HİNDİSTAN’ IN KAYIT DIŞI DOKTORLARI

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Bu doktorlardan bizde de çok var.

Çoğu fitoterapist, bir kısmı biyo-enerjici, kırıkçı-çıkıkçı, ozoncu, yaşam koçu, nefes koçu…. kılığındaki bu şarlatanlar reyting peşindeki televizyon kanallarında  baş tacı yapılıyor, gazetelerde sayfa sayfa haberleri çıkıyor, dizi yazılar düzenleniyor.

Bizimkiler Hindistan’ dakilerin aksine kırsal alanda değil metropollerde ve gökdelenlerde hizmet veriyorlar.

BBC inşallah bir gün bizimkileri de haber yapar.

Eskişehir Sertifikalı Nefes Koçluğu Eğitimi » Emel Çekici Kişisel ...

***

BBC’ nin haberi:

Hindistan’da tıp eğitimi almamış çok sayıda pratisyen hekim var. Kayıt dışı bu doktorlara “jhola chap” (gezgin satıcı) adı veriliyor.

Özellikle sağlık hizmetlerinin yetersiz olduğu kırsal bölgelere gidip insanları tedavi ediyorlar.

Birçok Hintli onları sahtekar olarak görürken, bu vasıfsız doktorlardan Prem Tripathi eleştirilere katılmıyor.

Prem’e göre onun gibi doktorların işi sadece temel bakım ve vakaları daha tehlikeli hale getirmiyor, aksine ülke halkına ve hükümetlerine yardım ediyorlar.

Kaynak: http://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-43583082

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. İbrahim Mayda dedi ki:

    Sayın hocam sağlık sistemimiz Avrupa’daki gibi olursa asla şarlatanlara yer olmayacaktır.Bizim sağlık bakanlığımız doktor bakanlığı olmanın ötesine bir adım atmadı, atamadı. Örneğin biz Fizyoterapistler yıllarca yok sayıldık ve yerimizi maalesef kırıkçı- çıkıkçılar doldurdu ; ancak onlara hep göz yumuldu. Diyetisyenler yok sayıldı yerlerine baharatçılar (fitoterapistler ) oluştu. Adamlar her derde deva maşallah. Psikologlar yok sayıldı yerlerine bioenerji uzmanları , üfürükçüler, yaşam koçları türedi.Göğüs fizyoterapistliği bir uzmanlık alanıdır, Kardiyo Pulmoner Rehabilitasyon keza bir uzmanlıktır. Önce Fizyoterapist olacaksınız, sonra ülkemizin sayılı tıp fakültelerinin göğüs,göğüs cerrahisi, kardoloji ve kardiyo vascüler cerrahi abd eğitim görüp , sınavları geçeceksiniz ki solunum ( nefes ) terapisti olasınız. Yetkin ve saygın bir hocamızsınız, sizin öncülüğünüzde yukarıdaki taleplerimizi sayın sağlık bakanımıza iletebiliriz. Sizleri saygıyla ve hürmetle selamlıyorum. Sevgiyle ve dostlukla kalın.

Siz de yorumunuzu paylaşın: