AŞI OLMAYANLAR DIŞLANIYOR MU?

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dikkat: Yazının sonunda ek var!

***

Emre Eyisoy‘ un yazısı:

İçişleri Bakanlığımızın yeni genelgesinde bir ilk yaşandı. İlk kez aşı olma hakkı olduğu halde aşı olmayan 65 yaş ve üstü vatandaşlar için sokağa çıkma kısıtlamaları tamamen kaldırılmadı. Aşı olma hakkını kullanarak 2 doz aşısını olan 65 yaş ve üstü vatandaşlar ise istedikleri saatlerde dışarı çıkabilecek.

Şimdi bu cümlede “aşı olma hakları olduğu halde aşı olmayan” ifadesini okurken sanki bir haktan vaz geçtikleri için başka haklardan da mahrum kalmaları olağanmış gibi bir algı oluşuyor sanki…

Halbuki aşı olmayan vatandaşlarda yine anayasanın tanıdığı kişisel bir özgürlük olarak (Anayasa mad.17) aşı olmama haklarını kullanıyorlar.

Aynı mantığa göre, aşı olan vatandaşlar içinde “aşı olmama hakları olduğu halde aşı oldukları” gibi bir ifade kullanılabilir. Diyeceğim o ki her iki ifadede de ayrımcılık vardır. Hukuk ve mantık tezatı alenen gözükmektedir.

Maalesef o ki, salgınla mücadele adı altında, DSÖ ve Bilim Kurullarının, deney, gözlem ve ispattan uzak bütün söz, tavsiye ve önerileri, koşulsuz bilim kabul edilmektedir. Yıkıcı bir şekilde ve tartışmasız olarak hızla toplumlara dikte edilmektedir. Sonuçta hukuk, adalet, vicdan, mantık ve gerçek bilim ayaklar altına alınmaktadır.

Yine Sağlık Bakanlığımızın yeni bir uygulaması olan Aşı Kimlik Kartı, aşı olmak mecburi olmadığı halde dolaylı olarak aşıyı mecbur etme girişimi olarak algılanmaktadır. Bence etik değildir, adalete ve Anayasaya hiç uymaz. Aşı olmayanları cezalandırmaya mı yöneliktir?

Sanırım “aşı olmayanlara kız bile vermeyeceğiz” şeklinde duygularını açığa çıkaran modern “cadı avcıları” şu an çok mutludurlar. Avrupa orta çağının aforozcu şeytani fikirleri, Katolik kilisesinin servetlerine servet katan faşist papazlarından, yine servetlerine servet katan günümüzün sözde bilimci ve faşist prof. larına intikal etmiş görünüyor. Yakın geleceği dijital karanlık çağa çevirmek ve günümüz toplumlarının doğruları söylemekten çekinmeyen “Galileolarını” sindirebilmek için can atıyor olabilirler.

Vicdanıyla hareket eden ve gerçekleri gizlemeyen çok kıymetli bilim adamlarımız, prof.larımız ve de devlet büyüklerimiz alınmasın. Onlar başımızın tacıdır.

Mağdur olan vatandaşlarımızın, Anayasa’nın eşitlik ilkesine (mad 10) dayanarak, Anayasa ile garanti altına alınan seyahat özgürlüğü (mad.23), işyerlerinin kapatılmasıyla ilgili (mad. 35) okulların tatil edilmesi (mad 42.) gibi en temel kişisel özgürlükleri için hukuksal yollarla itiraz etme ve haklarını aramaları en doğal seçenekleridir.

Allah, kalp gözlerimizi açsın, maddi ve manevi bütün hastalıklardan bizleri kurtarsın. Âmin. 

Kaynak: https://www.yenisoz.com.tr/yazarlar/asi-olmayanlar-dislaniyor-mu-8839/

***

EK 1 (27.5.2021): KORCAN AYATA: “Polemik yok. Kim ne derse desin, faz çalışmaları tamamlanmamış aşılardan bahsediyoruz. Bu şartlarda aşı olun ya da olmayın demek büyük bir sorumluluğun altına girmektir. Risk grubunu aşı olmasını en başından beri öneriyorum.” Kaynak: https://twitter.com/korcanayata/status/1397581826978422787?s=20

***

Siz de yorumunuzu paylaşın: