DOKTORA SORMALI

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
UMUR TALU

Umur Talu’ nun Habertürk’ teki yazısı:

Sitcom gazeteciliğin sıhhat, afiyet dolu kopyası da sitcom doktorluk.

“Medya şöhteri” ne dönüşen kimi cıvanım, hemen para-medya gibi hareket ediyor.

İlan, reklam alıyor muhtemelen.

En adam gibi gazetecilerden, en gazeteci adamlardan Doğan Akın, T24.com.tr’ de Hürriyet’ in sağlıklı spa yazarı Doktor’ un “maden suyunun yararları“nı övdüğü gün, bir maden suyu şirketinin, Sırma’ nın da gazeteye yarım sayfa ilan verdiğine dikkat çekmişti.

İşin tuhafı, şirketin web sayfasında da Doktor, “maden sucu danışmanı” olarak gülümsüyordu. Ve maden bulmuş gibi, “maden suyunun yüksek tansiyon hastalarına zarar”ından söz etmeye gerek duymuyordu.

T24’teki yazıdan sonra, Hürriyet okur temsilcisi Bildirici bu sululuğu sorgulayınca, Doktor kibirle, “çok büyüğüm ama az dikkatli olayım” demeye getirirken…

Doğan’ın dikkatini yine çekti.

Sindirim sorunu yoktu ya; Doktor’un Kelebek sayfasını bu kez, “sağlıklı sindirim” iddiasında bir ürün ilanı kucaklamıştı.

Doğan inatçı ya; arşive bakmış: Sustenex namlı ürünün lansmanında da bozacının şahidi Doktor! Şirket sitesinde de, ürünün reklamı Doktor’un övgüsüyle harmanlanıyor.

Doğan bu kez Hürriyet’te kazı yapıyor: Birçok sefer, Doktor bu ürünü tek geçmiş, bu ilişkileri bilmeyen okurlara tavsiye etmiş; sitcom mabedinde.

Al sana, sit medyanın com tıbbı!

Bir tek Doktor kılıklı reklamcılar yok değil; gazeteci maskeli nice propagandacı, halkla ilişkilerci de gırla!

Doktor Bey; Necati’nin Gilbert Sendromu için de tavsiye ya da tahliye mümkün mü?

Not: Esasında aynı şey ekonomi için de, başka alan ve sütunlar için de geçerli. Yazıp çizenlerden, (sadece) gazeteci kimliği olmayan herkes, grubun diğer şirketleri de dahil, gazetecilik dışında ne iş yapıyorsa, nereye danışmanlık ediyorsa, nerenin yönetim, icra, denetim kurulundaysa; nerede mütevelli heyet üyesi, murahhas aza ise belirtmek zorunda. Belirtmezse suç olmaz elbet, ama ayıp olur. Maske olur. Ahlaken, namus icabı, etik metik çerçevesinde. (Bakınız: Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi) 

KAYNAK: http://www.haberturk.com/yazarlar/umur-talu/699017-kardesim-necati-ne-yapmali

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. EMEL MÜFTÜOĞLU dedi ki:

    benim yorumdan çok bir sorum olacaktı tabi böyle bir site için sizi kutluyorum.benim allerjim 4 mevsim yaz sıcaktan, ilkbaharda polenden, ama daha henüz test yaptırmadım sonbahar ve kışın neden olabilir saygılar.

Siz de yorumunuzu paylaşın: