KILAVUZU BİLL GATES OLANIN…

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dikkat: Yazının sonunda ek var!

***

Melih Altınok‘ un yazsı:

Pandeminin önde gideni, mRNA aşılarının sponsoru, izolasyoncuların yılmaz önderi “hayırsever işadamı” Bill Gates diyor ki:
“Açıkçası koronavirüsün çok ölümcül olduğunu varsayıyorduk, ama gördük ki korona sanıldığının aksine daha az ölümcül. Bu da gösteriyor ki koronanın diğer grip türlerinden farkı yok.”
“Hizmetinde” onca bilim adamı olan, milyarlarını ve hayatını aşı araştırmalarına vakfetmiş Gates’in bugün kabul etmek zorunda kaldığı gerçeği ta pandemin başından beri bu köşede defalarca okudunuz…
Bu yüzden gönül rahatlığıyla geçmiş olsun diyorum.
Ama ne yazık ki geride kalan bir şey yok.

Aşıların ölçülmeyen, kayıt altına alınmayan uzun vadeli sonuçlarından bahsetmiyorum. Bu konuda daha net itiraflar geldikçe yine konuşuruz…
Ne var ki bir grip uğruna batırılan dünya ekonomisinin etkilerini ta iliklerimize kadar hissediyoruz.
Yaratılan korku iklimiyle 400 gün piyasaların kapatılmasının, tedarik zincirinin kırılmasının, küçük esnafın, gündelik yaşayan yoksulların belinin bükülmesinin bedelini ödüyoruz.
Halka dağıtılacak yardımlar, destekler için para basıp dağıtmak zorunda kalan iktidarların sebep olduğu küresel enflasyon, dünyayı kasıp kavuruyor.
Dünyanın süper gücü olan ABD’nin Başkanı bile artık kürsüye çıktığında yıldız savaşlarından değil, ulusun artan gübre fiyatlarıyla mücadelesinden falan bahsediyor.
Hâlâ, “Hayır, tüm bu küresel ekonomik dalgalanmanın sebebi Rusya’nın Ukrayna’yı işgali” mi diyorsunuz?
Gözlerinizin önünde yaşanan bunca deneyime rağmen, aklınıza mantığınıza değil masallara inanmakta ısrarcıysanız bir şey diyemem…
İlerleyen günlerde çıkıp “Bir pandemi hikâyesiyle dünya ekonomisini iyi salladık” beyanları geldiğinde görüşürüz.

Kaynak: https://www.sabah.com.tr/yazarlar/melihaltinok/2022/05/20/kilavuzu-bill-gates-olanin

***

EK 1 (21.5.2022): HAŞMET BABAOĞLU:

Ene oldu şimdi? Bizim Melih’in (Altınok) deyimiyle “pandeminin önde gideni ve izolasyoncuların yılmaz önderi” Bill Gates, “Meğer bu hastalığın diğer grip türlerinden pek farkı yokmuş” dedi, tamam! “Hadi hepimize geçmiş olsun!” deyip kapatacak mıyız konuyu? Geçtiğimiz iki yılın sağlık politikaları yöneticilerine, bilim kurulu üyelerine hiç mi “Ne yaptınız siz?” diye sormayacağız?.. Bu iş devletler ve kitleler için “Şimdi önümüzdeki salgınlara bakalım” diyerek geçiştirilecek bir mesele değil. Böyle olmaz. Olamaz! Bill Gates keyfinde ama biz çok keyifsiziz. Bilmem, anlatabiliyor muyum?

***

Hastalık ve ölüm korkusuna alıştırılmış kitleler, medya tarafından boş bırakılmıyor elbette. Müzmin endişeler parazit gibidirler. Yapıştıkları yerden çatlayıncaya kadar beslenirler. O yüzden ne zaman gazetenizi açsanız veya TV’ye baksanız, yeni bir virüs haberiyle karşılaşıyorsunuz. Tabii ki manşetten veriliyor. “Virüse bağlı hastalığa pek nadir rastlandığı” açıklamaları ise minicik bir yer tutuyor.”

Kaynak: https://www.sabah.com.tr/yazarlar/babaoglu/2022/05/21/cumartesi-notlari-gates-keyfinde-ama-biz-cok-keyifsiziz

***

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. CANAN KARATAY dedi ki:

    Şimdi Billy The Kit’den emir gelir gelmez, biz de başlarız bilimsel açıklamalara!!!

    AAA Corona virüsü de normal grip virüsüymüş diye, BÖÖÖYÜK bilim adamlarının, ve de TV kanallarının akıldanelerinin açıklamalarını heyecanla bekliyorum.

Siz de yorumunuzu paylaşın: