KANDA DOLAŞAN ANTİKORLAR NE İFADE EDER NE ETMEZ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Prof. Dr. Haluk Vahaboğlu‘ nun tivit dizisi:

“Bu twit dizisinde kolay anlaşılsın diye didaktik bir anlatım kullanacağım. Oysa hayatta %100 kesinlik olmadığını, olguların daima bir dağılıma tabii olduğunu hatırlayalım. Konumuz kanda dolaşan blokan antikorlar. Okumalar:”

resmedjournal.com/article/S0954-

onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/jm

dx.doi.org/10.1038/s41577

pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32555424/

pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32962125/

pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28630108/

“Öncelikler maddeler halinde mevcut bilgiyi sıralayalım.

1.Viral solunum yolu enfeksiyonlarına karşı hastalığı atlatanlarda bağışıklık solunum yolu mukozası ve yakın lenfatik foliküllerde organize olur.”

“2.Influenza için hastalığı geçirenlerde oluşan doğal bağışıklık en az beş yıl sürer (çok daha uzun süren insanlar da vardır) ve bu bağışık yanıtın en temel ögesi hücresel bağışıklıktır”

“3.SARS-CoV-2 de çok benzer bir enfeksiyon olduğu için influenza (grip) benzeri bir bağışıklık beklemek gerekir (süre konusu henüz tam bilinmiyor; 5 veya 15)”

“4.Kas içine yapılan aşılarla oluşan bağışıklık dezorganize olduğu için efektif olamaz. Hastalığı ve bulaşmayı engellemesi beklenmez. Hastalığın şiddetinin azalması, dolayısı ile ölümlerin azalması hedeflenir.”

“5.Kas içerisine yapılan aşılarla veya transfeksiyon sonucu oluşan antikorlar solunum yolu mukozasında çok az etkili olur (alveol düzeyinde etkili olabilir). Bunun sebebi mukozalara doğru efektif olarak salgılanmamaları ve ağız-boğaz bakterilerinin enzimlerine duyarlı olmalarıdır”

“6.Hastalığı hafif geçirenlerde daha fazla olmak kaydı ile ciddi hastalarda bile herkeste tespit edilecek düzeyde antikor oluşmaz.

7.Antikor olmasa da virüsle temas edip tanımış olanlar mukozal ve hücresel bağışıklık (ve sekretuar IgA) geliştirerek hastalıktan korunurlar”

“Buraya kadar olanı özetlersek hastalığı geçirenlerde antikor olmaması bir anlam taşımaz (negatif prediktif değeri çok düşüktür). Dolayısı ile hastalığı geçirenlerde antikorlar belirteç olarak güvenle kullanılamaz.”

“Hastalığı geçirmeyip aşı veya transfekte olmuş olanlar için antikor düzeyleri belirteç olarak kullanılabilir. İkinci kısımda bu antikorların kanda dolaşması ne anlama gelir…”

Kaynak: https://twitter.com/HalukVAHABOLU/status/1456902842875318277?s=20

***

“1.Spike proteininin S1 bölümünde RBD denilen bölge ACE2 reseptörünün peptidaz kısmına bağlanır.

2.Spike RBD’i inhibe eden yani RBD’ye bağlanarak bloke edecek olan antikor bizim ACE2 reseptörümüzün peptidaz kısmında RBD’nin bağlandığı bölgeye benzer bir konformasyon sergiler”

“3.Yani anti-Spike antikorlar bizim ACE2 reseptörümüzün aktivitesini engelleyerek (renin-angiotensin sistemi) RAS’ın çalışmasına karışabilir. 4.RAS bizim kalp/damar sistemimiz, akciğerlerimiz, üreme organlarımızda tonusu ayarlayan çok önemli bir sistemdir.”

“Kısaca anti-Spike antikorları bizim en önemli fonksiyonlarımızı karıştırıcı bir etki gösterebilir (bu iddia hipotetik olmakla beraber hayli güçlüdür). Vücudumuzun S1 antikorları sevmemesinin, onları istememesinin sebebi bu antikorların zararlı olması olabilir.”

“Hülasa, Fazlaca “benim antikorum 1500″ havasına girmesek daha mı iyi ederiz diye düşünmüyor değilim?”

Kaynak: https://twitter.com/HalukVAHABOLU/status/1456925549209825287?s=20

***

Yazı için 3 yorum yapılmış:

  1. Alişan Yıldıran dedi ki:

    Bu yazılanları Rizeli enfeksiyoncu da okuyor mu acaba?

  2. Alişan Yıldıran dedi ki:

    ‘Prof. Dr. Haluk VAHABOGLU
    @HalukVAHABOLU
    Daha da önemlisi, bildiğim kadarı ile (yanılıyor isem düzeltilir) etik değil adı altında placebo grubunu da aşıladılar..
    Yani kontrol grubunu yok ettiler..
    Mr. Fauci de tüm toplumu aşılayarak kontrol grubu bırakmamak istiyor.’

    Nihayet, bir enfeksiyoncu aşılar ile ilgili kontrol gruplarının kasten ortadan kaldırıldığını farketdi.

    Şimdi çocuk aşılarında bunun yapıldığını da öğrenmenizin vakti geldi, mesela ABD’de 1950’lerdeki polio aşılamasını bir araşdırın bakalım.

  3. aziz kerim dedi ki:

    hatırladığım kadarıyla

    yıllar önce
    güner ümit turnike programıydı

    bir doktor telefonda
    bişey kanseriyim dedi

    insanlardan kan istendi

    ahlamalar vahlamalar
    duygusallık aşırıydı

    50 bin kişiden mi ne kan alındı

    doktor birkaç gün sonra
    iyileştim
    herkese teşekkür ederim dedi
    ?

    ha bire kan alıyor

    ne oluyor bu kanlar

Siz de yorumunuzu paylaşın: