ASRIN İTİRAFI: UKRAYNA’ DA YÜKSEK RİSKLİ PATOJEN MİKROPLAR BULUNAN LABORATUARLAR VAR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dikkat: Yazının sonunda ek var!

***

Yüzyılın itirafı: DSÖ, Ukrayna’ya hastalığın yayılmasını önlemek için sağlık laboratuvarlarında patojenleri yok etmesini tavsiye ettiğini söyledi. Özrü kabahatinden büyük! Kartlar yeniden dağıtılmalı.

***

Reuters’ in haberi:

Reuters’ in “WHO says it advised Ukraine to destroy pathogens in health labs to prevent disease spread” (DSÖ, Ukrayna’ya hastalığın yayılmasını önlemek için sağlık laboratuvarlarında patojenleri yok etmesini tavsiye ettiğini söyledi) başlıklı özel haberi:

Dünya Sağlık Örgütü, Ukrayna’ya, halk arasında hastalık yayacak “muhtemel sızıntıları” önlemek için ülkenin halk sağlığı laboratuvarlarında bulunan yüksek tehdit riskli patojenleri yok etmesini tavsiye etti.

Biyogüvenlik uzmanları, Rusya’nın Ukrayna’ya asker göndermesinin ve şehirlerini bombalamasının, bu tesislerden herhangi birinin hasar görmesi durumunda hastalığa sebep olan patojenlerin kaçma riskini artırdığını söylüyor.

Diğer birçok ülke gibi, Ukrayna’da da son zamanlarda Kovid-19 dâhil olmak üzere hem hayvanları hem de insanları etkileyen tehlikeli hastalık tehditlerinin nasıl azaltılacağını araştıran halk sağlığı laboratuvarları bulunuyor.

Laboratuvarları Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği ve WHO’dan destek almıştır.

Reuters’in Rusya’nın işgali öncesinde ve sırasında Ukrayna ile yaptığı çalışmalarla ilgili sorularına cevap olarak DSÖ, bir e-postada, patojenlerin “kazara veya kasıtlı olarak salınmasını önlemeye yardımcı olan güvenlik uygulamalarını teşvik etmek için birkaç yıldır Ukrayna halk sağlığı laboratuvarlarıyla işbirliği yaptığını söyledi.

DSÖ, tavsiyeyi ne zaman yaptığını söylemedi ve Ukrayna laboratuvarlarında bulunan patojen veya toksin türleri hakkında ayrıntılı bilgi vermedi; tavsiyelerine uyulup uyulmadığına ilişkin soruları da cevaplamadı.

Kiev’deki ve Washington büyükelçiliğindeki Ukraynalı yetkililer yorum taleplerine sessiz kaldı.

Ukrayna’nın laboratuvar gücü, Rusya’nın iki hafta önce Ukrayna’ya asker göndermeye başlamasından bu yana büyüyen bir bilgi savaşının merkezinde yer alıyor.

Rusya dışişleri bakanlığı sözcüsü Maria Zakharova, ABD’nin Ukrayna’da bir biyolojik savaş laboratuvarı işlettiğine dair uzun süredir devam eden bir iddiayı yineledi, bu suçlama Washington ve Kiev tarafından defalarca reddedildi.

Zakharova, Rusya tarafından Ukrayna’da ortaya çıkarılan belgelerin, laboratuvar örneklerini imha ederek “askeri biyolojik programların kanıtlarını silmek için acil bir müdahale bulunduğunu” ortaya koyduğunu söyledi.

Ukrayna cumhurbaşkanlığı sözcüsü cevaben, “Ukrayna böyle bir iddiayı kesinlikle reddediyor” dedi.

ABD hükümet sözcüleri de Rusya’nın iddialarını kendi kimyasal veya biyolojik silahlarını kullanmak için bir bahane olarak kullanabileceğini söyleyerek Zakharova’ nın suçlamalarını şiddetle reddetti

DSÖ açıklaması biyolojik savaşa atıfta bulunmadı. Tüm tarafları “karşılaştıkları herhangi bir patojenin güvenli ve eminbir şekilde bertaraf edilmesi ve gerektiğinde teknik yardıma ulaşmaları” konusunda işbirliği yapmaya teşvik ettiğini söyledi. Teknik rehberlik ve koordinasyon ile mümkün olan her yerde yardımcı olmayı teklif etti.

Diplomatlar, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Rusya’nın talebi üzerine Cuma günü toplanacağını ve Moskova’nın ABD’nin Ukrayna’daki biyolojik faaliyetlerine ilişkin kanıtsız iddialarını görüşmek üzere toplanacağını söyledi.

Kaynak: https://www.reuters.com/world/europe/exclusive-who-says-it-advised-ukraine-destroy-pathogens-health-labs-prevent-2022-03-11/

***

EK 1 (11.3.2022): DSÖ, Ukrayna’yı laboratuvar patojenlerini yok etmeye çağırdı.

The WHO said Friday it has urged Ukraine to destroy any highly dangerous pathogens in its laboratories to avoid the risk of an outbreak as Russian strikes on the country continued.

The World Health Organization said that its remit included the promotion of biosecurity at laboratories, to prevent the accidental or deliberate release of pathogens.

Kaynak: https://insiderpaper.com/who-urges-ukraine-to-destroy-lab-pathogens/

***

EK 2 (13.3.2022): HİKMET GEÇKİL “Hislerine güvenmiş(miş)!!!! Valla benim de hislerim virüsün “lab sızıntısı” olduğunu söylüyor! Ancak benim farkım, hislerimi 1 milyar insana enjekte (pardon empoze) etmedim!

Pfizer’ın CEO’su: “Diğer aşı teknolojilerinde yılların tecrübesine sahibiz. mRNA konusunda bu aşıya kadar hiç bir ürünümüz, aşımız veya ilacımız yoktu. Güvendiğim insanlar verilerle geldiler. Beni ikna ettiler. Hislerime güvendim. Aklıselime ters olanda yani mRNA’da karar verdik” twitter.com/JoannaTeglund/…

Kaynak: https://twitter.com/HikmetGeckil/status/1502887115096567808?s=20&t=zHKilpl52XdYr-qLpE12kg

***

Siz de yorumunuzu paylaşın: