OKULLARDA HAVUZ PCR TEST UYGULAMASI

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dikkat: Yazının sonunda ek var!

***

Korcan Ayata‘ nın tivit dizisi:

Öğretmen, okul personeli, servis görevlisi gibi çok sayıda öğrenci ile temas halinde olan kişilerin aşılı veya aşısız olmalarından bağımsız düzenli test edilmeleri en akılcıl yaklaşım olacaktır. Aşılar bulaşıcılığı engelleyemiyor.

Bunları önceden düşünüp, planlamak öğretmen, öğrenci veya velilerin sorumluluğu değil. Şeçilmişlerin, atanmışların, belirli koltuklarda oturanların sorumluluğu. Bu sorumluluklar alınmadı, çocukların sosyal, fiziksel ve zihinsel gelişimi aksadı. Buna bir son verin!

Okullarda havuz PCR test uygulaması:

Okulda PCR test nasıl yapılır? 1-Öğretmen ve öğrencilere ikişer adet bir ucu pamuklu çubuk ve bir plastik poşet verilir. 2-Pamuklu kısımlar yanak, damak, dile sürülür. 3-Bir çubuk poşete konur ve kişiye özel numaralanır. 4-İkinci çubuklar ortak sınıf torbasına girer.

5-Önce ortak torba için TEK bir PCR testi yapılır. Sonuç negatif ise 40 tane PCR yapılmamış olur. 6-Ortak test pozitif çıkarsa, bu sefer tekli örnekler teste alınır ve tüm öğrenci ve öğretmenlerin testi yapılır.

7-Kişisel testi pozitif çıkanlar tekrar test ve klinik kontrole yönlendirilir. 8-Aşılı olmak kişiyi testten muaf tutmaz. Test ücretsiz olur. 9-Eğer böyle organize bir şekilde bu işi yapamayacaksanız hiç girişmeyin.

Kaynak: https://twitter.com/korcanayata/status/1433719414868807681?s=20

***

EK 1 (5.9.2021): Yüz yüze eğitim başlıyor: Aşı olmayan öğretmenlerden haftada iki kez PCR testi istenecek. Kaynak: https://www.indyturk.com/node/407111/haber/y%C3%BCz-y%C3%BCze-e%C4%9Fitim-ba%C5%9Fl%C4%B1yor-a%C5%9F%C4%B1-olmayan-%C3%B6%C4%9Fretmenlerden-haftada-iki-kez-pcr-testi

***

Siz de yorumunuzu paylaşın: