PEKİ, GÖRDÜM MÜ GÜNÜMÜ?

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Melih Altınok‘un yazısı:

On gün kadar önce burnumda bir rahatsızlık, kaşıntı hissetmeye başladım.
Senelerdir bu gibi durumlarda yaptığım üzere hemen antiviral spreye başladım. Akıntının boğazıma inmesini hafifletmek için de pastil kullandım. Ballı, limonlu taze zencefil çayı demledim. Çok sıcak bir duş alıp uyudum…
Nafile. Ertesi sabah uyanınca anladım ki, şifayı kapmışım.


Kimi arkadaşlarım geçtiğimiz haftalarda Mavi Vatan‘a yaptığım ziyareti hatırlatarak korona olabileceğimi söylüyorlardı. Telefonda, seyahatimin üzerine iki haftalık kuluçka süresini ekleyip yaptıkları hesaplar da tutuyordu.
Ardından hepsi açık havada maske ve sokağa çıkma yasakları gibi izolasyon tedbirlerine yaptığım yoğun eleştirileri hatırlatıp aynı espriyi yapmayı ve benzer bir tavsiyede bulunmayı ihmal etmiyordu:
“Sakın hastaneye gitme. Pozitif falan çıkarsın, karizmayı çizdirirsin. Millet ‘Gördün mü gününü’ der!”
Korona olmayacağımın garantisini verdiğimi hatırlamıyordum ama doktora gitmedim. Yanlış anlaşılmasın, arkadaşlarımın esprilerini ciddiye aldığım için değil… Yıllardır nezle ya da grip olunca hastaneye gitmediğim için.
Bir tek Yavuz Donat‘ın “Bir haftada ya da yedi günde geçer” teşhisini ciddiye aldım.
Kemik suyu çorbalar içip, bol bol yeşillik yiyerek ve daha önceden kullandığım D vitamini takviyesini artırarak evde istirahat ettim.
Çok şükür tamamen iyileştim.
Dostlarım sağda solda “Allah’ın sopası yok, korona olmuş galiba” diye dedikodu yapmasınlar diye de bu yazıyı yazmaya karar verdim.
Günümü görüp görmediğime gelince…
Vallahi rahatım yerindeydi. Ama sizlere Orhan Pamuk’ un Veba Geceleri’ ni okuyacağım diye söz vermemiş olsaydım daha keyifli bir karantina süreci geçirmiş olacağımı söyleyebilirim.

***

CANAN KARATAY NEREDE?

Hastalık, karantina demişken… “Kelle paça yiyin, bağışıklığınızı güçlendirin” dediği için linç edilen ve o günden beri ortalardan kaybolan Canan Karatay dün Twitter’da gündemdi.
Hocam seveniniz, özleyeniniz, “Konuşsa da dinlesek” diyeniniz çok, nerelerdesiniz?

Kaynak: Peki, gördüm mü günümü? – MELİH ALTINOK (sabah.com.tr)

Siz de yorumunuzu paylaşın: