PCR TEK BAŞINA HASTALIK TEŞHİSİ KOYMAK İÇİN UYGUN DEĞİLDİR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Op. Dr. M. Okan Özdemir‘ in tivit dizisi:

SARS-COV2 koronavirüsler familyasındandır. Popüler adıyla COVİD adı verilen virüsün genomu onbinlerce (29891 ila 29903) nükleotidten oluşmaktadır. SARS‐CoV‐2, SARS‐CoV ile % 79 nükleotit dizi benzerliği ve MERS‐CoV ile de yaklaşık %50 civarında bir dizi..

benzerliğine sahiptir,bu durum adı geçen virüslerin aynı türe ait olduğu anlamına gelmektedir. Yani basitçe genetik bir test olan ve mucidi Nobelli Bilim Adamı Karry Mullis’in bile hakkında ”PCR ile istediğiniz hemen her şeyi bulabilirsiniz ancak PCR tek başına hastalık.

teşhisi koymak için uygun değildir.” dediği PCR (Polymerase Chain Reaction)ile bulduğunuz pozitif bir sonuç SARS-COV2 (CVİD) olmayan bir başka bir coronavirüsün veya ortak nükleotid dizinine sahip başkaca bir virüsün de pozitifliği olabilir. Elde edilen tüm SARS-COV2 viral..

genom dizileri kendi içinde % 99.98’den fazla dizi benzerliği göstermektedir. Yani bir PCR testine “Bu kesin CVİD pozitifliğidir.” diyebilmek için testin aradığı dizin ile virüsün genomuna ait 29 bin nükleotid dizininin eşleşme oranının en az/en çok %99,98 oranda ..

(Babalık tayinlerinde kullanıldığında pozitiftik için aranan oranla hemen hemen aynı) olması gerekir ki bu hiçbir zaman gerçekleşmedi.Ayrıca PCR testlerinin hassasiyetleri laboraturdaki cihazda çalışılırken katları şeklinde arttırılabildiği için test döngüsünü arttırdıkça..

(36 döngü,45 döngü gibi) önce kendi familyasından coronavirüslere,sonra da diğer üst solunum yolu enfeksiyonu etkenleri olan influenza A-B,rhinovirüs, adenovirüs ve benzerlerine karşı da pozitif sonuçlar vermeye başlar, döngü sayısı azaltıldıkça (24,18 döngü gibi) cihaz ile..

numunedeki dizinlerin eşleşme oranları azalır. İdeal olarak %99,98 oranda eşleştiği bir pozitif sonuç bulabiliyorsanız hastalık etkeninin varlığından ve o olduğundan emin olursunuz ancak bu sefer de kişide hastalığı oluşturacak sayıda virüsü temsil ettiği iddia edilemez..

ve bu test tedaviye başlama kriteri değildir çünkü bu kez de İnfectious Dose ID50 (Enfeksiyon Dozu) devreye girer. Yani deneklerin en az %50’sinde enfeksiyon belirtileri görmemizi sağlayan virüs/bakteri sayısı nedir? Bu sorunun cevabı, ID50 değerini belirliyor ki bu..

bu #sALGIn da en çok konuşanlar Enfeksiyon Uzmanları olmasına rağmen bu kriterden hiçbir zaman söz etmemişlerdir. Bir başka ama daha anlaşılabilir bir anlatımla babalık tayininde de kullanılan PCR aynı CVİD de kullanıldığı gibi lakaytlıkla kullanılsa idi adli tıp incelemelerinde bir çocuğun birden çok organik babası olabilirdi.

Yukarıda bahsettiğim.. virüslerin hiçbirine ait spesifik (özel)bir tedavi halen bulunamadığı için yapılan PCR testinin de #ALGI oluşturmak dışında bir faydası olmaz. SARS-COV un da,SARS-COV2 nin de, MERS in de, İnfluenzanın da tedavisi aynıdır, çünkü TEDAVİSİ YOKTUR. Yapıldığı beyan edilen tedaviler..

Semptomatik destek tedavileridir, hastaya özeldir, hastada ortaya çıkan bulgulara göre belirlenen, şahısın bünyesine, yandaş hastalıklarına varsa kullanmakta olduğu tedavilere göre uyumlandırılmış tedavilerdir. Eğer ki belirti, bulgu ve testler tamamen kendisine has bir hastalığı..

tanımlayamıyor ve bunun da kendisine ait bir tedavisini halen bulamamışsanız sıklıkla False Positive (Yalancı pozitif) çıkabilen bir test ile olmayan hastalığın olmayan tedavisini uygularsınız, False Negative(Yalancı Negatif) bir test sonucu ile de hastalığın mevcut olduğu..

bir kişiyi sokağa, evine, işine gönderirsiniz. Tabii ki teorisini anlattığım bu kasıtlı mekanizmanın pratiğini de son 2,5 yıldır hemen her eve paniği düşen, çoğu da üzücü bir çok olayla yaşadık, yaşamak zorunda bırakıldık. Çok uzun zamandır kuralları..

Big Pharma tarafından belirlenen eğitim sistemi içinde yetiştirilen, onların bilimsel verilerine ve içinde çalıştıkları sisteme Tanrı’ya inanır gibi inanan, güvenen çok sayıda meslektaşım, sağlık personeli ve sevdikleri, aileleri de maalesef bir çok trajedi yaşadılar ve..

yaşayacaklar. Bu artık öyle bir olgudur ki Tanrı’ya inanmayanlar bile bu sistematiğin propagandasına, ürünlerine,#deneyselsıvılarına fanatikçe inandılar. Aslında bir an için şüphe duyup biraz olsun objektif gözle inceleselerdi şu anda çok daha güzel şeyleri konuşuyor..

olabilirdik. PCR testinin icadından çok öncesinden beri bilinen bir sözü paylaşarak bitiriyorum. “Bir testin sonucunun pozitif veya negatif çıkması sonucu değiştirmeyecekse o zaman o testi yapma.”

Kaynak: https://twitter.com/opdrokanozdemir/status/1556379323896053760?s=20&t=_hy5sU1x4Shon_CB3jXdYw

***

 

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. Müderris Tabib dedi ki:

    Yerinde bir izahat olmuş ama bu işden para kazanan kişiler bunu kabul etmiyor, anlatdığımız halde…

Siz de yorumunuzu paylaşın: