MEHMET OKUR’UN ASTIM REÇETESİ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla

İyi giden tedavilerini kesip kocakarı ilaçlarına ya da etkinlikleri ve zararları henüz iyi bilinmeyen alternatif tedavilere yönelmiş ve astımları iyice kronik hale gelmiş yüzlerce hasta ile karşılaştım. İnanması zor, ama bu hastaların bir kısmı, iyi eğitim almış, yabancı dil bilen, hatta üniversite bitirmiş kimselerdi.

Elbette, ‘hekimden sorma, çekenden sor’ ya da ‘bana damdan düşen birini bulun’ gibi sözlerde gerçek payı olabilir, ama siz yine de hekiminize sormadan sakın tedavinizi değiştirmeyin, alternatif tedavilere kanmayın.

OKUR’UN ANNESİNİN SİHİRLİ FORMÜLÜ

Astımlılar, birkaç günden beri Mehmet Okur’u iyileştiren astım reçetesi ile yatıp kalkıyorlar Ünlü basketbolcümüzün annesinin oğlunun astımını iyileştirdiğini iddia ettiği formül şöyle: ‘’Buzdolabının buzluğunda dondurulan 50 gram damla sakızı, dövüldükten sonra bir kavanoza konur ve üzerine 4 parmağı aşacak şekilde ‘has’ zeytinyağı dökülür. Kapağı kapatılan kavanozdaki karışım, 8 gün kapalı bekletilip 9. günden itibaren kullanılmaya başlanır. Karışımdan çocuklara günde bir tatlı kaşığı, büyüklere ise bir yemek kaşığı veriliyor.’’

Halk arasında astım tedavisinde kullanılan böyle pek çok reçete var. Bunlar içinde en çok rağbet gören yöntem, çeşitli bitkilerin çiğ olarak, kaynatılarak veya başka yiyeceklere karıştırılarak içilmesi veya yenmesidir.

Ben hastalarımın ıhlamur, papatya, adaçayı… gibi herkesin kullandığı bitkisel içecekleri kullanmalarına ses çıkarmam, hatta onay da veririm.  Çünkü, bu sayede en azından bol sıvı alınması öksürüğün azalmasında, balgamın daha kolay çıkarılmasında yararlıdır.

Okur’un reçetesinde de damla sakızı, zeytin yağı… gibi zaten hepimizin her zaman yediği maddeler var. Dolayısıyla böyle bir karışımın astımlı hastalar tarafından yenmesinde de hiçbir sakınca görmüyorum.

Buna karşılık, zakkum, ısırgan otu, ayva yaprağı, ardıç tohumu… gibi bitkilerin kaynatılması ve başka maddelerle karıştırılması ile elde edilen çeşitli karışımlar, hem tatlarının kötü olması nedeniyle çok zor içilir ve hem de bazı hastalarda astım krizlerine, hatta zehirlenmelere bile neden olabilir. Bunlardan kesinlikle uzak durulmalıdır.

MEHMET OKUR NASIL İYİLEŞTİ

Çocukluk çağında başlayan astım, hastaların yarısında buluğ çağında zaten iyileşme dönemine girer. Buna tedavi edilmeyen, ilaç kullanmayan hastalarda dahildir. Ancak, bu hastalığın tamamen geçtiği anlamına da gelmez, astım yıllar sonra tekrar belirti vermeye başlayabilir.

Mehmet Okur’ un da astım şikayetlerinin geçmiş olması da, annesinin ‘sihirli ilacı’ ile alakalı olmayıp tamamen hastalığın doğal süreci ile ilgili bir durumdur.

Astım halk arasında spora engel bir hastalık gibi tanınır. Oysa, bilinçli yapılan sporun astıma bırakın zararlı olmasını, astımın iyileşmesine katkıda bile bulunur. Astımlı olmalarına karşılık dünya ve olimpiyat şampiyonu olmuş, rekorlar kırmış sayısız sporcu vardır. İşte bunlardan sadece birkaçı:

Allison Streeter. Manş Denizini 32 kere yüzerek geçen bir rekor makinası.  Adı, Guiness Rekorlar kitabında 4 kez  yer aldı.

Tom Dallan. 1994 Dünya Şampiyonası’ nda rekor kıran şampiyon yüzücü. 1996’ da ise 400 metre karışıkta olimpiyat altın madalyasının sahibi.

Ian Botham. Kriket sporunun tarihindeki en büyük yeteneklerinden biri.

Jackie Joyner-Kersee. Bir süper kadın. 1984 Olimpiyatları’ nın gümüş madalyalısı. Seul’ de hem heptatlon, hem uzun atlama şampiyonu. Barselona 92 Olimpiyatları’ nın da heptatlon birincisi.        …

Ve diğer ünlü sporcular… şampiyonlar…

Steve Ovett. Liz Hobbs, Miguel Indurain, Frederic De Burghgraeve, Pär Zettberg.

Yazı için 13 yorum yapılmış:

  1. ümran gündoğan dedi ki:

    ben inanıyorumki mehmet okur önce allahın şifsı lie daha sonrada annesinin sihirli ilacı ile iyileşti yeterki inannalım o zaman rabbim öyle güzel şifalar veriyorki bende şimdi oğlumda deniyicem ve inşallah şifasını alıcam tıptan ziyade yine ne varsa allahın yarattığı bitkilerde var zaten ilkaçların çoğuda bitkilerden yapılmıyormu?

  2. aynur dedi ki:

    bu ne kadar yorum olmasada yardımcı olursanız sevinirim.bu zeytinyağı ve damla sakızı tadı acımı oluyor ve içilince boğazda yanma hissi oluyor doğrumudur acaba kullananlar bilgi veririmi lütfen tşk ederim

  3. mehmet yoldaş dedi ki:

    astım ilacı müzice yöntemle iyleşmenin yaraları herkese vesile ve sağlıklı bir yaşam dilerim !!!

  4. mustafa dedi ki:

    damla sakızı ve zeytinyağlı
    karışımını yaptım sonuç çok kötü
    bronşlar genişledi ifrazat
    çoğaldı sürekli çıkarıyorum
    sürekli ifrazat var,akciğer
    sürekli dolu olduğundan nefes
    darlığı dahada arttı.

  5. asker dedi ki:

    ben 3 yıl önce teşhisi konmuş astım bronşit hastasıyım.ve uyuma güçlüğü çektircek durumda syrediyor rshatsızlığım.hırıltılarıma uyanıyorum.son 1 haftadan beri kullanıyorum.bugün srkiz saat uyudum ki bu 4 aydan beri rekorum nefes alıp vermem kullanım esnasından 4 ,la 5 saate kadar biraz daha iyi syrediyor ama diğer örneklerde olduğu gibi(duyduğum)ishal gibi bi durumla karşılaşmadım.

  6. ayşe dedi ki:

    3 yaşında bir kızm var mehmet okurun zeytinyağlı formülünü 6ay ara vermeden uyguladm çocuğum yine aynı astım kronik devam ediyor hangi kürü uygulayacağımı şaşırıyorum astım benle ben astımla boğuşuyorum hangimiz galip gelcek bakalım..GALİP GELEN VARSA LÜTFEN YORUM YAZSIN..

  7. cabir can dedi ki:

    faydalıysa yorum atın

  8. ebru dedi ki:

    Ben bunu yaptım ama karışımı tam bitirmedim.4 yıl çok rahattım.bu yıl biraz sıkıntım var.şuan bekliyorum üçüncü gün.astım hastaları kullanmalı bence.

  9. ebru dedi ki:

    Ben astım alerjiyim.karışımdan önce bana verilen sprey ilaçlarla 2 ayda 10kg aldım.ilk kullandığınızda sıkıntı oluyor ana içinizdekiler bir kaçgün sonra çıkıyo.rahat, tek yastıkla uyuya biliyorsunuz ve ördek gibi ses çıkarmıyosunuz.bide benim alerjik olduğundan otları karıştır iç gibi bir şansım yok.papa tya,Ihlamur düşmanlarım.

  10. YILMAZORUÇ dedi ki:

    Ben şuan 62 yaşındayım. Yıllar öncesi ameliyat sonrası soğuk ayıltma odasından geç çıkarıldığım için rahatsızlandım ve nihayetinde astım oldum. Sn. A.Rasim Küçükusta ve adını şu an hatırlamadığım bir Profosör de tedavi gördüm. Parfüme ve toza dahi dayanamıyordum. bir türlü iyileşemedim.55 çeşit maddeye de allerjim çıktı. Cildime yazı bile yazılıyordu. Daha sonra bana bir vatandaşın tavsiye ettiği doğal ilaç ile iyileştim. 25 yıldır maşallah. bazı doktorlar inanmıyor, check up lar da bile izine rastlanmıyor.Astım iyileşmez diyorlar. Bazı doktorlar ise tarifi istediler. 🙂 Geçen yıllarda tıpla ilgili yazılarda Almanların, bu bitki ile astımı %90 iyileştirdiklerini okudum. Malesef illa yurtdışı kaynaklı tedavi kaynağı kabul görüyor bizim 30 sene önce bu tedaviyi yapanlar dikkate bile alınmıyor. Kaldıki İngilterede mide yarası yüzünden ameliyat edecekleri hasta damla sakızı ve süt ile tamamen iyileşince röntgenler karıştı zannetmişlerdi. bugün hala İngilizlerin damla sakızı ile ülser tedavisi gösteriliyor. Bizde 30 sene önce bunu kullanıyorlardi. Tekrar bize satılıyor.Yazık bazı şeyleri ciddiye alsak kendi değerlerimize katsak ne olur.

  11. çiğdem dedi ki:

    Yılmaz Oruç Bey damla sakızı ile mi iyileştiniz?Bize Allah rızası şçşn tedavi şeklinizi anllatabilir misiniz?

  12. Hakan dedi ki:

    çam kozalağı şurubu,pekmezi iyi geliyor diye okumuştum bilemiyorum.damla sakızının da birçok faydası olduğunu okudum,özellikle ağız,diş ve mide sorunları üzerinde.

  13. Mehmet dedi ki:

    arkadaşlar bende astım hastasıyım. Bi şey denedim bana çok iyi geldi Elhamdülillah..
    İnşaallah sizede şifa olur.
    Attardan Çam reçinesi tozu alın. Bu her attarda olmayabilir. Bu reçine tozunu balla karıştırın çünkü tadı çok acı. Balla karışınca macun gibi oluyor bu karışımı sabah öğle akşam kullanın. Nefesinizi nasıl açıldığını görün.Bide hastalar risalesi diye bi kitap var onu okuyun.. inşaallah Rabbım şifa verir..

Siz de yorumunuzu paylaşın: