İSTANBUL’ A 9 BİN BEDAVACI TURİST GELDİ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
EAACI küçükusta

Ben senelerdir böyle binlerce insanın katıldığı tıp kongrelerinin asla bilimsel amaçlı olmadığını, bunların sadece sıradan turistik geziler olduğunu iddia etmeye devam ediyorum. Kimse kimseyi kandırmasın!

Yarın İstanbul’ da başlayacak olan ve 9 bin kişin katılmasının beklendiği Avrupa Alerji ve Klinik İmmünoloji Akademisinin (EAACI) kongresi de bu tür turistik toplantılardan biridir.

Zaten gazetelerde bu kongre ile ilgili gördüğüm 3 haber de beni doğruluyor:

BİR: (EAACI) Dönem Başkanı Prof. Dr. Cezmi Akdiş, son yıllardaki alerjik hastalıklardaki artışın en önemli nedeninin, ”çevresel faktörler ve şehirleşmenin artması” olduğunu söyledi.

Bu çok önemli bilginin geçmişi en az 25-30 senedir.

İKİ: “Astımda yeni tedavi” başlığı ile gazetelerde yer alan haberde adı geçen tedavi yöntemi termoplasti hakkında ben ilk kez 4 sene önce bir yazı kaleme almıştım:

“Astım tedavisinde termoplasti” başlıklı yazım basında Mayıs 2007’ de yer almıştı:

http://www.medimagazin.com.tr/ana-sayfa/guncel/tr-astim-tedavisinde-devrim-1-11-9726.html

Bu konuda daha sonra birkaç yazı daha yayınladım.

ÜÇ: Bir başka haberin başlığı da şu: Bel çevresi genişledikçe astım riski artıyor.”

Bu haberde de yeni bir şeymiş gibi geçmişi 20 seneye dayanan astım-obezite ilişkisi anlatılıyor.

Gelelim neticeye

Bu kongreler hikâyeden teyyaredir. İstanbul’ u ve çevreyi gezmeye gelen tüm bedavacı turist meslektaşlarıma “Hoş geldiniz” diyor ve “İyi eğlenceler” diliyorum.

Yazı için 6 yorum yapılmış:

  1. beştensonraboştagezdiyolar(uzmandr)11/06/2011 11:51:35

    AHMET RASİM HOCAMA KATILIYORUM..ASİSTANKEN İLAÇ TANITIM YEMEĞİNE GİTTİĞİMDE,GÖRDÜKLERİM BENİ UTANDIRMIŞTI. 19 YILLIK KADIN DOĞUM UZMANIYIM,19 YILDA GİTTİĞİM KONGRE SAYISI “sıfır”..KENDİ PARAMLA GİTMEYİ ENAYİLİK OLARAK GÖRDÜM,HEM GİTSEM NASIL İSPAT EDİCEM Kİ BU SİSTEMDEN UTANDIĞIMI,GİTMEDİM..REPRESANTLARIN “kongre ayarlayalım hocam” LAFLARINDAN UTANÇ DUYDUM,GİTMEDİM..(HALEN MUAYENEHANE + DEVLETTE ÇALIŞIYORUM).KENDİMLE GURUR DUYUYORUM..BU VESİLEYLE,BENİM BU REKORUMA EŞLİK EDEN UZMAN ARKADAŞLARIM VARSA BURAYA YAZMALARINI İSTERİM..KAÇ KİŞİYİZ BİLMEK İSTİYORUM

  2. dr.esra (uzm.dr.)11/06/2011 14:05:06

    sayın küçüküsta; sen gezme amacı ile gittiğin için o şekilde değerlendiriyorsun. gören göze işte…

  3. mertgünok (dr)11/06/2011 18:05:03

    Valla sizi bilmem ama ben pek çok kongreye katıldım.Ciddi ölçüde de faydalandığımı düşünüyorum.Yıllardır görmediğim pek çok arkadaşımıda bu kongrelerde görüp ayak üstü sohbet imkanıda buldum.Onlarla pek çok konuda son yenilikleri tartışma fırsatıda buldum.Bu tarz herkesi genelleyerek yapılan yorumlarında yazan hoca bile olsa maalesef bilimselliğe yakışmadığına inanıyorum.Sonuçta hocalarda hata yapabilir.Üstelik hep aynı görüşün fikirlerine hoca olarak yerverilmesi bana pek manidar geldi.Bu sadece sitenin güvenilirliğine gölge düşürür bence.Böyle bir konuda pek çok görüşün birarada alınmasını düşünüyorum.Kaldıki bu kadar yoğun çalışma temposu ve iş stresi içinde doktorların yılda 1-2 kez stress atma ve dinlenmeyede ihtiyaçları olabilir.Hekimlerin birarada olup istişare etmesinin, bilimsel sohbetler için görüşlerin paylaşılmasının bu kadar tartışılması garip .Bu ancak 3. dünya ülkelerinde tartışmaya açılır heralde……….

  4. sibel gögen (hekim)11/06/2011 20:57:28

    Yarın genel seçim var Türkiye’de. Kongre tarihi çok talihsiz bir zamana denk gelmiş bence.

  5. serentok dedi ki:

    Etken maddesi salbutamol olan nefes açıcılarla birlkte kahve ve çay gibi maddeleri birlikte tüketmeyin diyorlar. Bunun gibi bu ilaçlarla birlikte tüketmememiz gereken başka besin maddeleri de var mı? Teşekkürler..

  6. tuna erincler dedi ki:

    Üniversitelerdeki öğretim üyelerine her yıl “faaliyet raporu” adı altında; “kaç hastayı tedavi ettin, kaçı iyileşti?” değil de onun yerine; “kaç kongreye gittin?” diye soruldukça dandik kongreler devam eder.

Siz de yorumunuzu paylaşın: