ÇİN OMİKRON SALGININI BAHANE EDEREK ÇOK BÜYÜK BİR TATBİKAT YAPTI

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

ARK “Pandemi münasebetiyle piyasaya sürülen bilim adamlarının nöbetçi olarak bırakılan bir ikisi hariç neredeyse tamamı ortadan kayboldu.”

ARK “Pandemi, insanlığın aklıyla alay edildiği bir dönem olarak tarihe geçecektir.”

***

Ben de Çin’ den gelen görüntülerin gerçek olmadığını ya da en azından bu pandemiyle ilgili olmadığını düşünüyordum. Bunun bir tatbikat olması pekala mümkün!

Prof. Dr. Haluk Vahaboğlu‘ nun tivit dizisi:

Çin’de neler oluyor: Omicron salgını dolayısı ile Şanghay şehri yaklaşık yedi haftadır kısıtlamalar altında. ÇKP ve Sağlık ofisi sürekli fikir değiştiriyor. En son tam kapanma uygulanmış. devamı var… bbc.com/news/world-asi

Şehrin %90’ı iki doz aşı olmuş imiş Devasa karantina merkezleri kurulmuş. Şu an vaka sayıları azalmaya başladığı için şehri üç zona bölüp kısıtlamaları sırayla kaldırıyorlar imiş Yani görünüşte sıfır enfeksiyon politikası devam ediyor

Cevaplanması gereken sorular var: 1. Çapraz reaksiyonlar nedeniyle (bu benim formülüm) omicron öncesi C19 Çin’de fazla yayılamadı. Omicron’un kısıtlı bir pik yapması beklenir idi (ve oldukça hafif geçiyor). Çin’li bilim adamları bu durumu neden göz önüne almadı?

2. Sıfır C19 politikası’nın işe yarama olasılığı yok (artık herkes böyle düşünüyor). Buna rağmen Çin israrla hem de Şanghay gibi dünya ticaretinde yeri olan bir şehri kapatıyor?

Benim yorumum şudur: Çin omicron salgınını bahane ederek çok büyük bir tatbikat yaptı. Eğer bu varsayım doğru ise Çin neye hazırlık yapıyor, bildiği bir şey mi var? Çıkarılacak ders: TC Devleti de daha ciddi bir salgın olacakmış gibi bir senaryo üzerinde çalışmalı

Kaynak: https://twitter.com/HalukVAHABOLU/status/1525663637964263424?s=20&t=kWw276xJY5C58sohRyRaXQ

***

Yeni bir pandemi neden olsun ki? Pandemi kimsenin daha önce temas etmediği bir virüsün yayılması ile olur. Toplumsal bağışıklık yoktur. İnsanlar için yeni bir virüs a. Doğadan (göçmen kuşlar, yarasa vd.) b. Laboratuvardan (“Gain Of Function” (GOF) çalışmalarından) yayılabilir

Doğadan yeni bir virüsün insanlara adapte olarak insandan insana bulaşır hale gelmesi çok nadir olan ve uzun bir süreç gerektiren bir işlemdir. GOF çalışmaları esnasında virüsün insana adapte olması ise çok daha kolay ve kısa sürede gerçekleşir.

K: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26552008/

GOF çalışmaları biyolojik savaş aracı veya daha ziyade bir canlı aşı geliştirmek için yapılır. Biyolojik savaş kısmını arkaya atalım. Canlı aşı için çalışma yapılıyor ise bu solunum yolunda veya gastrointestinal mukozada çoğalan ve sistemik yayılmayan bir virüs olmalıdır.

Kısaca hangi virüslerle çalışılıyor ise yeni pandemi onunla olacak demektir. Bir tahmin yapayım. Bence en etkili pandemi H5N1 yani kuş gribi virüsü ile olur. İnsanda hastalık yapabilen bir H5N1 virüsü yeni ve onlarca yıl sürecek çok ölümcül birçok pandemiye sebep olacaktır.

Kaynak: https://twitter.com/HalukVAHABOLU/status/1525680109935534081?s=20&t=kWw276xJY5C58sohRyRaXQ

***

Yazı için 3 yorum yapılmış:

  1. Hulusi dedi ki:

    Devletin Çinde olan bitenleri yakından takip etmesi gerektiğine inanıyorum.

  2. CANAN KARATAY dedi ki:

    TV’lerde sürekli gösterilen yoğun bakım görselleri acaba gerçekmiydi ki?

    Her (+) çıkanın sonu bu olacakmış gibi insanlarımıza
    panik olmaları aşılanmadı mı?

    Bir kanalda bu nedenle benim ve tüm çalışanların üzerine bu korku ve panik nedeniyle zehirler sıkılmadı mı?

    Otobüs durakları bol bol zehirlerle yıkanmadı mı panik nedeniyle?

  3. Alişan Yıldıran dedi ki:

    Haluk bey,
    Sistematik düşünceniz ve vardığınız netice, millet ve memleketimizin âlî menfaatleri lehine ikazda bulunmanız fevkalade takdire şayan.

    Tebrik ve teşekkür ederim.

    Fakirin, bugüne kadar gördüklerimiz, okuduklarımız dikkate alındığında, solunum yolu virüsleri onlatrın istedikleri ölçüde ‘mortal’ olmadığı, bu bakımdan en öldürücü virüs olan ve toplum bağışıklığının iyice düşmüş olduğu ÇİÇEK virüsünü kullanma ihtimalleri daha yüksek.

    Minicik yumuşak da öyle söyledi zaten.

    Bunlar kendilerini öyle yüksek görürler ki açık açık söylemekden çekinmezler.

    Çiçek virüsünün memeliler ve eşyalardan kolayca ve hızla bulaşması da bu ihtimali kuvvetlendiriyor.

Siz de yorumunuzu paylaşın: