KOLESTEROL İLACI HAYRANLARINA BİR TAVSİYE

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
STATİN HAMBURGER

“Kolesterol düşüren ilaçlar damar sertliğini gideriyor” başlıklı haberi sitemde yayınlamıştım. Bu haber için benim yorumum şöyle:

Ateroskleroz kronik bir enflamatuar bir hastalıktır; kolesterol yüksekliği ile bir alâkası yoktur.

Bu kişilerde kolesterol yüksekliği bir iltihapta (mesela pnömoni) lökositlerin artması veya ateşin çıkmasına benzer bir durumdur. Kemik iliğinde lökosit sentezinin önlenmesi veya antipiretikler ile ateşin düşürülmesinin pnömoninin iyileşmesine hiçbir katkısı olmadığı gibi kolesterol sentezini inhibe etmenin de kalp-damar hastalıklarının iyileşmesi üzerine bir faydası yoktur.

Her enflamatuar hastalıkta olduğu gibi bu enflamasyonun kendiliğinden veya bazı ilaçlarla azalması mümkündür.

Şimdilik şu soruların cevabını düşünün:

BİR: Aterosklerozu olan hastalarda kolesterol sentezinin artmış olduğunu gösteren bir araştırma var mıdır?

İKİ: Kanlarında yüksek LDL-kolesterol olan kişilerde sebep sentez artışı değil de bu partiküllerin kanda birikmesi olamaz mı?

ÜÇ: Birkaç dekat içinde insan genetik yapısında bir değişiklik olmayacağına göre milyonlarca insanın karaciğeri hangi sebeple ve mekanizma ile fazla kolesterol yapmaya başlamıştır?

DÖRT: Aterom plağının yüzde 50’ si kalsiyum, yüzde 45’ i makrofaj ve hücre artıkları ve sadece yüzde 3’ ü kolesterolden oluştuğunu hesaba katıyor musunuz?

BEŞ: Kalp krizi geçiren hastaların yarısında LDL-kolesterol seviyelerinin normal sınırlarda olmasına ne diyeceksiniz?

ALTI: LDL-kolesterolü daha fazla azaltmanın da ve HDL-kolesterolü artırmanın bir faydası olmadığını gösteren araştırmalardan haberiniz var mı?

YEDİ: Kan kolesterol seviyeleri yüksek olan kişilerin daha uzun yaşamaları ve bunlarda kalp hastalıkları ve her türlü başka sebebe bağlı ölümlerin daha az görülmesi nasıl açıklanabilir?

Kolesterolle ilgili yazılarım devam etmektedir.

Bunlara aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:

http://www.ahmetrasimkucukusta.com/kategoriler/yazilar/tip-yazilari/kolesterol/

Siz de yorumunuzu paylaşın: