şey şu: Bu trilyon dolarlık aşı ve ilaç geliştirme yarışında birçok farklı yaklaşım göz ardı edildi. Bu konu üzerine bazı yazılar kaleme alıp internet sitemde yayınladım. Virüsün etkisini azaltmaya, bulaşmayı engellemeye yardımcı olacak doğal ürünler aradım. Bu ürünlerin birçoğunu, klinik uygulamamda kullandım. Şu ana kadar gördüğüm sonuçlardan çok memnunum. Tabii ki bu kontrollü veri değil. Tedavi ettiğim hastalardan edindiğim tecrübe. Çörek otu bunlardan biri. Güney Asya kökenli bir baharat olan zerdeçal yani kurkumin bir diğeri. Kırmızı üzümde bulunan resveratrolu da eklemek gerekir. Bunların hepsi, önemli antiinflamatuvar, antiviral ve koruyucu etkilere sahip.

Aşı ve doğal tedavinin ikisine de ihtiyacımız olacak. Aşıların, virüsün bulaşıcılığını durdurup durdurmadığını bilmiyoruz. Bu durum aşılarla ilgili en büyük sorunlardan birini oluşturuyor. Verileri yayınlanan aşılar, insanların hastalanmamasını, hastaneye düşmemelerini sağlıyor ve hayatlarını kurtarıyor. Buraya kadar harika. Ancak bu aşıların, virüsün bulaşıcılığı konusunda etkili olup olmadığını bilmiyoruz. Bu meselenin, 2021 yılının ilerleyen aylarında çözülmesini umut ediyorum. Doğal ürünler de bu sürecin bir parçası.”

Kaynak: https://www.haberturk.com/amerikali-doktordan-koronavirus-icin-siyah-cay-onerisi-haberler-2989210

***

EK 1 (31.12.2021): Zerdeçalda bulunan kurkuminin, çoklu antiviral mekanizmalarla Vero E6 hücrelerinde Kovid enfeksiyonunu önlediği gösterildi. Kaynak: https://www.mdpi.com/1420-3049/26/22/6900/htm

Makale adı: Curcumin Inhibits In Vitro SARS-CoV-2 Infection In Vero E6 Cells through Multiple Antiviral Mechanisms

***

EK 2 (18.4.2022): Herbal combination from Moringa oleifera Lam. and Curcuma longa L. as SARS-CoV-2 antiviral via dual inhibitor pathway: A viroinformatics approach. The combination of Moringa oleifera Lam. and Curcuma longa L. is predicted to have antiviral and anti-inflammatory activity through dual inhibitor mechanism played by cryptochlorogenic acid and curcumin. 

Kaynak: http://repository.ubaya.ac.id/41219/1/jppres21.1174_10.1.138.pdf

***

EK 3 (18.4.2022): In vitro antiviral activity against SARS-CoV-2 of common herbal medicinal extracts and their bioactive compounds. Considering these data, we recommend deeply investigating C. longa extract, which can be combined with quercetin or naringenin, as a new cost-effective and safe treatment—or at least as an adjuvant through, clinical trials to help in the fight against this unprecedented pandemic.

Kaynak: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf/10.1002/ptr.7463

***

EK 4 (18.4.2022): Curcumin: a Wonder Drug as a Preventive Measure for COVID19 Management. In conclusion, we propose that curcumin could be used as a supportive therapy in the treatment of COVID19 disease in any clinical settings to circumvent the lethal effects of SARS-CoV-2.

Kaynak: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7299138/

***

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. Kerem Özdemir dedi ki:

    Sayende çay fiyatları da tavan yapacak şimdi Ahmet Bey.

  2. Şerafettin dedi ki:

    Bravo hocam budur

Siz de yorumunuzu paylaşın: