AŞI SORUNU AŞAĞILAMAYLA ÇÖZÜLEMEZ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

PhD Korcan Ayata‘ nın tivit dizisi:

Tarafsız ve doğru bilgilendirmeler şeffaflığı getirir. Gerçek bilim ve yerleşmiş bilgilerle kumdan kaleleri yıkılanların, karşı argüman üretemedikleri noktada “aşı karşıtı” söylemine baş vurmalarını hayretle izliyoruz.

Bunun bir de “aşı karşıtlarına koz veriyorsunuz” versiyonu var. O da size öyle geliyor. Amaç “Covid aşı karşıtlarını” bilgilendirip, kendisi olmasa bile yüksek riskli aile büyüklerini aşılatmasını sağlamak! Aşağılamayla, küçümsemeyle bu sorunu çözemeyiz, aksine daha beter olur!

En üst perdeden giriyorsunuz! Çok merak ediyorum, ortada gerçekten çok tehlikeli bir virüs olduğunda ne söyleyeceksiniz, ne kadar saldırganlaşacaksınız? İçinize minik birer hitler kaçmış gibi ağzınızdan çıkan söylemleri hangi noktalara tırmandıracaksınız.

Siz kabul etmeseniz de bu pandeminin 3 ayağı var:

1.SarsCov2

2.Kronik/Metabolik hastalıklar

3.D vitamini eksikliği

Aşıyla pandeminin biteceğini ileri sürseniz de 2 ve 3 numaralı ayaklar yüzünden iyi çalışmayan bağışıklık sistemi, aşıların etkisini düşürür. İş uzar!

Tarih boyunca çocuk ve gençlere yapılan, çalışmaları yıllarca sürmüş, son derece güvenilir aşılarla, bu acele pandemi aşılarını aynı kefeye koyanlar, TIP TARİHİNİN EN ETKİN uygulaması olan aşılamanın kalbine hançer saplamaktadır.

Böyle devam ederseniz, yani: ACİL PANDEMİ AŞISI sonrası kötü etkileri örtmek için cambazlıklar yaparsanız, aşı etkinliklerinin düştüğünü kabul edip, sebebini açık seçik anlatmazsanız, her önünüze geleni aşılamaya kalkarsanız, yüz yılda oturtulmuş AŞI SİSTEMİNE zarar verirsiniz.

Kaynak: https://twitter.com/korcanayata/status/1418515790576373762?s=20

***

Aşısını olan (hangi aşı ve kaç doz farketmez) RİSK grubu ve temasta olan yakınlarının, hiç aşı olmamış gibi tedbirlere devam etmelerini tavsiye ederim. Sağlıklı insanlar ise özgürce hayatlarını yaşasınlar, deltadan falan korkmasınlar.

Alıntı tivit: FAHRETTİN KOCA: “Aşı ve tedbirlerle sağlanacak toplumsal bağışıklığın aksi, kısır döngüdür. Salgını bitirmek için tedbirlere uyun, aşınızı olun. Ya tedbir ve aşı, ya kısır döngü!”

Kaynak: https://twitter.com/korcanayata/status/1418116942012076034?s=20

COVAX: Why Biden's billions won't fix Covid vaccine inequality worldwide

***

@JasonBourning  adlı kişiye yanıt olarak!

Bu detaya dikkat çektiğiniz için teşekkürler. Zamanında “çok kısıtlı verilere dayanan” aşı etkinliği sonuçlarına herkes gibi balıklama atlamamıştım. Seçmece gönüllü ile aşı etkinliği belirlerseniz, gerçek hayat verilerinin tokadını yersiniz.

Kaynak: https://twitter.com/korcanayata/status/1418114906285563906?s=20

***

Tarih boyunca çocuk ve gençlere yapılmış, çalışmaları yıllarca sürmüş, etkinlik ve güvenilirliklerini kanıtlamış aşılarla, bu acele pandemi aşılarını aynı kefeye koyanlar, TIP TARİHİNİN EN ETKİN uygulaması olan aşılamanın kalbine hançer saplamaktadır. Kaynak: https://twitter.com/korcanayata/status/1418515790576373762?s=20

***

Siz de yorumunuzu paylaşın: