DOKTORLARDA AŞI KARŞITLIĞI: TIBBA İHANET Mİ?

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Deutsche Welle’ de Gülsen Solaker’ in “Doktorlarda aşı karşıtlığı: Tıbba ihanet mi?” başlıklı haberi:

TTB, aşı karşıtı açıklamalar yapan 20’den fazla doktorla ilgili disiplin süreci başlattı. Prof. Dr. Berna Arda, tıp doktorlarının bilim karşıtlığının etik değerlere aykırı bir tutum olduğunu söylüyor.

Türkiye bir yandan yangınlarla mücadele ederken diğer yandan Covid-19 salgını da devam ediyor. Vaka sayıları 25 bin civarına yükselmiş iken aşılama sürüyor ancak toplum bağışıklığının sağlanmasına halen çok var.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de 18 yaş üstünde birinci doz aşılama oranı yüzde 66, ikinci doz aşılama oranı ise yüzde 44 dolaylarında. Bu oranın sonbahar gelmeden bir an önce artırılması gerekiyor ancak toplumda bazı insanlarda aşı tedirginliği ya da karşıtlığı söz konusu.

Bakanlık ve Türk Tabipler Birliği (TTB) mümkün olduğunca çok sayıda kişiye aşı yapmaya çalıştığı esnada bazı tıp doktorlarının Covid-19 aşılarına karşıt yönde yaptığı açıklamaların ise kararsız kişileri etkileyebildiği belirtiliyor.

Bilim karşıtlığı yükselen akım

Uzmanlara göre son yıllarda sadece Türkiye’de değil tüm dünyada “bilim karşıtlığı” yükselen bir akım. Aşı karşıtlığı da bunun bir parçası olarak görülüyor.

Ankara Üniversitesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berna Arda, DW Türkçe’ye değerlendirmesinde “bilim karşıtlığının” çeşitli alanlarda görülebildiğini, ancak tıp doktorlarının bilim karşıtlığının hem aldıkları eğitime hem de etik değerlere aykırı bir tutum olduğunu belirtiyor:

“Aşı karşıtı olmak hekimler açısından gerçekten son derece sakıncalı bir durum. Neden? Çünkü hekimler toplumu yönlendirebilecek, etkileyebilecek kişiler. Bu bağlamda da bir miktar da kendi aldıkları eğitime tırnak içinde ihanet içinde olduklarını bile düşünmek mümkün.”

Aşı karşıtı doktorlar genelde sosyal medyada aktif durumda ve aşılara dair bilimsel olmayan içerikteki mesajlarını milyonlar görebiliyor. Ancak son günlerde Twitter gibi bazı sosyal medya organları bu doktorların aşıyla ilgili gönderilerine uyarılar koymaya başladı.

Peki bu doktorlar için neler yapılabilir?

Tıp hekimleri meslek etiği kurallarına aykırı davranışlarda bulundukları zaman, 6023 Sayılı Türk Tabipleri Birliği Yasası’na göre tabip odaları yönetim kurulları tarafından onur kurullarına sevk ediliyor.

Hekimlik meslek etiği kurallarının 11. maddesine göre hekim, mesleğini uygularken insanları “yanıltıcı, paniğe düşürücü, yanlış yönlendirici” davranışlarda bulunamıyor.

Haziran ayında İstanbul’da düzenlenen bir etkinlikte Covid-19 aşısı karşıtı mesajlar verilmiş ve bir doktor da konuşma yapmıştı. Aşılara dair iddiaları nedeniyle bu doktor hakkında İstanbul Tabip Odası soruşturma başlatmıştı.

DW Türkçe’nin TTB’den edindiği bilgiye göre, şu ana kadar hakkında disiplin süreci başlatılan 20’den fazla doktor bulunmakta ve soruşturma süreci halen devam ediyor. Doktor olmayıp sağlık çalışanı olan kişiler için ise savcılıklara suç duyurusunda bulunuluyor. Bunların sayısının da 100 civarında olduğu belirtiliyor.

Onur kurulları tarafından incelenen dosyalarda doktorların etik kuralları çiğnediğine karar verilirse yazılı ihtar, para cezası ya da 15 günden 6 aya kadar geçici meslekten men cezası çıkabiliyor.

Prof. Dr. Vedat Bulut TTB

TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut’a göre Covid aşısı karşıtı tıp doktorlarını iki ana gruba ayırmak mümkün. Bu doktorların ilk ve büyük bölümü uzmanlık alanları dışında konuşan ve tıptaki son gelişmeleri takip etmeyenler.

Bulut’a göre asıl tehlikeli olan kesim ise diğerleri yani aşı karşıtlığını maddi menfaat sağlamak için kullananlar. Bulut bu konuya şöyle açıklık getiriyor:

“Bunların bir kısmı alternatif tıp uygulayıcıları, bir kısmı ise kitap yazar çizerleri. Kitapların satışından gelir elde etmeyi düşünüyor. Bir kısmı medyada popüler olmak istiyor. Farklı ve aykırı bir fikir söyleyerek popüler olmak amacıyla, ismi medyada daha çok görünsün, muayenehanesine daha çok hasta gelsin gibi düşüncelerle bunu yapıyorlar.”

Aşı karşıtlığının hukuki boyutu

Aşılara yönelik bazen kişilerde tedirginlik, kararsızlık ya da karşıtlık olabiliyor ancak uzmanlara göre normal bir kişinin aşı karşıtlığı ile bir tıp doktorunun aşı karşıtlığı arasında sadece etik açıdan değil hukuki açıdan da önemli fark var.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden tıp hukukçusu Doç. Dr. Sevtap Metin, hasta ile doktor arasında bilgi açısından “asimetrik bir ilişki” bulunduğuna, çok teknik olan tıp bilgisine bunun eğitimini almamış kişilerin sahip olamayacağına işaret ederek, bu nedenle tıpta etik değerlerin çok önemli olduğunu aktarıyor.

Metin, “Sıradan insanın aşı karşıtlığı ile bir hekimin kamuoyuna yönelik aşı karşıtı beyanları arasında önemli farklar var. Çünkü aşı olup olmama konusunda bir karar verme durumunda kalacak olan insanlar ve bu karşıtlığı hekimin ağzından duyuyor oluşları haliyle kararları üzerinde etki yapabiliyor” diyor.

“Akademik özgürlük” ya da “bilimsel düşünceyi paylaşma” gibi gerekçeler ile uzmanlığı olmayan ve kanıta dayalı verilere dayanmayan söylemlerin kamuoyu ile paylaşılmasının yanlış yönlendirmeye sebep olabileceğini söyleyen Metin, bu nedenle hukuki açıdan yaptırıma tabi olduğunu ifade ediyor. Metin, “Hekimin tıp etiğinde önde gelen sorumluluğu ‘önce zarar verme’ ilkesinde karşılığını bulur” hatırlatmasında bulunuyor.

Koruyucu mu, tedavi edici hekimlik mi?

Aşı karşıtlığı ile ilgili dikkat çekilen bir başka husus da konunun mali boyutu.

Koruyucu yani kişileri hasta olmadan önce korumayı öncelik alan hekimlik ile kişileri hasta olduktan sonra tedavi etmeyi önceleyen hekimlik birbirini tamamlayıcı olduğu kadar bazen de zıt kutuplar olabiliyor.

Bu nedenle aşı konusuna da bu zıt kutupların ve ilaç şirketlerinin gölgesinin düşebildiği endişesi var. Bulut, bu durumu şöyle açıklıyor:

“Aşı pazarı küresel ölçekte şu anda 156 milyar dolar olarak tahmin ediliyor. Şimdi üçüncü, dördüncü dozlardan da bahsediliyor, bu 250-300 milyar dolarlık bir pazar. Ama diğer tarafa bakalım; tedavi edici hekimlik yani hasta olanların tedavi edilmesi ise bunun en az 10 katı, 100 katı, hatta bin katı gibi bedeller gerektiriyor.”

Bulut’a göre bu nedenle özellikle alternatif tıp uzmanları en ucuz korunma yöntemlerinden biri olan aşıya karşı, çünkü insanların hasta olmasından maddi yarar sağlayabiliyor.

Bulut, “Alternatif tıp umut tacirliğinden başka bir şey değildir. Onlar umutsuzluktan para kazandıkları için çok sayıda insan hasta olsun ki hacamatlar, muskalar, her türlü alternatif tıbba gitsinler ve bu insanlar oradan para kazanayım amacında” derken, aşıya değil de tedavi edici hekimliğe yönelmek daha büyük kaynak gerektireceği için ülkenin cari açığını da yükseltiyor.

Bu arada TTB’nin aşı karşıtı doktorlarla ilgili disiplin sürecinin önümüzdeki dönemde sonuçlanması bekleniyor.

Kaynak: https://www.dw.com/tr/doktorlarda-a%C5%9F%C4%B1-kar%C5%9F%C4%B1tl%C4%B1%C4%9F%C4%B1-t%C4%B1bba-ihanet-mi/a-58785384

default

***

Yazı için 4 yorum yapılmış:

  1. Sadik Can Ipek
    @SadikCanIpek
    ·
    59d
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Canları cehenneme Somurtan surat
    ilker
    @ilker_sr
    ·
    54d
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Hocam, ortada aşımı varki karşıtı olsun!!!
    ıvır zıvır
    @kivirzivir
    ·
    1 sa
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Bilimde tek seslilik dayatması aşıya olan güveni daha çok sarsıyor. Aşıya o kadar çok güveniyorlarsa sorumluluk alsınlar ve onam yazısını aşı olanlara imzalatmasınlar
    özcan bozkir
    @bozkir_com
    ·
    1 sa
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Asıl soru şu belkide,Türkiye’de kaç hekim olduğunu bilmiyorum ama sadece 20 civarı hekimin aşı karşıtı olması bence soru işareti.
    Eylül
    @Eyll45160323
    ·
    3s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Bu cok guzel bir haber zmehmet ceyhan birde röfleli var o ikisi başi cekiyor
    Ahmet Selim Küçükalioğlu
    @aselimkali
    ·
    2s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Şüphelenmemiz için herşeyi yapıyorlar bu da Rabbimizin bir hikmeti
    İyiBeşiktaş
    @iyibesiktas
    ·
    1 sa
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    TTB böyle bir şey asla yapmaz..Tam tersine karşıtları destekler.. Her zaman devletinin karşısında ve hasmıdır..Çok şaşırdım desem yeridir.
    Vesselam.. Oldu
    Hayat Sınavdır (Pedagog)
    @Pedagog_Fadime
    ·
    3s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Doktorlarımızın Yanındayız
    Gönül Akağaç
    @AkagacGonul
    ·
    2s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Düşünen yüzBıkkın yüz ifadesigüneş balçıkla sıvanmazOlduOlduOldu
    AYLA AYDIN ENGİN
    @aylaengin78
    ·
    49d
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Susturma çalışması.
    Return
    @Return79215741
    ·
    1 sa
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Niye! Aynı düşüncede olmak zorundalar mi!
    İlhami demirtaş
    @ilhamidemirtas1
    ·
    2s
    @drahmetrasim
    ve
    @aDilipak
    adlı kullanıcılara yanıt olarak
    öyle yapacaklarına çok izlenen bir tv kanalında o karşıt dedikleri doktorlarla tartışsınlar.bizde izleyelim.yapamazlar.çünkü aşı adayını savunan ttb ve bilim kurulu üyelerinin o doktorların karşısına çıkabilecek ne bilgileri nede cesaretleri var.
    .

    Hatice Bilisli
    @bilisli_hatice
    ·
    1 sa
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    O zaman kendileri sorulan sorulara yanıt versinler. Küreselcılere hizmet
    Borsa Takip( Muhammed ALTINTAŞ )
    @BorsaTa58350554
    ·
    3s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Peki hocam siz doğru buluyor musunuz bu kararı.
    birŞeyYapGüzelOlsun
    @buki2277
    ·
    3s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Bilim karşıtı da oldunuzUsanarak yüzünü kapatan kadın
    Gas_TmonnoTürkiye Bayrağı
    @Kas_Tamonu
    ·
    2s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Her ne karar verirse versin, hükümet kararlarına hunharca karşı çıkan TTB nasıl oluyorsa, bu konuda en büyük desteği veriyor.
    Yusuf Köse
    @Yusufpdr
    ·
    1 sa
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Yazıklar olsun TTB sana.
    Erman U34
    @erman34u
    ·
    3s
    @drahmetrasim
    ve
    @aDilipak
    adlı kullanıcılara yanıt olarak
    Bu beni daha kesin sonuca götürüyor susturulan gerçek hekimler çünkü ,küresel çete fonlanmış doktor bozuntularını dinleyecek değiliz
    chankhız
    @buluthhh
    ·
    1 sa
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Başka işi kalmadı çünkü
    faruk okşayanTürkiye Bayrağı⚡Türkiye Bayrağı
    @Afo1956
    ·
    3s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    O TTB değil, KTB (Küreseltabiblerbirliği) hocam.
    canan kara
    @rg4ld5Ywn5RL6yo
    ·
    2s
    İlgisi yok. O dediğinize karşı bir birlik TTB.
    .

    NerminT
    @nermin_tunc
    ·
    2s
    Bunlar oda, ama bizim değil Açık ağızlı ve sıkıca kapalı gözlerle gülümseyen yüz.
    Süleyman
    @Sleyman95739626
    ·
    2s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Sizler de bir araya gelerek TTB ye karşı bir bildiri ile basın açıklaması yapın hocam !
    Yani sizler ( aşı zorlamasına karşı olan doktorlar ) bir araya gelmek zorundasınız yoksa sizin yerine vatandaş mı itiraz etsin TTB ye ?
    gürkan
    @grkbrk15
    ·
    31d
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Türkiye ile alakası olmayan küreselcilere hizmet eden kuruluşlarımız ve insanlarımız ne kadar çokmuş. Maskeler düştü islamcısından solcusuna liberalinden sağcısına her köşe başını tutmuşlar
    Özkan Özlüce
    @ozkanozluce
    ·
    56d
    @drahmetrasim
    ve
    @aDilipak
    adlı kullanıcılara yanıt olarak
    Tabi tek suçları söyleneni değil söylenmeyenleri söylemekti!

    İşte tamda bu yüzden (bir açıklama, karşı tez veya savunma, hayır öyle değil bakın ısbatı ile aşılar böyle demek yerine) o doktorlar susuturulduğu için haklı!
    .
    @SehrHale
    ·
    3s
    @drahmetrasim
    ve
    @aDilipak
    adlı kullanıcılara yanıt olarak
    Yapıldıktan sonra üretici ve hükümetler sorumluluk almadığına göre ve gönüllülük esası olduğuna göre şuna a$ı değil de “deneysel sıvı” desek mi?
    Türkiye Bayrağı3.14159265359Türkiye Bayrağı
    @son_pesimist
    ·
    40d
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Deneysel aşamadaki bir aşının karşıtı olmak hangi kanuna göre suç? Testleri tamamlanmış ve onay almış bir aşının bile sayısız yan etkisi varken insanları onaysız ve kimsenin sorumluluk almadığı bir aşıya zorlamak asıl suç teşkil eder.
    Adamın biri
    @kumpara
    ·
    35d
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Sağlıkta, bilimde karşıt görüşü yasaklamak nedir? Hangi yılda, hangi rejimde yaşıyoruz?
    kenan
    @kenaninac
    ·
    3s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Tedavi ve ilaçlar için de yargılamalar yapılmalı hemen!
    Nurcan Gökçe
    @LafGzafckckcom1
    ·
    3s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    lerini sõylemeleri hem insanı, hem mesleki bir borç değil mi?
    Samancı(Şizofren:) Tayfa Bükücü!
    @TrkiyeByk2
    ·
    3s
    @drahmetrasim
    ve
    @aDilipak
    adlı kullanıcılara yanıt olarak
    Buradan da anlaşılacağı gibi..
    Aşı olmak demek ki “çok..” sakıncalıymış!..
    Nayib Bukele Sevdalıları
    @ybp2021
    ·
    3s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Aşıya zorlayanların g.tune saplamak lazım bütün şırıngaları.
    .

    Ozan Mustafa Kurga HilalTürkiye Bayrağı
    @kurrga
    ·
    3s
    @drahmetrasim
    ve
    @aDilipak
    adlı kullanıcılara yanıt olarak
    Bence TTB’de ,diğer meslek odalarıda tekelcilikten kurtulmalı
    Hayat06
    @Hayat0658565919
    ·
    36d
    @drahmetrasim
    ve
    @aDilipak
    adlı kullanıcılara yanıt olarak
    Ortaçağ engizisyonu. Bize de bu yüzyılda Ortaçağ karanlığını yaşamak düştü. Allah bizi aydınlığa çıkarsın.
    Bekir Savaş
    @DAVULCU_B
    ·
    3s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    TTB günde 16 antiviral 2 de sıtma ilacı toplamda 18 hapı içiren bilim kuruluna, insan sağlığını tehlikeye attığı için ceza verisin. TBB ile Hükümetin hiç bir konuda ortak bir zeminde hareket ettiği bir fikri yok. Aşılar dışında. Gerçekten ilginç.
    Ahmet Tanman
    @ahmet_tanman23
    ·
    3s
    @drahmetrasim
    ve
    @aDilipak
    adlı kullanıcılara yanıt olarak
    Alıntı Tweet
    Ahmet Tanman
    @ahmet_tanman23
    · 3s
    Virüsle mücadeleye hesapsız ve art niyetsiz devam eden vatansever bilim insanlarımızdan oluşacak bir müteşebbis heyet kurulmalı, rezaletin, hıyanetin ve Türkiye husumetinin kara sayfası kapatılmalıdır. Artık Türk Tabipler Birliği’ne sabır ve tahammül gösterilmesi imkânsızdır.
    .

    Biryolcu
    @Biryolc64180406
    ·
    3s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Aferin TTB’ ye. Ne kadar kaypak, gereksiz, satılmış bir yapı olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu. Zamanıyla TTB’ ye sallayanlar şimdi ses çıkarmıyor. Çünkü onlarda TTB den farksızlar. Zülme susan dilsiz şeytanlar…
    Umut Gunes
    @UmutGun87072819
    ·
    1 sa
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Küresel çetenin piyonları TTB,susturacaklar yoksa ait oldukları yerin foyası çıkacak
    Firuzbeg
    @Firuzbeyy27
    ·
    1 sa
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Korktun mu ?
    emrealtun1570
    @emrealtun15701
    ·
    3s
    @drahmetrasim
    ve
    @aDilipak
    adlı kullanıcılara yanıt olarak
    Bu tip sansürlume çalışmaları bize doğru yolda olduğumuzu gösterir … #DeneyselGenTerapisi #KimVurduyaGidenler #CocukBenimKararBenim #PlanlıYangınPlanlıSalgın
    AYKUT KILIÇ
    @aykutkilic_35TR
    ·
    3s
    @drahmetrasim
    ve
    @aDilipak
    adlı kullanıcılara yanıt olarak
    Demekki bu doktorlar doğruyu söylüyor arkadaş.
    borsa
    @Ronaldo51344619
    ·
    3s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    diplomayı TTB mi vermiş o doktorlara. maaşı TTB mi veriyor onlara:)))
    Ferhat
    @Ferhat63793178
    ·
    1 sa
    @drahmetrasim
    ve
    @aDilipak
    adlı kullanıcılara yanıt olarak
    Ülkemizde gerçekleri görüp söyleyen doktorlara helal olsun.hem mesleğinin hemde insanlığın gereğini yapıyorlar.
    Ayca_ADeğerli taş
    @Ayca_A_
    ·
    3s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    TTB değil fetöcülerin kanalında konuşan Atatürk düşmanı, bebek katili öcalana özgürlük isteyen pkk destekçisi bölücüler birliği diyecektiniz.
    Nurcan Gökçe
    @LafGzafckckcom1
    ·
    3s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Bilim karşıtlığı bir akım diyor..Tıp Bilimi Farmasi Şirketlerinden bağımsız olduğunu, Farmasi şirketleri de kar marjını değil de, insan sağlığını ön planda tuttuğunu kanıtladı,o zaman insanlar da tedirgin olmayacaktır..birde doktorlar keyfinden mi aşı karşıtlığı yapıyor? tereddüt
    Nurcan Gökçe
    @LafGzafckckcom1
    ·
    3s
    *kanıtlasın

  2. aziz kerim dedi ki:

    tıp/din/hak/siyâset/medya/… insanları
    hepsi din insanlarıdır

    âyetle-hadisle iş yürütülüyor
    bilim insanı deniliyor

    “bir yerde veba ve benzeri, herhangi bir bulaşıcı hastalık olduğunu işittiğiniz zaman, o yere girmeyiniz. bulunduğunuz yerde böyle bulaşıcı bir hastalık varsa, oradan da çıkıp kaçmayınız”

    örneğin korona
    bu cümleyle yürüdü

    mehmet ceyhan
    mehmet çilingiroğlu
    vs
    allah kitap peygamber karıştırdı

    ahmet hâkan
    kur’ândan kelime cımbızlayıp
    yorum yaptı

    daha çocukken
    peygamberlerin hastalıklarını dinliyoruz

    hastalıklarda
    söylemlerle ve eylemlerle
    din etkilidir

    tıpta
    din etkisi
    örtüktür

    semptom/belirti/vs de
    ve
    tıbbın işleyişinde
    dini inanç ve uygulamaların
    etkisi vardır

    tanrı ve şeytan
    tıpta malzemedir

    hangi doktor
    ne konuşursa konuşsun
    zemîni dindir

    bilim ve bilim insanı yoktur

  3. Alişan Yıldıran, Çocuk İmmünoloji-Allerji Mütehassısı dedi ki:

    Kendilerini engizisyon yerine koyan akıl-dâneler.

  4. Fuzûlî dedi ki:

    AŞI KARŞITI DOKTORLAR TIBBIN DA BİZİM DE KAHRAMANLARIMIZDIR

    Analiz Ali Rıza DEMİRCAN08.08.2021

    Önce bizi dehşete düşüren haberi okuyalım ve sonra da yorumumuzu yapalım.

    “ Türk Tabipler Birliği (TTB), aşı karşıtı açıklamalar yapan 20’den fazla doktorla ilgili disiplin süreci başlattı. Prof. Dr. Berna Arda, tıp doktorlarının bilim karşıtlığının etik değerlere aykırı bir tutum olduğunu söylüyor ve ilave ediyor:

    Aşı karşıtı olmak hekimler açısından gerçekten son derece sakıncalı bir durum. Neden? Çünkü hekimler toplumu yönlendirebilecek, etkileyebilecek kişiler. Bu bağlamda da bir miktar da kendi aldıkları eğitime tırnak içinde ihanet içinde olduklarını bile düşünmek mümkün.”

    Yorumumuz
    Bilgili bir Müslüman için Kur’ânî vahiy, ortak akıl ve bilimsel veriler olmak üzere üç bilgi kaynağı vardır. Bu sebeple biz Müslümanların bilime değil, bilimsel şarlatanlığa karşı olduğumuz bilinmelidir. Tıp eğitimi almış olan insanların bilime karşı olmaları ise özellikle yaşadığımız baskıcı ortamda hiç mümkün değildir.

    Yaşadığımız Şartlarda Aşı Savunucusu Olanların Bilime Saygılı Olduklarının Kanıtı Nedir?

    KORONA 19’u insanlığın başına bela eden emperyalist zalim kişi, aile ve kurumlar mı?

    Emperyalist zalimlerin sahibi olduğu dünyayı sömüren ilaç şirketleri mi?

    Adı geçen zalimlerin beslediği, eşcinselliği bile meşrulaştıran DSÖ gibi uşak örgütler mi?

    Evet, bilime saygılı olduklarının kanıtları nedir?
    Aşıların fakir ülkelerde insanlık yararına üretilip kullanmasına karşı çıkan zengin ülkelerin medyası mı ? Yoksa aşı ücretlerini durmadan artırdıkları için Avrupa’da insanların sokaklara döküldüğü, gözlerini doymak bilmez hırs bürümüş şirketler ve onlarını paralı bilim ve medya silahşörleri mi? Hürriyet gazetesinin atabildiği “Tarihteki en ölümcül ilaç vurgunu” başlığı bile sizi uyandırmıyor mu? Korona 19 ile mücadele görüntüsü içinde IMF’ye verdirilecek 650 milyar dolar kredinin ne anlama geldiğini hiç düşündünüz mü?

    Evet Korona 19’un etkili aşısının bulunduğunun kanıtı ne?
    Aşının, salgın dönemini oluşturan 20 ay içinde ve başlarında bulunması, üretimin bilimsel usulü çiğnenerek yüz milyonlarca üretilmesi, yan etkilerinin olup olmadığı takip edilmeksizin insanlığa pazarlanması, bilim adına karşı çıkanlarını yasal ve bilimsel! baskılarla susturulması ve takibata uğratılması mevcut t aşıların ilim, hukuk ve insan sağlığı adına sorgulanmasını gerektirmiyor mu?

    Bu sorgulamayı yapan 20 doktorumuz kahramanlarımız değil de nedir?

    Aşı Firmalarının Sebep Olduğu Ölümler-Sakatlıklar Bilinmiyor mu?

    Aşı üreten firmaların ürettikleri ilaç ve aşılarla sebep oldukları ölümler ve sakatlıklar sebebiyle Amerika ve Avrupa’da milyonlarca dolar tazminata mahkum edildikleri bilinmiyor mu?

    Mevcut aşıları savunup satın alan ilgililere soralım:

    Aşılarını satın aldığınız ilaç şirketlerinden sebep olabilecekleri zararlar için uluslar arası yargıya gitme hakkını aldınız mı, alabiliyor musunuz?
    Madem ki milletimiz, hürriyetlerinin tahdid edileceği tehdidi altında, üstelik bilim karşıtlığı ile de suçlanarak ve ayıplanarak aşılanmaya yönlendiriliyor, vatandaşımızdan aşının uğratabileceği zararlar için hukuka baş vurulmayacağı konusunda niçin imza alınıyor? Milletimizi ahmak mı zannediyorsunuz? Hiç mi utanmanız yok?
    Yoksa medya organları gibi TBB’ni ve benzerlerini de mi fonluyorlar?
    Sizler yani mevcut aşıları kayıtsız şartsız savunanlar, bunların koruyucu ve zararsız olduğunu nereden biliyorsunuz?

    Sakın ha bize laboratuvar kontrollerimiz var demeyin. Madem bu kontrolleri yapacak durumdasınız, Cumhurbaşkanımızın diliyle önce 2021 Nisan’ında , sonra da 2021 Eylül’ünde kullanıma başlanacağı müjdelen yerli aşımızı niye üretemiyorsunuz?

    Rusya, İran ve Küba bile aşısını üretirken siz ithalatçılıkla övünenler beceriksizliğinizden ötürü utanmıyor musunuz?

    Disiplin Süreci Öyle mi?
    Tehditlerinizi de içeren baskıcı şartlar altında görevlerini yapan üstelik üzerinde durulması gereken çareler de üreten doktorlarımızı biz tıp bilimi kahramanlarımız olarak bağrımıza basıyoruz.

    Gaflet-İhanet, kahramanlarımızı suçlayan TBB’ye isnat edilebilirse de biz kutuplaşmayı artıracak şekilde ileri gitmek istemiyoruz.

    Küresel güçlerin ve yerli işbirlikçilerinin etkisinde kalan Hükümetin tedbirler almasını iktidar olmanın gereği olarak görüp itiraz etmiyoruz amaaa, önlemler mahrumiyetlere sebep olur ve yasal boyutlar kazanırsa sandıkta çok mevta çıkacağını da hatırlatmak istiyoruz.

    Biz gavurluk gördüğümüz için kehanette bulunmayız ama öngörülerimiz mahza keramettir.

    Değinmeden yine geçemeyeceğim; yaklaşık 20 aydır aşı ve ile yatıp kalkıyoruz ama milletimiz için Korona 19’un bin katı bela olan materyalist eğitimden ve kan emici faiz düzeninden söz edenimiz yok, bilime saygılıyız ya!

    Ali Rıza Demircan

    TBB’den Ricamız: Disiplin soruşturması başlattığınız kahraman doktorlarımızı bir an önce açıklayınız ki tebriklerimizi geciktirmeyelim.

Siz de yorumunuzu paylaşın: